ЖЕСТОКА ПРОВОКАЦИЈА ТЕРОРИСТЕ ТАЧИЈА, СА КОШАРА ПОРУЧУЈЕ: На претње из Србије одговорићемо пушкама!

ŽESTOKA PROVOKACIJA TERORISTE TAČIJA, SA KOŠARA PORUČUJE: Na pretnje iz Srbije odgovorićemo puškama!

9 aprila 2018

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će na, kako je rekao, „pretnje iz Srbije“, biti odgovoreno – „puškama“. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio da Tači priziva rat.

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će na, kako je rekao, „pretnje iz Srbije“, biti odgovoreno – „puškama“.

„Na te pretnje ćemo odogovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina, puškama“, rekao je Tači.

On je to rekao u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika VJ i OVK na tom delu granice.

Pripadnici VJ uspevali su od aprila, pa sve vreme trajanja NATO bombardovanja da spreče ulazak na KiM pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999, posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, „konačno srušena granica između albanskih zemalja“, prenosi Koha.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadasnjeg, stvaranje tzv. velike Albanije.

„Njegovo destruktivno delovanje predstavlja direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi“ ocenio je Đurić.

On je reagovao na izjavu Tačija koji je danas na Košarama pominjao navodne pretnje „koje stižu iz Srbije“ i rekao da će „na te pretnje odogovoriti isto kao što su odgovorili pre 19 godina, puškama“.

Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puskama i oruzjem i iznova priziva rat, mrznju i sukobe, ističe Đurić.

„Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu politickog delovanja ostavljamo proslosti kojoj i sam Taci pripada“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  Ovi će nas na razne načine provocirati tokom cele godine jer tako mogu. Mogu da provociraju jer zaštićeni su i od SAD i od NATO i od EU. Mogu da provociraju i zato što naprdnjaci vladajući u Srbiji očigledno su najgluplji deo srpskog naroda.

  • Velika Metla says:

   Miraš,ne očigledno nego garantovano najgluplji! Ali,šanse nema da im to možeš dokazati! Ima tu i pametnih ljudi,ne mudrih,ali je tim pametnim moto života "u se,na se i poda se"! Znači,zadovoljenje analnih potreba! Duhovnost im je izumrla!

 2. Rale says:

  Pre 19 godina ste bili pregaženi od srpske vojske sa sve tim puškama ,i to pod nato bombama za svega 10 dana.Sada neće biti nato bombi, za 10 dana ćemo biti u Draču.

  • Velika Metla says:

   Rale,gledao sam kako su pobegli glavom bez obzira,kada je krenula srbska vojska,tako da nisu stigli pokupiti ni instrumente iz onih njihovih poljskih bolnica koje su bili napravili po šumama! U takvu bezglavu bežaniju su se bili dali,ti veliki "junaci"! Narod koji nema ništa su šiptari! Nemaju ništa,počev od istorije,kulture,medicine,nauke,muzike,elektronike...............,potpuno bezvredan narod za ljudsku civilizaciju! Jedino mogu da služe za primer u udžbenicima kakav narod ne bi smeo biti ni pod kojim uslovima! Za to su jedino pogodni! A sada šiptar preti pošto mu je naci-amerika iza leđa! Ne želi da zna da ništa,osim volje Gospoda Boga,na ovome dunjaluku nije večno! Ali,uveriće se oni,kad tad!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *