ŽESTOK SUKOB: Napad granatama na Slavjansk

ŽESTOK SUKOB: Napad granatama na Slavjansk

12 maja 2014

Situation In Slavyansk After Special Operation By Ukrainian Armed ForcesDan nakon referenduma za nezavisnost u regionu Donjeck, snažne eksplozije odjekuju oko Slavjanska, javljaju Ria Novosti.

Kako je prenela ta agencija, ukrajinska vojska počela je jutros da gađa okolinu Slavjanska, koji pripada Donjeck regionu, a upotrebljava se teška artiljerija.

Za sada nema više detalja o eventualnim žrtvama ili povređenima.Itar Tass navodi da je minobacačka paljba započela jutros oko pet sati po lokalnom vremenu, kao i da su se eksplozije čule u intervalu od po jedan minut.

Prema toj agenciji, ukrajinska vojska gađa kontrolne punktove, ali ima nekih izveštaja da su granate pogodile stambene kuće.

Podsetimo, juče su u regionima Donjecka i Luganjska održani referendumi na kojima se većina, inače proruski orijentisanog stanovništva, izjasnila da želi nezavisnost tih ukrajinskih regiona, veoma bliskih sa Rusijom.

Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja, a ukrajisnka vojska nastavlja ranije započetu ofanzivu na proruske aktiviste koji su zauzeli gradove na istoku zemlje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *