ЖЕСТОКО САОПШТЕЊЕ РУСИЈЕ: НАТО не схвата опасност агресивне реторике, спремамо одговор

ŽESTOKO SAOPŠTENJE RUSIJE: NATO ne shvata opasnost agresivne retorike, spremamo odgovor

2 oktobra 2018

Severnoatlantski savez nije svestan stepena svoje odgovornosti i opasnosti agresivne retorike, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući reči stalnog predstavnika SAD u NATO-u Kej Bejli Hačinson o mogućem obaranju ruskih raketa.

„Stiče se utisak da ljudi koji daju takve izjave ne shvataju stepen svoje odgovornosti i opasnosti agresivne retorike. Ko je ovlastio ovu damu da daje takve izjave? Američki narod? Da li su prosečni građani Sjedinjenih Američkih Država u toku da se takozvane diplomate plaćene iz njihovog džepa ponašaju agresivno i destruktivno? Lako je samo razbijati i sve redom rušiti. Teško je popravljati i obnavljati. Američkoj diplomatiji preostaje da puno toga učini za oporavak od posledica prisutnih grešaka“, istakla je Zaharova.„Što se tiče suštine ovog pitanja, naši vojni eksperti će dati detaljan odgovor“, dodala je ona.

Ranije je Hačisonova izjavila da bi Sjedinjene Američke Države u slučaju potrebe mogle da neutrališu ruske rakete koje se, po njihovom mišljenju, razvijaju u suprotnosti sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Kasnije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da NATO smatra da Rusija krši odredbe Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, i da je poziva na „transparentnost“. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da krstareće rakete kopnenog baziranja 9M729 u potpunosti odgovaraju obavezama Rusije prema Sporazumu.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. raikkonen says:

  ovi od straha poceli da prete a rusi ko sto ih je bog stvorio lenji i grogi koji cekaju da budu udareni da bi podivljali umesto da ih razbucaju bez da im oko zatreperi, slushacemo ovakve nebuloze i laprdanja

 2. M says:

  Zapravo su pretili Rusima da će im gađati i uništiti te rakete re?!?!?Il' su izrazito jaki,il' su izrazito RETARDIRANI!

 3. Zaharije qSerak says:

  Ništa Vi Rusijo ne možete uraditi.Predoceni su Vam dokazi o razvijanju krstarećih raketa koje mogu da pogode Evropu.Nisu ni pokušali da demantiju,jer naravno sve znaju jedna o drugoj.Kao sto sam rekao Putin se preračunao,a još kada mu ode drug po zlu /Trump/ sve će biti mnogo brže.Vec sada je gos.Trump limitiran u odlukama važne za Rusiju.Ja se žarko nadam da će Trump da traje ne vise nego do Marta.

  • rango says:

   ti balijo si se preracunao, i bolje bi ti bilo da trazis plasticnog hirurga menjas identitet ili pali u zanzibar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *