ЖЕСТОК ОДГОВОР МОСКВЕ ХОЈТУ ЈИУ: Ко је посејао уранијум по Србији, а ко га уклања?

ŽESTOK ODGOVOR MOSKVE HOJTU JIU: Ko je posejao uranijum po Srbiji, a ko ga uklanja?

24 oktobra 2017

SAD ne bi trebalo da se mešaju u saradnju Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u komentaru na izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jija.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije navelo je da je Ji, koji je 23. i 24. oktobra posetio Beograd, dozvolio sebi niz provokativnih izjava usmerenih na podrivanje rusko-srpske saradnje. Američki diplomata je grubo tražio od Beograda da preispita svoju saradnju sa Rusijom i fokusira se isključivo na približavanje Evropskoj uniji. On je takođe neprimereno emocionalnim izrazima govorio protiv davanja imuniteta i privilegija Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

„Podsećamo da Sjedinjene Američke Države nisu članice Evropske unije i verovatno zbog toga ne znaju da mnoge članice EU u velikom obimu sarađuju sa Rusijom na obostrano korisnoj osnovi. Niko ne bi trebalo da ometa Srbiju da se pridržava istih pristupa, polazeći od svojih nacionalnih interesa“, ističe se u dokumentu.

Što se tiče Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Ministarstvo navodi da se Amerikanci izgleda pretvaraju da ne znaju o pomoći koju Centar već nekoliko godina pruža Srbiji i drugim zemljama u regionu, uključujući i članicama EU i NATO-a, u prevazilaženju posledica prirodnih katastrofa i katastrofa izazvanih ljudskom rukom, kao i obuci relevantnih stručnjaka.

„Između ostalog, izvršeno je deminiranje srpske teritorije, otkriveno je i likvidirano hiljade eksplozivnih predmeta koji su ostali nakon bombardovanja NATO-a 1999. godine, uključujući i municiju sa osiromašenim uranijumom. Pozivamo naše američke kolege da ne nameću svoje neprijateljske ideološke stereotipe koji podrivaju temelje međunarodne stabilnosti i saradnje na Balkanu i u Evropi u celini“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Jenkiji ne vole istinu. Njihova propagandna masina nema taj taster na svojoj testaturi. Njihova zamagljena istina nailazi na veoma plodno tlo medju neskolovanim i zombiranim ziteljima pojedinih zemalja.Zato im se pricinjava iskrivljena dioptrija i umisljena moc.

 2. Konj says:

  Tako je mila braćo. Nedajte nas jer zli dušmani i ovi naši izdajnici hoće da nas u potpunosti unište. Vi ste nam jedina nada i spas !!!

 3. Rajko says:

  Bogumi, nema, NEMA alternative Rusiji! Nema, bogumi. Kojim god sokocalom da trazis alternativu Rusiji, bogumi je neces naci ! Zivjela Rusija !!

 4. Batina says:

  Hijenama plijen izmice pa su agresivne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *