ЖЕСТОКА ПРОВОКАЦИЈА ТЕРОРИСТЕ ТАЧИЈА, СА КОШАРА ПОРУЧУЈЕ: На претње из Србије одговорићемо пушкама!

ЖЕСТОКА ПРОВОКАЦИЈА ТЕРОРИСТЕ ТАЧИЈА, СА КОШАРА ПОРУЧУЈЕ: На претње из Србије одговорићемо пушкама!

9 априла 2018

Председник тзв. Косова Хашим Тачи изјавио је данас да ће на, како је рекао, „претње из Србије“, бити одговорено – „пушкама“. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио да Тачи призива рат.

Председник тзв. Косова Хашим Тачи изјавио је данас да ће на, како је рекао, „претње из Србије“, бити одговорено – „пушкама“.

„На те претње ћемо одоговорити исто као што смо одговорили пре 19 година, пушкама“, рекао је Тачи.

Он је то рекао у говору на манифестацији на караули Кошаре, која се одржава поводом 19 година од сукоба припадника ВЈ и ОВК на том делу границе.

Припадници ВЈ успевали су од априла, па све време трајања НАТО бомбардовања да спрече улазак на КиМ припадника ОВК, које су подржавале регуларна Војска Албаније и НАТО авијација, али су се повукли 10. јуна 1999, после потписивања Кумановског споразума.

Косовски Албанци ту манифестацију одржавају на дан, када је, како кажу, „коначно срушена граница између албанских земаља“, преноси Коха.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Хашим Тачи директно прети пушкама и оружјем и тиме призива рат, мржњу и сукобе.

Ђурић је рекао да Тачи више чак и не скрива да је главни циљ његовог политичког деловања, како ранијег, тако и садасњег, стварање тзв. велике Албаније.

„Његово деструктивно деловање представља директну претњу целом региону, али и Европи“ оценио је Ђурић.

Он је реаговао на изјаву Тачија који је данас на Кошарама помињао наводне претње „које стижу из Србије“ и рекао да ће „на те претње одоговорити исто као што су одговорили пре 19 година, пушкама“.

Говорећи о тобожњим, а заправо непостојећим претњама Срба и Србије, Тачи је тај који директно и отворено прети пускама и орузјем и изнова призива рат, мрзњу и сукобе, истиче Ђурић.

„Србија рат не жели, желимо мир, економски развој, слободно деловање и кретање људи и привреде, а рат, приче о пушкама као средству политицког деловања остављамо прослости којој и сам Таци припада“, поручио је директор Канцеларије за КиМ.

KOMENTARI4 коментара

 1. Miraš says:

  Ovi će nas na razne načine provocirati tokom cele godine jer tako mogu. Mogu da provociraju jer zaštićeni su i od SAD i od NATO i od EU. Mogu da provociraju i zato što naprdnjaci vladajući u Srbiji očigledno su najgluplji deo srpskog naroda.

  • Velika Metla says:

   Мираш,не очигледно него гарантовано најглупљи! Али,шансе нема да им то можеш доказати! Има ту и паметних људи,не мудрих,али је тим паметним мото живота "у се,на се и пода се"! Значи,задовољење аналних потреба! Духовност им је изумрла!

 2. Rale says:

  Pre 19 godina ste bili pregaženi od srpske vojske sa sve tim puškama ,i to pod nato bombama za svega 10 dana.Sada neće biti nato bombi, za 10 dana ćemo biti u Draču.

  • Velika Metla says:

   Рале,гледао сам како су побегли главом без обзира,када је кренула србска војска,тако да нису стигли покупити ни инструменте из оних њихових пољских болница које су били направили по шумама! У такву безглаву бежанију су се били дали,ти велики "јунаци"! Народ који нема ништа су шиптари! Немају ништа,почев од историје,културе,медицине,науке,музике,електронике...............,потпуно безвредан народ за људску цивилизацију! Једино могу да служе за пример у уџбеницима какав народ не би смео бити ни под којим условима! За то су једино погодни! А сада шиптар прети пошто му је наци-америка иза леђа! Не жели да зна да ништа,осим воље Господа Бога,на овоме дуњалуку није вечно! Али,увериће се они,кад тад!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u