Земља у којој ће сви примати исте плате

Zemlja u kojoj će svi primati iste plate

11 marta 2017

island

Island tvrdi da će biti prva zemlja na svetu koja će svojim radnicima da obezbedi jedanke plate.

Iste iznose dobijali bi svi nezavisno od pola, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije ili nacionalnosti.

Reč je o projektu vlade koji su nazvala Standard jednakih plata a plan je da se od svih kompanija koje imaju više od 25 radnika tražiti garancija jednakih plata.

Zemlja želi da ukloni, ili bar smanji jaz u platama do 2022. godine.

Na to da je razlika u platama ogromna pokušale su da ukažu i radnice koje su napustile kancelarije, prodavnice, fabrike ili škole u vreme kada je trebalo da rade.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jovan says:

    Mnogo puta sam naglasavao da je sistem(narocito posle razbijanje SSSR i aneksije Istocne Nemacke od ZAPADA) gde su se socijalne razlike sirile geometrijskom progresijom u 1/4veka- bolestan sistem. NIKO i ponavljam niko nije milion puta pametniji niti milijardu puta viseoze da radi da bi bilion puta bogatiji. Danasnji svetski poredak je kombinacija robovlasnicko-feudalni sistem gde pojedinci imaju milione robova u svpjim radnim logorima i milione ha zemlje i seljake koji kuluce kod njih za parce leba! Island je prvi proterao teroristcke banke, odustali od EU, i pametano dele svoje resurse na svoj narod. Mada i Finski model koji ce davati zagarantovani dohodak svim punoletnim, a ko hoce vise imace priliku za vise. Inace postoji jedan najbolji nacin da svi radei i zarade, a to je da radno vreme bude 4h i tako bi svi bili zaposljeni a u isto vreme SLOBODNO VREME DA SE KULTURNO I SPORTKI I OBRAZOVNO UZDIZU. Ali nam ne daju jer GOSPODARIMA odgovaraju gladni robovi jer se lako vlada njima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *