„Žene u crnom“ napadnute u Valjevu

„Žene u crnom“ napadnute u Valjevu

9 јула 2014

Zene u Crnom BeogradAktivistkinje nevladine organizacije “Žene u crnom” napadnuti su u Valjevu tokom protesta u znak podrške žrtvama Srebrenice.

Nekoliko aktivistkinja je povređeno posle napada grupe mlađih ljudi, koja je sve vreme skupa protestovala, pa je policija, koja je obezbeđivala skup, uhapsila njih nekoliko, prenosi Beta.

Aktivisti “Žena u crnom” su na centralnom gradskom trgu razvili uobičajeni transparent kojim traže da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost.

Nedugo zatim počeli su da se okupljaju mladi ljudi uglavnom obučeni u majice “četnici Valjeva” i vređaju aktiviste “Žena u crnom”.

Oni su se “požalili” jer skup nije najavljen, pa da se “skupi Valjevo i pokaže im šta misli”.

Većina prolaznika centralnom Karađorđevom ulicom stajala je na trotoarima preko puta Gradskog trga i odatle posmatrala šta se dešava.

Najpre su čulo izvikivanje “Ua, ua!”, a potom i “Oj, Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice srpska Srebrenice!”.

Aktivistkinje su gađane jajima, a policija, koja je u međuvremenu dobila pojačanja, pokušavala je da održi red i nekoliko najratobornijih Valjevaca uhapsila i “maricom” sprovela u Policijsku upravu na drugom kraju grada.

Kada je, gotovo posle sat vremena, skup bio okončan, a aktivisti “Žena u crnom” počeli da pakuju transparent, nekoliko mladića je iskoristilo nepažnju policajaca, upalo među aktiviste, uglavnom žene, i napalo ih.

Nekoliko aktivistkinja je posle udaraca završilo na asfaltu.

Policija je tada reagovala, primenila silu, i uhapsila još trojicu mladića, koji su takođe privedeni.

Njihovi istomišljenici su najavili da će ići pred zgradu Policijske uprave, a policija obezbeđuju jedan hostel u centru grada, gde su odseli učesnici protesta, koji su danas biciklima došli iz Beograda.

Oni sutra nastavljaju put Loznice, a prekosutra će biti u Potočarima.

RTS

KOMENTARI6 коментара

 1. Pavle says:

  Žene u crnom ,grupa osnivača i agencija koja stoji iza njih , to je zlo koje se mora ukloniti sa ovih terena ... 92' zbog njihovih dojava izgubili smo dva pilota i tok u Hercegovini bi bio drugačiji da one nisu špijunirale za HDZ... Žali Bože nekolicinu žena koja stvarno veruje u plemenite ciljeve te špijunsku grupe... kada spoznaju da su iskorišćene za prljave radnje neće biti oprosta za toliki greh... Da se to zlo ne širi hitno je potrebna mera da se ta grupa ukine i proglasi državnim neprijateljem ...

 2. Istina says:

  Pošto su finansirane iz inostranstva znači dasu špijunska organizacija takoje po zakonu upravo odaklesu finansirane iz Amerike.Uzmite u Loznici batine i udriteih bolje i u zatvoru nego dozvoliti SOTONASMA da rade šta hoće.Putin je lepo rešio sa takvim a verijum daće još više zabraniti finansiranje američki pšpijuna jer Ukrajina je najočigkledniji primer kako se ruši vlada i dovodi do rata.Nedajte SOTONAMA da rade po Srbiji šta hoću....

 3. ilija says:

  tu gamad treba spaljivati na lomaci majku im jebem banditsku

 4. Alexander Dorin says:

  I sramota je da se u sred Srbije propagira srebrenicka izmisljotina.

 5. Marija says:

  J. ih onaj ko ih je osnovao, a zna se ko je to. Spodobe nakazne da imaju imalo dostojanstva i pameti nebih usle u tu sramnu i laznu sektu. Trebali su ih u svakom gradu i u svakoj ulici Srbije proterati i gadjati ne samo jajima, nego cim god stignu. Dokle vise da se lazi propagiraju.

 6. Ivan Istrijan says:

  Plaćeničke narikače! Upoznali smo takve i u Italiji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u