Жене за воланом постају „звери“

Žene za volanom postaju „zveri“

1 novembra 2016

shutterstock_74601088_620x0

ŽENE su nežniji pol, ali na drumu se, sudeći po novoj studiji, pretvaraju u prave zveri. Studija, koju je na 1.000 vozača sproveo jedan poznati proizvođač automobila, pokazala je da su dame za volanom za 12 odsto nervoznije nego muškarci, što je suprotno ranijim istraživanjima. Ispitano je ponašanje vozača kad su ih preticali, dok im je neko svirao ili vikao na njih i kad su njihovu vožnju komentarisali suvozači.

I dok je ovaj nalaz kontroverzan, drugi zaključci su bolje rasvetlili potrebe vozača. Pa tako, osnovni razlog zbog kog ljudi uživaju u vožnji je osećaj slobode i nezavisnosti. Skoro trećina muškaraca kaže da im je lakše da razgovaraju u automobilu, a 14 odsto ističe da zbog ćaskanja bolje voze.

Na pitanje „šta vas čini srećnim kad ste iza volana“, 84 odsto ispitanika prednost je dalo praznim putevima, 78 procenata prirodi, dok 69 odsto uživa u morskoj obali. A svakog drugog ispitanika srećnim u automobilu čini – pevanje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Ne košta ništa da poverujemo u studiju proizvođača automobila, naročito ako je on poznat. Ali u studiju poznatog beogradskog analitičara u kojoj kaže da žene koje su ministarke u vladi Srbije (naročito ako imaju plavu kosu), postaju u krevetu prave zveri, to je za ne verovati. Na stranu što sa onim muškim aparatom non stop menjaju brzine, prva, druga treća, rikverc, ali najgore nastupa kada dignu noge pa onako u zanosu kažu: „Sipaj dva litra super“. Ovo zadnje je za plakati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *