ЖЕСТОК „ШАМАР“ СРБИЈИ: Макрон послао писмо Тачију! СВЕ ЈЕ ПОТВРЂЕНО

ŽESTOK „ŠAMAR“ SRBIJI: Makron poslao pismo Tačiju! SVE JE POTVRĐENO

22 decembra 2018

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je kosovskom predsedniku Tačiju pismo.

U pismu izražava zahvalnost Tačiju za njegovo prisustvo na obeležavanju stogodišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu, ali i navodi da je sama ceremonija pružila priliku političarima da “utvrdimo posvećenost miru i spremnost da ojačamo dijalog i zajedničke akcije”.Nakon pisma predsednika Donalda Trapma predsednicima Vučiću i Tačiju u kom se potencira njihova uloga u dosadašnjem dijalogu, kao i važnost skorog postizanja sveobuhvatnog sporazuma, kao i pisma EU upućeno kosovskom premijeru Haradinaju u kom se takođe izražava nada da će novoizglasani pregovarački tim Kosova da „maksimalno doprinesete naporima predsednika u dijalogu“, danas kabinet kosovskog predsednika objavljuje još jedno pismo, prenosi Kossev.

Ovoga puta, kosovskom predsedniku pisao je francuski kolega Emanuel Makron. Međutim, iako se u pismu govori o potrebi za mir i dijalogu ne pominje se eksplicitno sam dijalog između Beograda i Prištine.

Ipak, ovo pismo je datirano na 18. decembar, dok ga je Francuska ambasada uputila predsedniku Tačiju 19. decembra kada su uveliko u toku žive diplomatske prepiske. Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio pismo od Emanuela Makrona još krajem novembra.

Pismo Makrona Tačiju prenosimo u celosti.

Cenjeni gospodine predsedniče,

Vaše prisustvo u Parizu 11. novembra, zajedno sa još 96 čelnika država, vlada i lidera međunarodnih organizacija za mene je predstavljalo čast.

Zahvaljujem vam se.

Vaše učešće na obeležavanju stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i Prve mirovne konferencije u Parizu je bilo od velikog značaja.

Svojem učešćem ste doprineli dostojanstvenom i emotivnom odavanju počasti milionima žrtava tragedije koja je duboko urezana u sećanje našeg naroda i koja je usmerila sudbinu sveta.

To je dalo priliku nama političarima, svesnih kompleksnosti izazova sa kojima se suočavamo, da utvrdimo posvećenost miru i spremnost da ojačamo dijalog i zajedničke akcije.

Izražavajući još jednom ogromno zadovoljstvo zbog mogućnosti da vas ugostim 11. novembra 2018., i moju zahvalnost za vaše prisustvo ovom simboličkom danu, molim vas, gospodine predsedniče, prihvatite uverenje mog najvećeg uvažavanja.

KOMENTARI6 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  AKO IKADA BUDE DOLAZIO U BEOGRAD TREBA GA DOCEKATI ONAKO KAKO MU DOLIKUJE... SA ZUTIM PRSLUCIMA I KOFOM *OVANA... ON MOZE DA SAMARA SAMO SVOJU ZENU I MLADE DECKICE SA KOJIMA SE SLIKA I OSMEHUJE... KANADSKI PREMIJER IZGLEDA KAO DA ZUDI ZA SAMAROM ILI BAR SLAJSOM PREKO GUZE... OKUPICE SE SVI ZAJEDNO NA PARADI PONOSA... ISPOD DUGE...

  • električar says:

   Kanadski ???

   • PRVA LINIJA says:

    SEDI SA NJEGOVE LEVE STRANE SESTI U NIZU... ONAJ LEPI DECKIC SA CUDNIM IZRAZOM LICA... MISLIM DA SE VIKA TRUDO...

    • Slobodanka says:

     Ko je prvi s desne strane slike ispred i pored Putina?

 2. milorad says:

  haha jesu "kolege" mafijaši, skembaće njega francuzi, mari le-pen SIGURNO ulazi u vrh politike u francuskoj a sa njim i MNOGI DRUGI koji su specijalnim metodama toliko dugo pljačkani na nameštenim izborima kao i svuda u zapadnoj E.Stvari će se USKORO žestoko promeniti tamo i to znači opasnu nestabilnost na zapadu, jer narko karteli i oni koji su IZA njih neće tek tako predati vlast ni u briselu ni u nemačkoj i francuskoj.Demontaža te grupacije neće proći bez krvavih dogadjaja radiće preki sudovi za teroristze i njihove organizatore i sponzore.

 3. Za Srbiju says:

  Kada nemoral zavlada, onda ne postoje granice ludila. Ovo je ogoljena satanizacija. Uvažavanje između geja, koji je bio i žrtva pedofilije, i najokrutijeg zločinca, zvanog Zmija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *