ЗЕМЉА СЛОМЉЕНЕ НАДЕ И БЕЗНАДЕЖНОГ СИРОМАШТВА: “Амерички сан“ је велика илузија

ЗЕМЉА СЛОМЉЕНЕ НАДЕ И БЕЗНАДЕЖНОГ СИРОМАШТВА: “Амерички сан“ је велика илузија

16 децембра 2017

Иако се сматрају за лидера западног света и располажу великим економским потенцијалом, реалност САД је сасвим другачија.

Организација Уједињених нација (ОУН) је програсила Сједињене Америчке Државе за земљу сломљене наде и безнадежног сиромаштва, а “амерички сан“ су назвали илузијом због податка који говори да у САД живи око 20 милиона сиромашних људи, који немају никакве шансе да приуште себи нормалан живот.

Стручњак за питања сиромаштва у ОУН Филип Алстон је изнео податак да у САД живи око 18,5 милиона људи испод границе сиромаштва, што је веома много за земљу са таквим економским потенцијалом као што су САД. То су званичне цифре, а незванично може да их буде много више.

“Број Американаца који живе у условима сиромаштва поред броја становника са високим примањима може само да се увећа у блиској будућности, што ће од САД створити друштво са највећим јазом у свету. “Амерички сан“ веома брзо постаје илузија, јер у САД тренузно влада најнижи ниво социјалне мобилности у односу на било коју богату земљу“, рекао је Алстон у извештају.

Алстон је додао да већину сиромашних у САД чине националне мањине и црнци.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

 1. Zoran says:

  Pa jos uvek psotoji americki san. Za boagte i one sto ce da budu. A crncima brate niko nije kriv. Oni rodjeni u Americi, ko zna koliko generacija i to da se uvede u red nema sanse. Mislim sami da s euvedu u red. Njiam lopta, muzika i svi srecni.

  • R.Srpska says:

   pa ne žive samo nigeri u šatorskim gradovima. Kada prikazuju te scene uvek su u pitnju beli amerikanci.

 2. Zaharije Serak says:

  Amerika je surova Drzava,bez imalo milosti.Dok mozes da radis,dobro je.Ali ja jos uvijek ne znam nikoga ko se vratio u recimo Srbiju,a da nije sa sobom ponio makar minimalnu penziju.Tacno je da je ovo Drzava za mladje,zdrave,ali u poredjenju sa recimo Srbijom ili Rusijom jos uvijek je bolja.Sve znamo-znate,ali ipak dolazite u Ameriku,a ne recimo u Rusiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u