„ЗЕМЉОТРЕС“ У АМЕРИЦИ: 17 агента из ФБИ, ЦИА и НСА се окренули против ДЕМОКРАТА и стало на страну РУСИЈЕ

„ZEMLJOTRES“ U AMERICI: 17 agenta iz FBI, CIA i NSA se okrenuli protiv DEMOKRATA i stalo na stranu RUSIJE

8 avgusta 2017

Piše: Grigorij BARSUKOV

OVIH dana se na sajtu američke nevladine organizacije Centar građanskih inicijativa (www.CCISF.org) pojavio link koji vodi na senzacionalno pismo koje je potpisalo 17 bivših saradnika FBI, NSA, CIA i drugih specijalnih službi SAD.

Potpisnici su se tim pismom obratili Donaldu Trampu, a njime šefu države predočavaju dokaze da je histerija povodom upada „ruskih hakera“ u servere Demokratske partije SAD lišena bilo kakvog realnog osnova.

(https://consortiumnews.com/2017/07/24/intel-vets-challenge-russia-hack-e…).

Naveli su da je njihova istraga pokazala da su informacije sa kompjutera Demokratske partije kopirane na spoljni USB i to brzinom od  22,6 Mb/s, što je znatno iznad mogućnosti Interneta za  bilo čiji „distancioni upad“.

Podvukli su da to znači da nije bilo nikakve i ničije hakerske krađe „demokratskih fajova“ jer je ona izvršena bez korišćenja Interneta!

Drugim rečim: kradljivac je bio u prilici da se neposredno posluži kompjuterom-serverom Demokratske partije SAD, u odgovarajućem njenom ofisu.

Ovo znači samo jedno: krađu je izveo neko od demokrata ko je imao dostup partijskim tajnama.

Potpisnici su ukazali i da je njihova istraga pokazala da se radilo o dve krađe. Odnosno: da su prvo bili `skinuti` podaci koji su potom završili na sajtu WikiLeaks, a da je do druge krađe došlo 5. jula 2016-te, nakon što se saznalo za prvu.

Tvrde takođe da su fajlovi koji su bili ukradeni u drugom naletu bili podvrgnuti kompjuterskoj obradi. I to sa namerom da se falsifikovanjem obezbede dokazi da iza krađe stoje „svemogući ruski hakeri“.

Potpisnici pisma posebno navode da su se obe krađe, kao i obrada fajlova, dogodile u vremenskoj zoni američke Istočne obale, što – po njihovom mišljenju – takođe vodi zaključku da su se oba prestupa zaista dogodila na teritoriji SAD i da nije bilo internet-upada spolja.

Sedamnaestorica posebno ističu da su dve krađe izvela najmanje dvojica različitih ljudi koji su najverovatnije bili saradnici u sedištu Demokratske partije SAD.

Prvi od njih – kako navode – težio da dođe do dokaza da je partijski vrh demokrata umešan u mahnacije tokom unutarpartijske borbe između Hilari Klinton i Bernija Sandersa.

Drugi je – da bi smanjio negativne posledice po imidž Klintonove izazvane prvom krađom – pokušao sve svali na „ruske hakere“.

Nezavisni analitičar Skip Folden, bivši programski  menadžer IBMza informacione tehnologije, izučio je rezultate 17 eksperata i podržao njihove zaključke.

Potvrdio ih je i bivši tehnički direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Vilijam Bini.

Isto su potom učinili i neki drugi bivši saradnici NSA.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *