ЖЕСТОК ОДГОВОР АМЕРИКАНЦИМА: Путин донео важну одлуку од које ће зависити судбина света

ЖЕСТОК ОДГОВОР АМЕРИКАНЦИМА: Путин донео важну одлуку од које ће зависити судбина света

11 маја 2021

Председник Владимир Путин поднео је Државној думи закон о повлачењу Русије из Споразума о отвореном небу.

Раније је објављено да је председник именовао заменика министра спољних послова Сергеја Рјабкова за свог званичног представника када је Савезна скупштина разматрала ово питање.Уговор о отвореном небу ступио је на снагу 1. јануара 2002. године и постао је једна од мера за изградњу поверења у Европи након Хладног рата. Њиме је омогућено да 34 земље учеснице отворено прикупљају информације о међусобним војним снагама и њиховим активностима, те да врше извиђачке летове изнад територија држава потписница.

У мају прошле године Сједињене Америчке Државе покренуле су процедуру за повлачење из споразума, која је окончана 22. новембра.

У јануару ове године Москва је такође најавила покретање међуресорских процедура за повлачење. Министарство спољних послова приметило је да су акције Вашингтона значајно пореметиле равнотежу интереса других држава.

(vostok.rs)

KOMENTARI7 коментара

 1. persida says:

  Podrzavam Putina u ovome, nikakvi ugovori sa zapadnim dzukelama i lazovima.

 2. мики says:

  А шта су чекали до сада?

  • Miraš says:

   Rusija nije ni trebala da žuri. Ovo će biti nepovoljno najviše za Evropu, za države članice EU i NATO. EU ne može da optuži Rusiju da je Rusija kriva za to povećanje bezbednosnih rizika u Evropi jer SAD je prva istupila iz sporazuma.

 3. M says:

  Povlačenjem USA iz tog sporazuma,USA dobiva na prvi pogled više koristi,zato su to i napravili,očito s razlogom,imaju neki svoj plan,vjerovatno se spremaju za veliku i sveobuhvatnu modernizaciju i ojačanje svoje vojske i u USA i u EU!Rusiji nije preostalo ništa pametnije nego da naprave isto i umanje štetu što je više moguće!Dok zbog nužde ne shvate da svako zlo ima i svoje dobro,pa u većem miru i tišini počnu i oni proširivati svoju Agendu!Osobito u pozadini,dubini Rusije,za kasniji finalni obračun!A za što se planira spremiti i USA!Eto,sad će oboje imati šanse da u povećanom miru izgrade i Godzilu i Megalodona!

 4. E.Lirsch says:

  "otvoreno nebo" Cista proseravanja to je k'o proliv... E mo's mis'iti kad je nebo "otvoreno" A ono lije "ko iz kabla"...Bre!

 5. Риста says:

  То уопште НИЈЕ Путинова одлука, него Америчка. Без везно и мученичко, више мученичко него безвезно, понашање Русије и чекање да Америка нешто одлучи како би и они донели сличну одлуку, је потпуно присилно. То је оно што се зове присилни потез у шаху. Најчешће, губитнички. Какве друге шансе је Путин имао после Америчког поништавања уговора? Да се и даље придржава непостојећег уговора? Па не постоји више и чиста је глупост сматрати то неким великим достигнућем Путина. А још мање да ће Руско повлачење бити оно што ће променити свет. Није се Русија повукла, него Америка. Ко се учи на оваквим стварима и објашњењима као што су ова дата у тексту горе, никада неће схватити шта се данас догађа. Напросто, горе пише да се Путин повукао из уговора који не постоји већ годину дана. И каква је то мудрост? Без везе дозлабога. Кад год Америка предложи неки уговор, Русија оберучке прихвати а Америка иступи из њега оног момента када је сазнала или остварила шта је занимало. Тако било после распада СССРа, тако и данас. Тако било и са Хашким судом који је Америка основала а Русија потписала, тако било са оном америчком резолуцијом о Косову, које Америка наметнула Србима а Русија потписала. Америка је изузета од суђења у Хашком суду, Резолуцију укида и шта сад? Па Путин глумата неког адвоката који брани међународна права које је опет Америка створила а Русија потписала. Све што Америка хоће, Русија прихвати и фали се као да је она то све смислила. Тај уговор НИЈЕ предложила Русија а није га Русија ни уништила. Предложила га Америка, Русија трчећи потписала, Америка га укинула, Русија плачући мора да следи. То са Путином нема никакве везе нити је Путин било шта постигао са прихватањем уговора, као и са спаљивањем уговора од стране Америке. Само је показао да Русија игра како Америка свира. А оваки ко Персида сматрају да је то показатељ високе интелигенције Путина. Клинац првог разреда основне школе иде редовно на часове, јер су му распоређени и њега нико ништа не пита јер он и није у стању да састави распоред часова. Онда уђе у учионицу и кажу му "Час је отказан" и он онда буде весео или мало ређе тужан. Тако се Путин понаша. Америка је рекла да напушта уговор пре неколико година и напустила га кад је сматрала да јој више не треба. Остало је непостојећи час за Персиде Србије, које сад радосно трче да играју на мале голиће јер им час укинут.

  • Miraš says:

   Uzalud pišeš romane. Rusija je bila prva na potezu, ona je poćerala i pročerala Amerikance sa svog neba i to sa malim potezom. Za razlog prilikom američke najave povlačenja (Juni 2020) (konačno su se povukli u Decembru 2020), navedeno je rusko kršenje odredbi Sporazuma, a prema kom se svaka učesnica od ukupno 35 saglasila sa stavljanjem celokupne teritorije svoje države na raspolaganje za izviđačke letove. Naime, Rusija je ograničila letove preko određenih teritorija i zabranila pristup letovima u koridoru širine 10 km duž ruske granice sa samoproklamovanim nezavisnim delovima Gruzije – Abhazijom i Južnom Osetijom, kao i u akvatoriji Baltičkog mora severno od Kalinjingrada. Ameri i ostale članice više neće moći da na dosadašnji način snimaju gde su Rusi rasporedili svoje najnaoružanje: Iskandere, PVO sisteme S-400 "trijumf" i sisteme zemlja-more K-300 "bastion", itd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u