ЖЕНА – ХЕРОЈ: Градоначелница Рима објавила рат ПАПИ и ватиканској мафији!

ŽENA – HEROJ: Gradonačelnica Rima objavila rat PAPI i vatikanskoj mafiji!

21 juna 2016

34656Nova gradonačelnica Rima Virđinija Rađi (37) iz pokreta Pet zvezdica objavila je rat papi i mafiji.

Prva žena na čelu Rima u poslednjih 3.000 godina obećala je da će se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru biće Katolička crkva i organizovani kriminal.

Nakon što je u nedelju dobila 67,15 odsto glasova na lokalnim izborima, Rađijeva je najavila da će od Vatikana zahtevati da plati zaostali porez.

– Vatikan duguje najmanje 310 miliona evra poreza na nekretnine. To će morati da plati. Ranije administracije plašile su se da udare na Crkvu, ali sada niko neće biti pošteđen – istakla je nova gradonačelnica.

Ona je dodala da će se obračunati i sa mafijom. U slučaju poznatom kao „Mafija kapital“ stotine lokalnih biznismena, zvaničnika i političara bile su umešane u pljačku stotina miliona evra iz gradske kase Rima.

– Ubuduće će sve morati da se radi legalno i transparentno u administraciji. Građani Rima su pobedili. Počinje nova era – rekla je Rađijeva.

Nova gradonačelnica je, inače, diplomirala pravo na Univerzitetu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu advokatsku kompaniju, da bi se pre nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvezdica, čiji je lider komičar Pepe Grilo. Ubrzo je postala jedan od lidera pokreta.

Rađijeva je udata za reditelja i radijskog direktora Andreu Severinija, sa kojim je 2009. dobila sina. Par je pre dve godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

– Da, pred razvodom smo. Ne razumemo se baš najbolje, ali pokušaćemo da se sredimo zbog našeg deteta. Razlog sukoba nije neki drugi muškarac, nemam aferu – rekla je Rađijeva 2014. u intervjuu za časopis „Veniti fer“.

KOMENTARI4 komentara

 1. lajla says:

  pazi se Virdinija udaras u osinje gnjezdo koje pljacka 2000g,jaki si to luzeri.

 2. Sale says:

  Siptarska i vatikanska mafija su najvece na svetu...

 3. Vujadin says:

  Samo napalm može pomoći, svaki milimetar natopiti i roštiljaj satane.

 4. Ziko-Zupski says:

  Samo napred damo i očisti kucu od sljama!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *