ЖЕСТОК ОДГОВОР АМЕРИЦИ ИЗ ИРАНА: „Стављамо вас на ЦРНУ ЛИСТУ ТЕРОРИСТА одмах уз ИСЛАМСKУ ДРЖАВУ!“

ŽESTOK ODGOVOR AMERICI IZ IRANA: „Stavljamo vas na CRNU LISTU TERORISTA odmah uz ISLAMSKU DRŽAVU!“

6 aprila 2019

Iran bi mogao da stavi američku vojsku na listu terorista ako Vašington proglasi elitnu iransku elitnu Revolucionarnu gardu stranom terorističkom organizacijom.

Ovo je danas objavio predsedavajući Komiteta za nacionalnu bezbednost iranskog parlamenta Hešmatolah Falahatpišeh, prenosi Rojters.– Ako Revolucionarna garda bude stavljena na američku listu terorističkih grupa, mi ćemo vojsku te zemlje (SAD) staviti na crnu listu terorista odmah uz Daeš (Islamsku državu) – napisao je Falahatpišeh na Tvitteru.

Očekuje se da SAD proglase elitnu iransku Revolucionarnu gardu stranom terorističkom organizacijom, izjavila su tri neimenovana američka zvaničnika Rojtersu, koji navodi da je ovo prvi put da Vašington zvanično naziva vojsku neke zemlje terorističkom grupom.

Navodi se da se očekuje da ovu odluku, za koju kritičari kažu da bi mogla da Vašingtonu neprijateljske vlade u svetu pokrene na slične akcije prema vojnim i obaveštajnim zvaničnicima SAD, Stejt department objavi već u ponedeljak.

Rojters navodi da se radi o odluci o kojoj su se već godinama kolale glasine.

Navodi se da je Pentagon odbio da ovo komentariše i uputio novinare na Stejt department, koji je kao i Bela kuća takođe odbio komentar.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Pera says:

    Pa normalno da oni koji su stvorili i obucavali daes, alkaidu i svi drugi teroristicki odredi su demoni terorizma, destrukcije, unistenja, usa, eu i nato, njihova sila.

  2. samostalan says:

    Tako se to radi, a ne kao Rusi koji pokorno trpe svako zlo sa Zapada.

  3. Budi Bog s nama says:

    Tramp će sebi da napravi tako mnogo neprijatelja a Putin tako mnogo saveznika da je to neverovatni obrt u korist Rusije. Osim toga američka vojska jeste teroristička, ona služi americi da se prilikom porobljavanja neke zemlje uvodi mlada američka demokratija, kapital i zaduživanje građana do potpune zavisnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *