ЖЕРАР ДЕПАРДЈЕ прешао у руско православље у Храму Александра Невског у Паризу

ЖЕРАР ДЕПАРДЈЕ прешао у руско православље у Храму Александра Невског у Паризу

6 септембра 2020

КРУНИ се католичанство. Тврђаве још има само међу Хрватима и Пољацима и у Централној и Латинској Америци. Француски глумац Жерар Депардје, који је добио руско држављанство 2013. године, прешао је у православље.

Црквена церемонија је одржана у Храму Светог Александра Невског у историјском центру Париза. Присуствовало је око 30 људи.Незванично, на одлуку великог француског глумца о преласку у православље утицао је Депардјеов духовни ментор, епископ Руске православне цркве Тихон (Шевкунов).

Он је аутор познате књиге „Несвети свети“, а многи га називају „исповедником Владимира Путина“.

Сам Депардје је рекао да га је на промену вере подстакла „љубав према православној литургији и повезаност са православним свештенством“.

У првом делу церемоније, после молитви за истеривање `нечисте силе`, Депардје се одрекао сатане, пљунувши на њега. Одмах потом је трипут `потврдио свој савез са Христом`.

Присутни су посведочили да је то учинио «са ентузијазмом и добрим срцем».

На крају, док је хор певао `песме за такве прилике`, а присутни се молили – Депардје је `од главе до пета` био испрскан светом водицом.

Он је раније о католицизму рекао: „Усхићен сам папама Бенедиктом XVI и Јованом Павлом II, али ме раздражује католичка литургија».

Депардје је затражио и добио руско држављанство одмах након што су француске власти увеле порез од 75 одсто на приходе веће од милион евра.

У фебруару 2014. добио је стални боравак у руском граду Саранску, нешто касније – и стан у Грозном. У децембру 2018. добио је пребивалиште у Новосибирску.

Кад је полиција Париза зауставила Депардјеа, који се возио на скутеру у алкохолисаном стању, па прошао кроз црвено на семафору, он је рекао да више не жели да буде Француз јер `више воли Русију и Владимира Путина`.

KOMENTARI4 коментара

  1. Toma says:

    Njegov put do ovoga je bio prilično dugačak. Sada je bio ispirskan vodom krštavanja od glave do pete, jer niti nijagarini slapovi ne mogu da ga operu od svih grehova, to može samo krštenje u Hrista. Ne radi se tu samo o liturgiji i obraćenju iz jednog hrišćanstva u drugo hrišćanstvo već je potrebno obraćenje u život po Hristu radi večnog života. O tome treba i Depardje i svi mi da odlučimo. Radi se o ljubavi prema istini, pravdi i životu koje su u Hristu, ne o skonosti prema određenoj vrsti liturgije koja je Hristova preporuka radi naše vere. "Kada se sastajete ovo da činite, lomite hleb koji je moje telo koje se lomi radi vas, i pijte čašu vina koja je moja krvi koja se proliva radi vas, čineći ovo Mene objavljujete dok ponovo ne dođem." Hristos je Gospodar našeg života za večnost, ko se pokajao i obratio živeće večno i neće ići na sud Božiji gde će svako primiti po delima svojim.

    • Ivana says:

      Vama ustašama ne trena niko ko postaje pravoslavac al ste zato majstori u pokatoličavanju Srba jel tako "Rajko"

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u