ЗЕНКОВИЧ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ОРГАНИЗОВАО АТЕНТАТ НА ЛУКАШЕНКА

ЗЕНКОВИЧ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ОРГАНИЗОВАО АТЕНТАТ НА ЛУКАШЕНКА

22 априла 2021

АДВОКАТ Јуриј Зенкович који је ухапшен због сумње да је припремао атентат на белоруског председника Александра Лукашенка и државни преврат, у потуности је признао кривицу и активно даје исказ, саопштио је начелник истражног одељења КГБ-а Белорусије Константин Бичек.

– Зенкович је предузимао конректне покушаје врбовања, подмићивања припадника Оружаних снага спремних да за новчану награду учествују у рушењу власти насилним путем. Он се тренутно налази у истражном затвору и, као што сам већ рекао, оптужен је. У потпуности је признао кривицу за злочин за који је оптужен, сада активно сведочи о свим околностима противправних радњи које је починио“, рекао је Бичек за телевизију „Белорусија 1“.Истовремено, начелник је изјавио да је подигнута оптужница против четворице притвореника због покушаја припреме атентата на председника и извођења пуча.

– У питању је завера са циљем заузимања власти неуставним путем. Сви оптужени дају признања – додао је он.

Лукашенко је 17. априла саопштио да су опозиционар Григориј Костусев, политиколог Александар Федута и адвокат Јуриј Зенкович планирали атентат на њега и његове синове. За организацију покушаја атентата оптужио је америчке обавештајне службе и америчко руководство. Према речима директора КГБ Белорусије Ивана Тертела, преврат је био планиран за јун или јул ове године.

Касније је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) известила да су у Русији, у заједничкој специјалној операцији ФСБ-а и КГБ Белорусије, пресечене илегалне активности Јурија Зенковича, који има двојно америчко и белоруско држављанство, и држављанина Белорусије Александра Федуте. Према наводима ФСБ-а, они су планирали војни преврат у Белорусији према разрађеном сценарију обојених револуција уз учешће локалних и украјинских националиста, као и физичку елиминацију белоруског председника.

(Спутњик)

KOMENTARI8 коментара

 1. Риста says:

  И ја бих признао. И што јесам и што нисам, све сам. Мање боли, брате. Јел неко од вас зна да бушење костију уопште не боли? Мени бушили. Мало пецне када пролази кроз кожу а кроз кост само вас језа вата а нема бола. Кроз цело колено, слева на десно. Све што сам желео је да се онесвестим и никад не пробудим. Дивљаци. Добро, мени нису бушили КГБовци, него лекари па ме тако оздравили, али то ти исто брате мили. И КГБовци су били на саветовању са специјалистима хирурзима. И сад вас, после неуспелог атентата на прецедника, вежу на непокретно а прилази вам КГБовац са упаљеном електричном бургијом. Шта би човек који никада није ни чуо а камоли видео како се буше кости уживо, урадио? Па све признао. А могу и лобању да вам буше и да вас уопште не оштете. И сад ако неко мисли да је јунак и да би издржао, нека први баци камен. Према томе, та признања су изнуђена, па макар била и истинита. Нема власника патената мучења. Савремена хирургија то осмислила да скоро и не остане никакав траг, али у мозгу се створи и пре него те такну. Ови сада причају како ајдуци све признају, али то само део претставе који се јавно приказује. Док су они тако брзо признали, радила бургија, бре.

  • test01 says:

   Imaju video snimke Risto i bili su i na YouTube (ako nisu sklonjeni), nema potrebe da busilicom, sastajali su se i u Rusijii i dogovarali atentate (mnozina)i kako da naprave klaonicu sa dan Pobede. Zna se i ko stoji iza svega da bi izazvali sve vece probleme i na kraju sukob sa Rusijom.

  • Velika Metla says:

   Риста, да су мене питали, но нису, та бургија је требала још поодавно да ради. Али, ипак ови власници бургије то боље знају од мене сигурно. Ја сам, некако, увек за превентиву. Хоћу рећи ," боље ђавола везати, него се са њим напрезати". Али добро....., ко сам ја?

 2. persida says:

  Zenkovic, Feduta, zvuci poznati, svakako nisu Palestinci.

 3. M says:

  Nek ga pitaju jel s malim zelenima sadio kelj na Marsu,i to će priznati,i nacrtati još!I više puta ako treba!I podpisati čak!Iako je i u ovome vjerovatno sudjelovao,jer izgleda imaju hrpu materijalnih dokaza o tom slučaju i šire!?!

 4. острогорски says:

  Море, кад је у питању држава и династија, завешћу ја и диктатуру, и тортјру и позитуру и ударити сваком двадесетпет по туру... Па нек Риста главом клима и Персида нека плаче а " М" нека замјауче - није КГБ од јуче.

 5. test01 says:

  imaju dokaze i cak video snimke - niko ovo ne moze da ospori jer su Rusi prikupili neoborive dokaze... sta ima da vas cudi

 6. Риста says:

  па Бог свама људи! Немам ја ништа против тога, само кажем како се то ради кад затреба. А ако нису добили батина, нек позову мене а ја ћу позвати теста и гледати како их марјачи. А можда им пробушим и стопалу тек да се сећају. Ја дао пар савета КГБету које њему сигурно не требају. А зашто да их не умлате? Ради Америке? Е, па ако тако поштују америчку демократију, неће дуго. Или ломи, ил ћеш бити сломљен! А то што су преказали видео је за демократску јавност као неки доказ да нису морали да их мучиду. Кад једном упаднеш тамо где не треба и завршиш у КГБету, бићеш бре бушен имали они доказе или не. И то ће ти уцене све живо што имаш да не би никада споменуо шта су ти радили. Чак ни на самрти неће ништа рећи јер то као да је осудио своје потомке све и једног. И тако обично испадну демократски и невидљиво не мучени и такви више никада неће споменути шта је било, а ако га неко директно преупита, онда ће све то представити као разговор уз чашицу и кафу. А ми сви знамо да није било тако. Видеји су бре због демократске јавности. Нисам ја од јуче, бре. Ја сам од много јуче.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u