ЖЕСТОК СУКОБ НА РТС-у Дачића и Пуповца (ВИДЕО)

ŽESTOK SUKOB NA RTS-u Dačića i Pupovca (VIDEO)

7 avgusta 2020

Milorad Pupovac kaže da Srbi u Hrvatskoj misle na Srbiju i na druge delove srpskog naroda, ali da razgovaraju sa onima sa kim smatraju da treba.

Kao i da se sa njima razgovara.Pupovac je to iz Zagreba rekao za emisiju „Oko“ RTS-a reagujući na ocenu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji je takođe bio gost emisije, da je odlazak Borisa Miloševića bio pogrešna odluka i pokušaj rušenja srpskog jedinstva.

„Gospodine Dačiću, mi mislimo na Srbiju, na druge delove srpskog naroda, razgovaramo s kim smatramao da treba i sa nama se razgovara, ali ne na ovaj način na koji se u javnosti radi preko pojedinih medija. To ne želimo i izbegavamo, učinićemo sve da sa naše strane to ne dolazi“, rekao je Pupovac.

Dodao je da će, ako je odlaskom Miloševića u Knin na obeležavanje „Oluje“ napravljena greška, tu grešku i platiti.

„A šta ako nismo napravili grešku i ako će ovaj korak dovesti do ozdravljenja u odnosima Hvata i Srba, da li će nam onda neko reći: izvinite, braćo“, upitao je Pupovac.

Odgovarajući Pupovcu, ministar Dačić je rekao da Pupovac pravdajući svoj potez „ulazi u klišee koje Hrvati žele“.

„To je da se sad osuđuje Beograd zbog odnosa prema Srbima u Hrvatskoj. Da kažu da su pobedili velikosrpsku politiku. Izvinite, gospodine Pupovac, da li je to bila velikosrpska politika? Koliko danas Srba živi u Kninu? Ko je danas gradonačelnik? Koliko je Srba u Glini. Šta je tamo na mestu crkve? U Smiljanu, odakle je Tesla, nema nijednog Srbina“, rekao je Dačić.

„Koliko je Srba danas u Hrvatskoj, a koliko je bilo 1991? Da li Srbi učestvuju u proslavi ili u obeležavanju etničkog čišćenja“?, upitao je Dačić.

On je podsetio da je Pupovac i ranije bio u hrvatskoj vladi i upitao zašto ranije nije učestvovao u proslavi „Oluje“.

Poručio je Pupovcu da mora da nauči da kada diskutuje upotrebljava rečnik primeren razgovoru, „a ne da ispadne da se svađamo“.

„Imam pravo da mislim da se odlaskom pogrešilo. Kao što i oni možda misle da smo mi nešto pogrešili. Jesu li Hrvati odustali od negiranja zločina i svog narativa. Nisu“, ocenio je Dačić.

On je upitao i da li su Hrvati odustali od negiranja zločina i šta su Srbi sada dobili.

„Poruke koje su se čule danas nisu bile drugacije nego prethodnih godina“, naveo je Dačić.

„Da li mi Srbi smatramo da je to bilo etničko čišćenje? Nema šta ja da smatram. To je popis stanovništva. Koliko se Srba posle vratilo?“, rekao je Dačić.Upitao je i da li Srbi obeležavaju „Oluju“ kao etničko čišćenje, ili ucestvuju na proslavi, i dodao da je u tome razlka.

Odgovarajuci na pitanje da li gest odlaska srpskog predstavnika u Knin može dovesti do toga da prestanu da se razbijaju table, Dačić je pitao u čemu će oni da naprave prekretnicu.

Koja prava da dobiju Srbi u 21. veku, upitao je Dačić misleći na struju. „O čemu pričamo, to je njihova obaveza“, istakao je Dačić.

„Ako teba da ucestvujemo u slavljenju „Oluje“ da bi uveli struju u selo, da li će sada da procesuiraju ratne zločince, sve je to moglo da se desi na osnovu političkog dogovora sa vladajućom strankom“, smatra Dačić i dodaje da je besmisleno nadati se.

Podsetio je da je Pupovac došao kod njega 2012. dok je bio premijer, sa željom da se radi na načinima i putevima da se stvari među državama i narodima rešavaju.

KOMENTARI50 komentara

 1. deda mraz says:

  Ovo je sukob dvojice komunista preko ledja Srba koji su omogucili legitimitet ustasama i koji jos uvek rade na tome,a ovo je cirkus jer samo skrecu paznju sa glavnog problema u hrvatskoj i divljanja ko fol nekakvih ustasa koji ne znaju na koliko su mesta suplji,a sve sa ciljem da se Srbi ne vracaju u svoje domomove.Ovaj pupovac je celi rat bio sa ustasama u zagrebu isto kao i onaj idiot komunisticki general jovan divljak u sarajevu sa islamistima a samo sa ciljem da daju legitimitet Srpskim neprijateljima.

  • Jovan says:

   Pupovac je presao na stranu ustasa Hrvata izmisljene nacije iz licnih razloga odavno(kao i vecina Srba u NDH) i u tome istrajava, a Dacic je jedan od onih koji se vratio (ili se jos vraca) u srpstvo. Ali problem je mnogo veci, jer je Beograd vec 100 godina i malo vise, okupiran od ustasa, vatikana, nemaca, engleza, i u poslednjih 50 od arnauta!!! Sto puta ponavljam, nije nama Srbima problem komunisti protiv kapitalista, ideoloska podela vec RASBLJAVANJE i cepanje etnickog prostora i svodjenje na bg pasaluk i od Berlinskog kongresa. To ideoloska podela kod nas Srba je ZLO. To je lepo oblasnio Cercil svom ministru zasto postavlja Tita komunistu u Yu, a ne Drazu, rekavsi da je glup jer nije vazna ideoloska stvar vec da u Srbiji(yu) ne vladaju Srbi pravoslavci, vec katolici. Znaci, svako ko danas deli Srbe je na Cetnike i komunicte je glup i cini zlo Srbiji, jer je jedino bitno jesi li za Srbiju ili si za NATO-Muslimansku KOLONIJU SRBIJU!

 2. da da says:

  Za SDSS ne glasaju Srbi ta stranka je postala HDZ filijala sa rukovodiocima koji su za vreme rata bili sa ustašama i ratovali protiv Srba.Posle izbora hrvati im daju koliko treba glasova i to je to..Zato učestvuju u slavljenju genocida i etničkog čišćenja koji su hrvati učinili nad Srbima u Krajini..

  • milos says:

  • Veliki brat says:

   @da da Predstavnici SDSS-a biraju se na manjinskoj listi i nijedan Hrvat ne može glasati na toj listi.

 3. Onisim says:

  Puna podrska Dacicu.Bravo.,,Oluja,,se proslavlja tako da to slici na satanisticke orgije neke sekte,uz,ove godine,dorovoljno ucesce zrtve. Izneo bi jedno svoje zapazanje ako administrator odobri.Cudi me pravdanje tog postupka od strane Gosp.Dmitrovica,coveka koji neosporno ponajbolje poznaje srpsko-hrvatske odnose.Onaj Ladjevic P.je druga prica,vidi se da covek govori sa gradjanisticke pozicije ili bolje kazano,,druge Srbije,,Obojica dolaze iz onih srpskih podrucja gde je partizanski pokret bio dominantan,a kasnije komunizam.

  • da da says:

   Taj boris milošević nije žrtva,on je bio sa ustašama ceo rat,kao i njegov tata koji je bio vojnik u ustaškim formacijama i kao takav učestvovao u genocidu nad Srbima..

  • RASPUCHIN says:

   Pa i nije komunizam bio toliko dominantan u tim područjima koliko teror crvenih u saradnji sa ustašama presvučenim u partizanske uniforme nad nedoklanim narodom. Neko namjerno želi stvoriti utisak da je Krajina bila za komuniste. Bilo je pojedinaca koji su svoju crvenu knjižicu dobrano unovčili i naplatili a narod je trpio teror. Što se tiče ove "prepirke" , mislim da je dio dobro režirane predstave jer ih nije briga šta se dešava sa narodom , kao i stečenim pravima i imovinom. Prije par godina sam obišao manastir Komogovina koji se nalazi u istoimenom selu koje je , ujedno , selo iz kog je potekao i Dmitrović (koji nije jedini autoritet što se tiče Srpsko-'rvaCkih odnosa). Sa lijeve strane puta se nalazi manastir a sa desne strane je bila šuma koja je potpuno devastirana ("gola sječa") a tako je na čitavoj Baniji gdje se bjesomučno sječe i kradu šume u vlasništvu Srba. Istine radi , poneko i proda za neku beznačajnu svotu , tek toliko da nešta dobije jer bi ustaše svakako to posjekli. Ovo je priča koju trebaju pričati Dačić i Pupovac. U ostalom , Dačić i njegov šef su sukrivci za sve što se dogodilo sa RSK.

 4. Portopranco says:

  Ima puno pametnijih Srba nego što je Milorad Pupovac.Ivica Dačić je nesumnjivo najlukaviji srpski političar zadnjih 25 godina.Iako je i meni otac Srbin iz Dalmacije kao i Miloradu Pupovcu,više mi se sviđa ovo što i kako govori Srbin iz Prizrena Ivica Dačić.Uvijek i iznad svega moraju biti srpski nacionalni interesi i srpsko jedinstvo.

 5. Kulak says:

  Svi smo ovih dana čuli kakvim prljavim lažima se služe hrvati.Oni pokušavaju obmanuti javnost da su ubistva srpskih civila,pljačke i paljevine kuća za vreme i iza genocidne "Oluje" bili nekakvi ekscesi i pojedinačne pojave.Istina je potpuno drugačija.Ta ubistva srpskih civila i uništavanje srpske imovine bila su hrvatska državna politika.Ogroman broj ubijenih i proteranih civila Srba,sistematsko pljačkanje imovine i spaljivanje kuća smislili su ratni zločinci tuđman,šušak,gotovina i markač.Strategija hrvatske državne politike bila je da se Srbi iz Dalmacije,Like,Korduna i Banije pobiju ili proteraju.I da se svim mogućim smicalicama onemogući da se na svoju zemlju ikad više vrate.A to što lupeta zoran milanović da su u pitanju ekscesi može obesiti mačku o rep.

 6. Rajko says:

  Ma ni ti nisi bolji od tog Milosevica. Poturate se a za uzvrat dobijate to da ni jedan hrvat nije dosao na obelezavanju pogroma srba. Bas lepo. Srpski.

  • Rajko says:

   Da dodam. Dacicu mozes vodu da nosis i da mu ljubis ruku.

 7. Gardista says:

  Pupovac je Hr lobista. Nista nije uradio za sve ove godine, a njega stavljaju u Hr sabor, jer znaju kako igra.

  • Rajko says:

   Da nije takav izbegao bi iz HR na vreme a hrvatima odgovara takav.

 8. Rajko says:

  Ma da zavrsimo zakljuckom da danas u HR nema srba. Ako nisam u pravu hajde taj srbin u hrvatskoj neka ustane na sred trga B. Jelacica i nek vice na sav glas "JA SAM SRBIN".

  • doktrina soka says:

   Bravo! A Hrvat ladno u Srbiji moze da kaze javno ja sam Hrvat.

   • Ivana says:

    To samo dokazuje da su Srbi i u Srbiji govna i boje se i ćute umesto da svaki dan podsećaju komšije pa ustaše kako vas nije stid živeti u Srbiji posle onog što su vaši uradili Krajišnicima mrš u lepu vašu ali Srbi kukavice samo ćute.

    • Jovan says:

     Ivana, problem je taj jer je BG okupiran jos od 1918, leglo ustasa i katolika, i engleza; i prvi petao koji je zakukurikao bio je Milosevic i normalno bio satanizovan i ubijen, i dan danas je on satanizovan i svi Srbi. Antisrbi, autosovinisti, proustaski Srbi su posle 2000 glavni u svim medijima i "dubokoj drzavi srbbiji".i svako ko se uradi to sto ti kazes zavrsice u Hag kao ratni zlocinac.

 9. DANILO says:

  I jedan(pupovac) i drugi(dacic) su otpad izdajnicka.Glume ludilo dok naivni Srbi navijaju za dacu-koferce.Naslusali smo se godinama "lepih prica" od milosevica,seselja,draskovica,nikolica,tadica,vucica iiiiii,i gde smo danas!?Sve nas je manje i sve nam je manja teritorija dok se pojedinci (kao ova dvojica sa slike) "KAO" prepiru i "BORE" za Srpsku stvar,dok se u stvarnosti istinski bore da napune vlastite dzepove i da do smrti jasu "vlastiti???" narod,a kada umiru na samrti predaju stafetu(nauceno u brozovo vreme)svojoj deci.dacic ne zna ni jedan svetski jezik,a na poziciji je ministra spoljnih poslova,kao da nemamo nikog drugog osim ovog nesposobnog izdajnika.Sa vucicem je potisao u Briselu ,ono sto se niko drugi nije usudio,a glumi velikog Srbina sa Kosova kojeg je zdusno prodao za dva puta nista.Ono sto iskreni Srbi vide u Kosovu,dacic vidi kao dolare i evro!!Da nam nema Rusije nikada nijedna zemlja ne bi povukla priznanje Kosova,sa cime se ovaj nesposobnjakovic hvalise i prisvaja kao vlastiti uspeh.Gade mi se svi oni koji se vrte u politici od 1941'

  • Rajko says:

   Danilo a da postavimo tebe za ministra spoljnih poslova?

   • DANILO says:

    Ne,nego bolje tebe!!U pamet se covece,ako je tebi dacic dobar,vodi ga kuci pa ministrujte dok ne popadate u nesvest.Mene pamcenje,hvala Gospodu,jos uvek dobro sluzi,ako je tebe tvoje izdalo,pa pamtis kao ribica.dacic je za trideset godina politikanstva Srbiju i Srbski narod oglodao do koske.On je za SRBE velika sramota i izdajnik,a ti mu se klanjaj do noznih prstiju,ako to zelis,tvoja stvar!!Ne nameci svoje misljenje drugima,svako ima pravo da iznosi svoj stav i svoje misljenje onako kako to vidi...kao sto rekoh ,zadrzi svoje misljenje za sebe i ne "kaci" se na komentare nepoznatih ljudi,jer tvoje "kacenje" na ovaj nacin pokazuje koji nivo kulture posedujes.

   • Beli Orao says:

    Rajko , ne znam da li bi Danilo bio dobar ali jedno sam sigurno , ti ne definitivno je slabo pamtiš a brzo zaboravljaš dok Danilo pamti !!!

  • električar says:

   Danilo, neko je tebi "stao na žulj" pa si ti izgleda svestan da ne možeš da mu vratiš. Zato ti se svi gade u zadnjih 80 godina. Inače, očigledno nemaš veze ni sa unutrašnjom ni sa spoljnopm politikom ...

 10. Gagi says:

  Samo da podsetim sta je Dacic izjavio pred prosle izbore: "Ko je voleo Tita neka glasa za nas". To bukvalno znaci: Ko je voleo Goli otok za Srbe, ko je podrzavao streljanje naroda u Srbiji od "oslobodilaca", ko je podrzavao otimanje tudje imovine,ko je podrzao stvaranje Avnoj granica i kasapljenje Srbije - nas je covek i istomisljenik. Od Srpske Jugoslavije gde su Srbi bili dominantan faktor u toj drzavi,ONI napravise neku novu Jugoslaviju bratstva i jedinstva gde odmah vezase Srbima ruke stvarajuci i drobeci tu Srpsku drzavu Avnoj granicama i pokrajinama. Znaci, otese Srpske zrtve i zasluge iz I rata i velikodusno ih poklonise drugima, sto je jos gore, dokazanim zlotvorima i neprijateljima naseg naroda. Eto, to je ta pamet koja je branila Srpski narod u njihovoj Jugoslaviji, rezultate svi vidimo.

  • Becki konjusar says:

   Dzabe ti ponavljaš. Srbi su zaboravni pa zato i nestajemo. Dačić=Pupovac. Obojica izadjnici i komunistički smradovi. Milorada lično znam a za Dačića sam dovoljno čuo. Ja sam jedan od retkih srba što ne zaboravlja.

 11. Samo malo istine says:

  Da li je 25 godina dovoljno da neke zadrte, tvrdoglave, usijane glave shvate da je Z4 bio bolji od ovoga što je usledilo posle toga odbijanja pšotpisa?Pošto ga je Milošević odbio, po istom principu, radije ih je žrtvovao, ali eto, Kosovo je izgubio na drugu foru.Zato Dačic principijelno ne može da dozvoli da je njegov bivši šef pogrešio.A za Srbe iz Hrvatske baš ga zabole.Isto kao i Šešelja, koji je landarao po Kninskoj Krajini, mlatarao rukama i drao se da ako potpišu Z4 da to znači njihovu propast.I što je najgore, mediji puštaju Šešelja da laprda o Oluji što znači da ga puštaju da se vraća na mesto zločina i da ga stalno popravlja i prefarbava. A Z-4 je značio da tamošnji Srbi imaju toliku autonomiju da bi imali svoj ustav, grb, zastavu, valutu!!!... Pupovac i ostali Srbi tamo ŽIVE SA HRVATIMA od kojih im sve zavisi i moraju da paze na svaki svoj korak i svaku svoju reč.A videli su i kako su prošli u Srbiji.A Miloševićeva ideja da sa njima naseli Kosovo i potisne, ili bar umanji prevlast Albanaca, nije uspela, jer su Krajišnici videli da su obmanuti.Pošto Srbija sada ne može i ne zna kako da im pomogne, a i ne želi, onda treba da ih pusti da se snalaze, a ne da preko njih stalno zateže odnose sa Hrvatskom i pred izbore i posle njih.Neka ode Dačić tamo i provede tri dana, pa da vidi kako je Krajišnicima.Kako Vučić da pomogne njima, kad je bio sa Šešeljom koji ih je nagovarao da ne prihvate Z4?A Dačić se sada ulizuje Vučiću za dobro mesto i mora da priča što on želi da čuje.A Krajišnici?Pa oni su za njih zadnja rupa na svirali.Treba biti bar malo iskren i pošten.(Gledao sam kad KrAjišnici prelaze Drinu, naši novinari ih dočekuju i pitaju:"Gde ideš?, Imaš li rodbine?KAD SE VRAĆAŠ?")

  • Jovan says:

   Jos malo istine tebi. Prazne su vam price o tzv. Z4, jer su to price za glupe osobe(kao i Rambuje), kao satro Milosevic dogovorio sa Tudjmanom da da Krajinu- to je propaganda "nato kurasadzija"(dos, otpor, nvo... piskarala, ..) da se Srbi podele jos vise u sred rata. Pa zar nije JASNO da je Krajina bila ZASTICENA ZONA UN, i trebalo je da je stiti Nato, cak da je Milosevic naredio da se bombarduju Srbi, Mato je morao da bombarduje Zagreb i Tudjmana jer napada UN!!! Znnaci prica jenogo dublja i sira nego sto neinteligentni mrzitelji Milosevica vrte nato propagandu.I jos da dodam, jasno je zato su su izbeglice usmeravane na KiM i Vojvodinu jer su to veliki prostori i na slojidarnost seljaka (za razlikiu od samozivost okupiranog BG koji voli samo izbeglice nesrbe), a koji pruzaju mogucnost za prezivljavanje naroda.

  • Leda says:

   Ne svaljuj krivicu na srpske lidere, jer to što pišeš je šarena laža i obmana u režiji zapadnih nacista. Taj plan nije obuhvatao celu teritoriju RSK, već je komadao teritoriju RSK na dva dela i obuhvatao 11 nerazvijenih opština. Uzalud bi bila sva ta obeležja, kad ne bi mogla u takvoj formi da opstane. Činjenica je da je zločinac tudjman izjavio: "Rata ne bi bilo da ga Hrvatska nije željela. Međutim, mi smo procjenili da samo ratom možemo izboriti samostalnost Hrvatske. Zbog toga smo vodili politiku pregovora, a iza tih pregovora formirali smo oružane jedinice. Znači: rat je bilo moguće izbjeći da smo odustali od naših ciljeva, ali mi to nismo htjeli ni po cjenu života”.... Ovo je pokazatelj pravog stanja stvari....Uzmi za primer Rezoluciju 1244. Po njoj, KiM ostaje u sastavu Srbije. Da li je ispoštovano? Nije. Zapadni nacisti su pomogli da albanci proglase nezavisnost. Idemo dalje... Po Rezoluciji 1244, trebalo je da se na KiM vrate hiljadu srpskih vojnika i policajaca. Ni to nije ispoštovano. Po njenom potpisivanju, trebalo je sve albance da razoružaju. Da li su to učinili? Nisu... I svi mogu videti, da ne samo da ih nisu razoružali, već su im pomogli da formiraju svoju vojsku! Da li su osudili pogrom Srba 2004. godine? Da li su sprečili paljenje pravoslavnih crkava i manastira? Nisu. Kažeš da Šešelj laprda o "oluji" i da se vraća na mesto zločina da ga prefarbava... Pa, nije Šešelj proterao 250.000 Srba, nije on gadjao kolonu srpskih civila i pobio onoliki narod i decu. Šešelj je hrabar, inteligentan i superioran u svakom smislu. Milošević je imao svojih mana, ali se borio do kraja. Milošević je imao stav državnika, gospodin čovek, za razliku od zlikovca tudjmana. Tudjman je rekao "da treba naneti takve udare, da SRBI PRAKTIČNO NESTANU... da Srbi nisu stigli ponijeti ni devize, ni svoje prljave gaće"... To su reči jednog zločinca, zlikovca i mržljivca... Kada je Milošević tako govorio o hrvatima? Nikada. Bio gospodin i ostao do kraja gospodin. Borio se do kraja sa gomilom srpskih neprijatelja, dok su oni koji su došli nakon njega, sve izdali i isporučili srpske heroje, amnestirali albanske zločince, opljačkali sve što se moglo opljačkati i prodali firme u bescenje. To su činjenice.

  • RASPUCHIN says:

   "Z-4" = "Zajednica Srpskih opština" = "duplo golo". O svemu ostalom , što ste napisali bi se dalo razgovarati ali iskreno nisam pažljivo čitao jer mi je samo pominjanje onog "plana" diglo živac. Taj "plan" je upravo i imao u planu sve ovo šta se s njim danas događa. Jalove rasprave i opravdanje za "Oluju". Ili da Vam objasnim ovako : U preambuli "Ustava "lijepe njine"" stoji da će oni : "... slijediti ideju oca domovine Ante Starčevića"! I slijedili su jer su u tom istom ustavu PROTIVPRAVNO oduzeli konstitutivnost Srpskom narodu a kasnije i proveli i ideju A. Stračevića. Da li je sada jasnije "duplo golo"?

   • Nepristrasno says:

    Ako hoćemo istinu, a nećemo, i Jovanu, i Ledi, i Raspuchinu je onaj gore "Samo malo istine" ipak održao lekciju, kao da je on dao odgovor na njihove komentare.Imate činjenicu da je Krajišnicima nuđena država u državi, a ŠTA IMAJU SADA?i KOLIKO IH IMA?Istina, jedan hrvatski visoki političar je rekao da im je odbijanje Z4 došlo kao kec na destku, jer da ga nisu odbili Srbi, odbili bi ga oni, ali bi se onda stvar promenila po pitanju krivca i podrške.Ovako su Krajišnici, pod pritiskom pametnog i poštenog Miloševića i pametnog, poštenog i inteligentnog, Šešelja dali povod za Oluju.Znate li vi uopšte ko je Šešelj, za koga radi, ko ga je pustio iz Haga,...?Svaki Hrvat će vam reći da je njegov izlazak platila Hrvatska, ali nema ništa protiv toga, jer on to odrađuje, kao i do tada.Znate li da je indirektno, uticajući na hrvatsko javno mnenje, dobro potpomogao Kolindu da dođe na mesto predsednika?A šta mislite da li je završio špijunski kurs u Manhajmu(Nemačka)?A zašto ga je Tuđman sutradan oslobodio, kad je bio zarobljen u Mirkovcima (kod Vinkovaca), a zašto je išao u toku rata u Madrid da se sretne sa Tuđmanovom savetnicom Mirjanom Zelen-Maksa, koja ga je, kažu, usput, učlanila u neku sektu, da se Vlasi ne sete zašto je bio tamo, a i usput se sreo sa Dolgorukovim, kome je nudio titulu Karađorđevića i Nemanjića?Pravio malo sprdnje, da bi zamaskirao pravi razlog odlaska?Da li znate da ga je u "Zeničkom procesu" branio Šeks?, a da mu je svesrdno pomagao Paraga?Da li je bio Udbin čovek sa pseudonimom "Magistar"?Itd,...Nipošto ne opravdavam Oluju i osuđujem to divljaštvo do nebesa(Gledao sam kako njihov vojnik u Kninskoj Krajini udara srpsku staricu oko 80 godina kundakom u glavu, ona pada mrtva, a on diže ruke i urliče kao orangutan.Teško je naći psihijatra koji bi mogao toliku bolest za ubijanjem da opiše)I sam sam izgubio dosta familije od ustaških čistki, ali i od četničkih.Ali se sećam i kad je, na dva dana pred Oluju, Milošević pozvao te Srbe tamo da beže odatle.A vidim i koliko ih ovde ne podnose, kao što je pok.Rašković rekao da razlog netrpeljivosti leži u tome što su Srbima (u Srbiji) te izbeglice iz Hrvatske poremetile komoditet.To što Daćić sada govori je demagogija, pa braniti njega, Miloševića, Šešelja i njima slične, koji su doprineli nesreći Krajišnika, nije moralno, neću reći nije ni normalno. Ako im ne mogu pomoći, neka im, još uvek, ne odmažu.

    • RASPUCHIN says:

     Da li ste Vi pažljivo pročitali moj komentar? Nije mi jasno kako naš narod ima potrebu da izvlači zaključke iz površnog čitanja. Vjerujte mi da znam mnogo više nego što pišem u komentarima pa sam tako davno čitao i sve ovo što pišete o Šešelju i ekipi. Ah , da , ja sam , kako se kaže u "lijepoj njinoj" , urbani Srbin. Kao takav sam veoma dobro upoznao 'rvate i bio , iz prve ruke ili veoma pouzdanih izvora , upućen u mnogo toga što se dešavalo a o čemu ogromna većina nema pojma. Sami pišete da je ustaški agent Šešelj (i mnogo drugi njihovi agenti a pun ih je Beograd) poticao na odbijanje "plana" što bi značilo da je i to bilo dio plana jer oni (ustaše) to tako rade. Naravno , ne bi bilo ništa od toga da nisu imali svesrdnu pomoć nekih "naših" i to dosta vremena prije početka oružanih sukoba. I stvarno nemam problem sa drugačijim mišljenjem ali je simptomatično ovo što se dešava po sajtovima u Srbiji. Ljudi , koji drugačije misle , se proglašavaju za botove , optužuju se da nisu Srbi , itd. . Jednostavno niko ne želi prihvatiti da postoji neko ko bi mogao znati nešto više. A da se legitimišem , ne pada mi na pamet. Uspio sam preživjeti devedesete ali ima još onih i sa ustaške strane ali i sa "naše" strane kojima ne bi bilo teško da mnogima sličnima meni ozbiljno naude.

    • Jovan says:

     Nije Milosevic ni dogovorio predaju Krajine, niti pozvao Krajisnike u Srbije, naprotiv. Istina je malo (mnogo) sira. Plan za okupaciju Krajine 1995., ali i Srbije 2000. i ceo rat 90-2000 su pravili USA, Vatikan, Nemci i Englezi. Plan je bio cepanje Srba u 8 drzavica, kao potlacene manjine i taj plan je morao biti sproveden do kraja, Milosevic je (pod stalnimom pretnjom bombardovanjem jos od 1990,Cimerman)samo pokusavao da spase sto se moze spasti, na zalost imao je u BG zestoku opoziciju koja je bila na stranu neprijatelja srpskog naroda.Te PRICE, ovaj plan, onaj plan, (Rabuje, z4), PREGOVORI, su gluposti za propagandno pokrice rata protiv Srba i pravoslavlja(ovo poslednje je potvrdiio ovih dana i novoimenovani ambasador SAD u D). ISTINA, puna istina koju je Tudjman potvrdio, a i Alija, da rata nebi ni bilo da oni nisu zeleli. Autosovinisti( natokursadzije) u Srbiji za rat, pad Krajine krive Milosevica i Srbiju, sto je neznanje, i LAZ.

    • Jovan says:

     To sto ti pricas je "drugosrbijansko- jugaslavensko-vatikansko-nato-AUTOSOVVINSTICKO ponavljanje 30 godina zapadne propagande da je za rat kriv Milosevic, a da bi nam bilo bolje da smo prihvatili da budemo drugorazredna potlacena nacinalna manjina u 8 drzava, a koja nam je nammetnuta i ti poverovao u to!

     • Nepristrasan says:

      Samo ukratko:Srpska boljka je da oni nikad nisu krivi ni za šta i da im je sve to neko drugi namestio.Ne vredi meni lupati parole i samozavaravati se, kad sam dobar deo istorije doživeo.Znaš li ti da su Tuđman i Milošević imali zajedničku banku u Zagrebu gde su držali novac, a onda odatle ga liferovali u London?Za njih je taj rat bio samo jedna fudbalska utakmica na obostranu korist.Znaš li da samo Milošević nije prihvatio ni jednu ponudu: da Jugoslavija bude konfederacija, labava federacija, asimetrična federacija, raziđoše se i Slovenci počeše sa otcepljenjem?Kad meni u Srbiji bruje NATO avioni iznad glave i gledam kako se nameštaju i bombarduju okolne gradove, a ne mogu im ništa, jer sam bespomoćan, a moj predsednik u bunkeru, najveću krivicu za to snosi baš on, jer sam ja svoje obaveze uvek ispunjavao, a on ne.A one njegove parole:"Svi Srbi u jednoj državi", "ničim izazvane sankcije", živimo loše jer imamo ničim izazvane sankcije i imamo izbeglica dva miliona, a i ni jednom santimetru Srbije nije vođen rat",...Od tada je počela hajka na izbeglice.A ono tvoje:"drugosrbijansko- jugaslavensko-vatikansko-nato-AUTOSOVVINSTICKO ponavljanje" je parola sličnog kova.Pa se jednom pšobuniše borci koji su ispunjavali njegove želje u Hrvatskoj i Bosni, a on im zapreti da će ih optužiti za zločine, i oni se ućutaše.Jednom čoveku iz Kraljeva poginuo sin vojnik tadašnje JNA, pod Slobodanovom komandom, u Banja Luci.Kuka kao sinja kukavica i reče:"E, moj Slobodane, ne radi se to tako".Umre i on posle mesec dana od tuge, a vidi se da je bio zdrav i naočit čovek.Istina je da se belosvetske sile nađu svuda gde ima nevolje, a i same ih prave, ali im se treba odupreti.Kako nam šaka šiptara uvede onoliki porez, Amerika ih savetuje, preti, oni ništa, ne zarezuju ih ni pet para.Kod nas kakvu god glupost vlast napravi, kažu da su morali, jer ih veliki pritišću, a ima nas 7-8 puta više nego Šiptara.Nego, Srbin je navikao da neko drugi za njega obavlja posao, a on samo sedi i kuka.Koliko dugo Vučić kuka kako mu ništa ne nude za priznanje Kosova, a nikad NIŠTA NIJE TRAŽIO i zato se sprdaju s njim i čitav svet pa i Šiptari...

      • Jovan says:

       Ta prica o dogovorenom ratu iz nato-drugosrbijanske kujne je takva budalastina, da nema dalje. Ali ne vredi vama pricati, obavestenim od "cnn, i alge majne cajtinzi" i znam reko mi taj i taj. A sto se tice poginulih, jasno da je svakom zao, to je neizreciva bol i tuga za svakog, u ratu koji nam je agresor nametnuo 1991, kao i 1941, kao 1914-,... u svakom . Milioni poginulih je Srba od ustasa, Nemaca, Turaka, Arnauta, i od Amerikananaca 1995-1999... Znam da je ovo uzalud, ja napisah

      • Jovan says:

       Ta prica o dogovorenom ratu iz nato-drugosrbijanske kujne je takva budalastina, da nema dalje. Ali ne vredi vama pricati, obavestenim od "cnn, i alge majne cajtinzi" i znam reko mi taj i taj. A sto se tice poginulih, jasno da je svakom zao, to je neizreciva bol i tuga za svakog, u ratu koji nam je agresor nametnuo 1991, kao i 1941, kao 1914-,... u svakom . Milioni poginulih je Srba od ustasa, Nemaca, Turaka, Arnauta, i od Amerikananaca 1995-1999... Znam da je ovo uzalud, ali ja napisah.

      • RASPUCHIN says:

       Izvinite , ta "banka" je Vaše svjedočenje iz prve ruke ili iz pisanija Domagoja Margetića? Svaka "banka" , pa i ta "Tuđ-Miloševićeva" bi morala biti registrovana i imati nekakav naziv. Margetić je dobio od "nekog" neke podatke ali je to malčice zbrčkano , nedostaju mnoga imena i događaji pa se pitam da li je i on "igrač" neke službe ili samo "korisni". Ako imate pouzdane podatke napišite da se mi neobavješteni ne zamajavamo.

       • Jovan says:

        Ma zna on!!!! Ja na primer, znam da su knez Lazar i Murat imali zajednicki racun na Kipru, ( i znam da su DOSmanlije trazile te pare, ne znam gde su sada), i da je Kosovski boj bio dogovoren! Kao sto je i Karadjordje ustanak podigao jer imao dogovor sa sultanom, i beogradskim pasom. Javili cnn, bbc, njujork tajms,..

        • RASPUCHIN says:

         Jovane , ipak je njegov komentar djelimično tačan. Bila je žestoka igranka i pljačka ali su uz Tuđmana i ekipu bili neki drugi igrači sa "saveznog" nivoa uz saradnju "naših" službi. Evo , ja bih za početak dobrano ispitao ulogu Ante Markovića za kojim neki i danas kukaju i dižu ga u nebesa. Ako ima podatak o nazivu banke , osnivačima i ostalo vezano za poslovanje neka jednostavno napiše a ja i dalje tvrdim da je Margetić , slučajno ili namjerno , iznosio neke približne cifre ali je , ipak , mnogo toga i ispustio. Optuženi su neki mrtvi a sakriveni mnogi živi učesnici.

         • Nepristrasan says:

          -Banque Franco Yugoslav-Pariz, većinski vlasnici Milošević i Tuđman, Predsednik banke Bora Milošević, rođeni brat Miloševića, koji čuva novac i bratov i Franjin!-Anglo Yugoslav Bank Linited-London, IHB International Handelsbank Ag-Frankfurt, Adria Bank AG-Beć.Put novca:Kipak-Zagreb-Pariz-London,...Posle haških istraga sredinom 90-tih zajednički novac(Franjo:47.7 milijardi E, Slobo:oko 55 milijardi evra) prebacuju u Hypo Group (Hypo-Alpe-Adria-Bank International Ag.A pred i za vreme rata su se sastali 48 puta!!!......Čitati, gledati, slušati, pamtiti, misliti svojom glavom.Nemam više vremena.Uzdravlje.

          • RASPUCHIN says:

           A znači ipak Margetić.

          • Jovan says:

           Ti ne mislis svojom glavom, TI MISLIS KAKO TI DRUGI KAZU DA MISLIS. To razbacivanjem "poznavanjem racuna u stranim bankama", okaci macki o rep. Drugo, sta ce Milosevicu ti racuni sa Tudjmanom, kad je pn vec bogati ex-direktor najvece yu banke u USA. I gde je tu dogovor?? Ako je dogovor onda obe strane trabalo da Amerikanci bombarduju, i Hrvatsku, i hrvatska sela u Bosni i Srbiji????!!! Nema logika, kada bi ti imao kapacitet da razmisljas tvojom glavom, a ne kako ti oni kazu.

         • Jovan says:

          Saglasan za Markovica, ali to potvrdjuje pravilo- ONE KOJE JE ZAPAD OKLEVETAO I SATANIZOVAO SU MANJE-VISE NEGO NEVINI, A ONE KOJE ZAPAD SLAVI SU ZLOCINCI I BANDA PLJACKASA!!!

 12. Nepristrasan says:

  On je zadnja rupa na svirali i otkrio je već otkriveno.

 13. Milena says:

  Za tebe je, Jovane, Vuk (Karadžić) uzalud izmislio slovo J.

  • Jovan says:

   Dobro je da ti znas poneko slovo, a zas i ime da napises. To je tvoj maxsimus od znanja i pameti. Poz.

   • Učitelj Kosta says:

    Zamoli nekoga da ti pokaže koliko si gramatičkih grešaka napravio na tako malo teksta, J ovane.

    • Učenik 6. razreda says:

     Pročitah još samo jedan njegov komentar i vidim da je dečko skroz nepismen, a uz to i priglup, drzak, nevaspitan,...ali šta da se radi, internet je to, gde svaka ... može nešto da kaže.

     • Jovan says:

      Ha-ha-ha! Koje gramaticke??? Ne vidite da su to slovne greske zbog brzog kucanja! Nemam ja vremena da proveravam svako slovo, pogotovo kada repliciram osobama vaseg nivoa. MNOGO STE OGRANICENI. To sto ste dogurali do 6. razred nije dokaz vase pismenosti i znanja, vec problem skolstva i kriterijim ocenjivanja i potrebno znanje za 2 (dvojku)!

    • Jovan says:

     Ha-ha-ha! Koje gramaticke??? Ne vidite da su to slovne greske zbog brzog kucanja! Nemam ja vremena da proveravam svako slovo, pogotovo kada repliciram osobama vaseg nivoa. MNOGO STE OGRANICENI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *