ЖЕСТОКА РЕАКЦИЈА ИЗ КИНЕ: Пекинг упозорио НАТО

ŽESTOKA REAKCIJA IZ KINE: Peking upozorio NATO

2 jula 2024

KINA poziva NATO da razmisli o svojoj ulozi u osiguravanju bezbednosti u Evropi i celom svetu i prestane da prebacuje odgovornost za pokretanje sukoba na druge, izjavila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

Ona je istakla da je Kina uvek bila posvećena promovisanju mirovnih pregovora i političkog rešenja.– NATO treba da razmisli o osnovnim uzrocima ukrajinske krize i o tome šta je ta organizacija učinila za mir i bezbednost u Evropi i celom svetu, umesto da izbegava odgovornost prebacujući krivicu za sukobe na druge strane – naglasila je ona.

Portparolka je primetila da NATO faktički nastavlja da upućuje izazov Kini.

– Ne znam kakve su vrednosti NATO-a. Ako se one ogledaju u tome da se iskorišćavaju ideološke linije za stvaranje protivrečnosti, izazivanje konfrontacije i eskalaciju tenzija, onda Kina zaista ne može da se složi sa tim – rekla je diplomata.

Ona je navela da je, zapravo, NATO taj koji kontinuirano upućuje izazov Kini, meša se u unutrašnje poslove Kine, iskrivljuje i ocrnjuje unutrašnju i spoljnu politiku Kine i predstavlja ozbiljan izazov za interese i bezbednost Pekinga“.

Ranije je odlazeći generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da blok ne smatra Kinu protivnikom, ali da Peking „osporava vrednosti, interese i bezbednost“ Severnoatlantske alijanse. Stoltenberg je takođe tvrdio da Kina preti Tajvanu i njegovim susednim zemljama.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  kinezi jednostavno neznaju kako treba da govore na medjun.sceni,pozivati NATO da "razmisli" o nečemu o čemu su ONI DOBRO promslili,planirali i trazmisli je prilčno GlUPAVO,čini da kina izgleda SLABO i ZBUNJENO i ne dodaje nikaka attribut miroljubivosti kini,naprotiv samo izaziva DALJE NAPADE NATO pakta na kinu i rusiju,je NATO je dobor razmislio i gura ga dokle može da stane,baš me zanima kad će kineze da zaboli ozbiljnije, ali ovako ispadaju glupi definitivno...NATO je nasilna organizacija ,stvorena za nasilje i jedino nasilje priznaje i poznaje i to mu je maternji jezik sa kojim se razgovar sa tim VOJNIM PAKTOM....NATO nije politička organizacija i nema pregovora sa njima, tamo gde oni deluju pregovori su završeni i zato je pozivanje NATO organizacije i vojnog pakta sadržanog unutar te organizacije na pregovore ili neke političke ustupke i premišljanja potuna glupost,greška i neprouktivna poruka,kaodarazgovarate sa kpalarom koji ima naredjenje da vas ubije.....prosto mi je fenomenalno da niko od ovih kokosa sa istoka uopšte ne shvata suštinu zveri sa kojom će uskoro biti u ratu...onavljam sa njima se ne prgovara i ne razgovara,njih ili ubiješ ili si mrtav...

 2. Vozdra says:

  Ma daj ba kakva Kina .Oni su prelivode .Samo cekaju da odaberu stranu .Ovo je jos vaganje gdje ce .Nije im za vjerovat.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   👍🏼

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *