Жестоке борбе у предграђу Дамаска (ВИДЕО)

Žestoke borbe u predgrađu Damaska (VIDEO)

19 oktobra 2015

Mideast SyriaVideo prikazuje žestoke borbe u predgrađu Damaska. Na snimku se vidi kako vojnici sirijske armije pucaju na pozicije sirijske džihadističke grupe „Džeiš el Islam“ („Vojska islama“).

Predsednik Narodnog saveta Sirijske Arapske Republike Muhamed Džihad el Laham izjavio je da su za petnaest dana Rusija i Sirija u zajedničkoj operaciji protiv terorističke organizacije Islamske države postigle više nego SAD i zemlje koalicije za proteklih godinu dana.

El Laham je u ime šefa države Bašara el Asada izrazio zahvalnost ruskom rukovodstvu za „principijelni stav koji odgovara normama međunarodnog prava i Povelji UN“.

Prema poslednjim objavljenim informacijama, ruska avijacija je uništila logistički centar terorista preko kojeg su borci dobijali naoružanje i municiju u provinciji Damask, kao i četiri oklopna vozila.

Pored toga, bombarderi Su–24 izvršili su napad i na jedinice terorističke organizacije „Džeiš el Fath“, u potpunosti uništivši njihov komandni centar, nakon čega su borci napustili zonu borbenih dejstava.

Izvršeno je 39 poletanja i 60 napada, prilikom kojih je uništen 51 objekat u provincijama Hama, Latakija, Damask i Alep.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *