ЖЕСТОКО РУСКО УПОЗОРЕЊЕ РУМУНИЈИ: Објасните својим грађанима зашто су руске ракете уперене у њих

ŽESTOKO RUSKO UPOZORENJE RUMUNIJI: Objasnite svojim građanima zašto su ruske rakete uperene u njih

12 juna 2020

Prema novom nacrtu nacionalne odbrambene strategije Rumunije za 2020.-2024., Rusija je prepoznata kao neprijateljska država i pretnja za region.

Odgovarajući dokument objavila je administracija predsednika Klausa Johanisa.

Za usvajanje dokumenta neophodno je da strategiju podrže oba doma parlamenta zemlje. Dokument je već potpisao Vrhovni savet odbrane.Među razlozima za označavanje Rusije kao neprijateljske zemlje je izgradnja vojnih postrojenja u susedstvu Rumunije, uključujući krimsko poluostrvo i sliv Crnog mora, kao i vojne vežbe i povećanje prisustva ofanzivnih i odbrambenih snaga.

Savet Rusije već je odgovorio na novu nacionalnu strategiju odbrane Rumunije.

“Dugogodišnja istorija pokazuje da je Rumunija oduvek bila neprijateljski raspoložena prema Rusiji,” izjavio je Sergej Cekov, član Odbora za međunarodna pitanja Saveta Federacije.

Anatolij Vaserman prokomentarisao je ovu situaciju:

„Kada su 1916. godine prvi put razgovarali o pridruživanju Rumunije Prvom svetskom ratu, general Ruskog carstva Beljajev je rekao da će nas ulazak Rumunije koštati 20 divizija. Ako uđe u rat protiv nas, biće potrebno 20 divizija da bi je porazili. A ako uđe u rat na našoj strani, tada će nam trebati 20 divizija da bismo je zaštitili. Dalji tok događaja pokazao je da je bio apsolutno u pravu. Do trenutka kada je Rumunija ušla u rat 1916. godine, on više nije bio načelnik generalštaba i vojni predstavnik Rusije ga je poslao u Rumuniju kako bi organizovao odbranu. Čini mi se da je iz ovoga moguće pratiti borbenu vrednost Rumunije i stepen njene opasnosti za Rusiju u ovom trenutku.

U stvari, naravno, problem nije u samoj Rumuniji. Problem je u tome što se Rumunija, kao članica NATO-a, usaglasila da rasporedi novi američki sistem protivraketne odbrane na svojoj teritoriji. A uključivanje Rusije u rumunsku vojnu doktrinu kao neprijatelja urađeno je upravo da bi se u zemlji nekako opravdala ta opasnost, pre svega, za samu Rumuniju. Potpuno je jasno da se sve usmereno protiv Rusije automatski označava kao meta naših strateških snaga, a posebno su ti elementi američke raketne odbrane meta naših raketa, posebno prilagođenih za borbu protiv raketne odbrane. Rumunija će u isto vreme biti neizbežna žrtva takvog napada, iako ona zapravo nije cilj. Rumunske vlasti će na taj način pokušati da se opravdaju pred svojim narodom ukoliko ih budemo napali.“

Zaključak je da Rumunija nema kičmu i ukoliko sa njene teritorije krenu američke rakete na Rusiju za najviše 10 minuta na mestu današnje Rumunije biće samo radioaktivni prah, bez ljudi.

Koliko neko treba biti glup i beskičmenjak pa dozvoliti na svojoj teritoriji stranoj sili da okrene rakete prema Rusiji, a uzvratni nuklearni udar neće biti samo po Americi nego prvo po Rumuniji.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. pravda says:

  Rumuni su uvek bili i ostali picke pravoslavne.Mamu vam jebem podanicku,dokle da hitlerovcima lizete dupe.Rusija i treba jos jace stegnuti i pokazati sta stvarno ceka Rumune . Zivela RUSIJA

 2. persida says:

  Ameri ucenili Rumune, a Rusi se prave da ne znaju, pa se izivljavaju na Rumunima. Koja jajarska posla.

  • Petar says:

   Glup ti je odgovor. Ameri jesu ucenili Rumuniju, ali Rusi im daju mogućnost. Ne iživljavaju se.

 3. da da says:

  Te cigane svakako je već trebalo davnih dana skratiti prvo za teritoriju koja svakako nije njihova.Oni svojom politikom svoje susede dovode u opasnost u prvom redu Srbiju.Pazi ime predsednika ciganske rumunije klaus johanis haha dobro da se ne zove adolf hitler i glumi cigojina...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *