ŽESTOK UDARAC ZA KIJEVSKU HUNTU: Proruske snage uništile devet tenkova

ŽESTOK UDARAC ZA KIJEVSKU HUNTU: Proruske snage uništile devet tenkova

12 jula 2014

avionProruske sange Luganske narodne republike odbile su napad ukrajinskih snage na Lugansk i tom prilikom uništili devet tenkova i jedno borbeno vozilo pešadije (BVP).

Napad je krenuo iz pravca Aleksandrovke i reona koji zovemo Radiofar.

Kod Aleksandrovke napada je odbijen i uništeno je devet tenkova i jedan BVP, dok je kod Radiofara u bunkeru u okruženju ostalo 17 boraca. Trenutno se sprovode mere za njihovo oslobađanje iz okruženja.

MSP RUSIJE: UKOLIKO SE NAPAD PONOVI RUSIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGOVORI 

Uslučaju ponovljenih napada sa teritorije Ukrajine, Rusija zadržava pravo da preduzeme mere radi zaštite svoje teritorije i osigura bezbednost svojih građana navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

DONjECK: ZBOG GRANATIRANjA PRESTAO SA RADOM JAVNI PREVOZ 

Zbog granatiranja u kojem je oštećena trafo-stanica TS 35 „Trudovskaja“ u Petrovskom okrugu u Donjecku prestao je, delimično, sa radom  javni prevoz u Donjecku.  Ekipe za hitne intervencije su izašle na teren, ali monteri ne mogu da priđu trafo-stanici zbog neprekidnog granatiranja ukrajinskih snaga.
GORLOVKA: OBOREN JOŠ JEDAN UKRAJINSKI SU-25  
Proruske snage u reonu Gorlovke oborile su još jedan ukrajinski avion. pretpostavlja se da je oboren Su- 25 jurišni lovac-bombarder koji je gađao okolinu kontrolnog punkta u ovom mestu. On je oboren najverovatnije artiljerijskom vatrom sa zemlje.

KOMENTARI2 komentara

  1. against.nato says:

    napred pokret otpora protiv kijevskog fašizma, rokajte plaćenićku jenki bandu ... osvetite svakog masakriranog civila i ubijeno dijete.. osvetite svaku kuću, dom, tvornicu, bolnicu, školu, trg... kojeg su ljudi novorusije svojim radom, trudom i odricanjima godinama i generacijama gradili i stvarali - da bi im porošenkovi naci zlotvori to nemilosrdno granitirali i pretvorili u pepeo ... gazite kijevsku cionističku bandu do kraja .. do pobjede

  2. Goran says:

    Rusi, niste sami.I u Kragujevcu je bilo 1 za 100.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *