ŽESTOK NAPAD UKRAJINACA: Borbe oko Gorlovke, desetine mrtvih

ŽESTOK NAPAD UKRAJINACA: Borbe oko Gorlovke, desetine mrtvih

27 jula 2014

ukraine-says-army-base-attacked-by-russian-led-groupViše desetina civila poginulo je u raketnom i minobacačkom napadu ukrajinske vojske na centar grada Gorlovka na istoku Ukrajine.

Procenjuje se da je poginulo između 20 i 30 ljudi, dok broj ranjenih nije poznat, javili su lokalni mediji u Donjecku, a prenosi Itar-Tass.

Minobacački i raketni napadi došli su sa oboda grada, preneli su mediji.

Ukrajinska vojska i danas granatira južne delove Donjecka, što je postalo novo krizno žarište na mapi grada, izjavili su zvaničnici Donjecka za RIA Novosti.

Borbe između ukrajinskih i proruskih snaga su se ranije uglavnom vodile na severozapadnoj periferiji Donjecka, preneo je Glas Rusije.

Rakete „Grad“ su uglavnom padale na kafiće i stambene objekte, a još nema podataka o ranjenima i poginulima.

Uzbuna za vazdušnu opasnost se čula i u Lugansku i taj grad se sprema za novi avionski napad.

Artiljerijska paljba čula se danas i na jedan kilometar od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih boraca, javlja Frans pres sa lica mesta.

AFP dodaje da se vidi gust dim i da neki meštani beže. Obližnji kontrolni punkt proruskih aktivista je napušten.

S druge strane, međunarodni istražitelji otkazali su putovanje do mesta pada aviona zbog sukoba, izjavio je predstavnik misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na licu mesta. U petak je u napadima ukrajinskih snaga na gradove na istoku zemlje, koje pod kontrolom drže proruske snage, poginulo 19, a povređeno 60 ljudi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Ko zna koji sve belosvetski plaćenici čine kijevske snage, amer.oficirski kadar, CIA... Bog da čuva borce za slobodu i narod.

  2. Spasoje says:

    Bog da sačuva sve borce i narod Republike Novorusije.Tucite fašiste sve do konačne pobjede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *