ЖЕСТОКО У СБ УН: Америка најавила ВЕЛИКИ РАТ у Сирији!

ŽESTOKO U SB UN: Amerika najavila VELIKI RAT u Siriji!

12 marta 2018

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli upozorila je da ukoliko Savet bezbednosti UN ne uspe da deluje u Siriji, Vašington će biti spreman na nove akcije, kao što je to bio slučaj prošle godine sa napadom na vazdušnu bazu sirijske vlade zbog korišćenja hemijskog oružja od strane Damaska.

„Upozoravamo sve strane koje žele da nametnu svoju volju korišćenjem hemijskog oružja, a posebno se to tiče sirijskog režima“, rekla je Hejlijeva.

Ona je istakla da to nije put koji Vašington preferira. „Ali to je put za koji smo pokazali da ćemo njime krenuti i spremni smo da krenemo ponovo“, dodala je američka ambasadorka pri UN.

Podsetila je i da su nakon hemijskog napada u Han Šejhunu Sjedinjene Američke Države uspešno izvršile napad na avio-bazu odakle je sirijski predsednik Bašar el Asad izveo hemijski napad, s obzirom na to da u tom trenutku Savet bezbednosti nije uspeo da preduzme adekvatne akcije.

Hejlijeva je takođe navela i da nova rezolucija Saveta bezbednosti predviđa zabranu ruskoj i sirijskoj vojsci da sprovode napade na terorističke grupe.

„Rusija i Sirija ne poštuju Rezoluciju 2401 koja predviđa uvođenje primirja. Poslednje dve nedelje, Rusija i Sirija aktivno su radile na tome da sve opozicione grupacije u Istočnoj Guti etiketiraju kao terorističke“, zaključila je Hejlijeva.

(Sputnik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Dondon says:

  Krece odbrojavanje do konacog obracuna.

 2. goran says:

  Samo se kokajte, Izrael trlja rucice.

 3. Miraš says:

  Lepa mala slatka Hejli. Kažu da su zli i opaki ljudi najnesrećniji kad im se milo i lepo obraća bez obzira na pokazanu agresiju, silu i pretnju...... Ne stide se ni da prave ovako glupe, providne i siledžijske optužbe za trovanje. Izgleda da im strateški jako ne odgovara sve izvestniji nestanak terorista iz I.Gute što bi sveukupno gledano bilo jačanje pozicija Sirije. Odmah su smislili kako da osujete ili umanje taj uspeh pa je najavila hitan sastanak u Jordanu sa ciljem da nadgledaju situaciju u jugozapadnoj Siriji u jugozapadnim pograničnim pokrajinama Dara i Kunejtra. Eskalaciju sukoba u toj pokrajini su već pokrenuli preko terorista kojima su dali u zadatak da napadaju vladine snage sa ciljem presecanja veza severnije od poluoslobodjenog glavnog grada Dara. A neoslobodjena polovina grada je južnije i do jordanske granice ima samo 13 km. S druge strane u Jordanu tik uz granicu i u širem pojasu ranije su bile rasporedjene američke, britanske i jordanske snage, tenkovi i helikopteri. Verovatno su i sada tamo. Ako bi Jenki tu izvršili upad onda ranije izraelskom okupacijom oteti Golan koji je tu zapadno i veoma blizu bio bi još bolje zaštićen. Jenki imaju ambicije da se prošire i u ovom zapadnijem delu Sirije, nisu zadovoljni samo sa okupiranim teritorijama istočno od Eufrata. Na ovo ukazuje i to što su baš u skorije vreme povećali broj američkih vojnika za 600 u bazi Tanf pokrajina Homs i na teritoriji Sirije blizu središnjeg dela njene južne granice.

 4. Miraš says:

  Dakle "lepa mala Hejli" stala je izazovno na opasnu stepenicu. U Dari s jedne strane Rusija koja podržava snage SAA i s druge strane SAD koja bi na taj inače tesan i vruć poligon da udje, miriše da je sve bliži direktan sukob velikih sila.

  • Idi begaj:) says:

   "lepa mala hejli" pozelela res rostilj za celu usa!Rusi bi konacno trebali da zapocnu sa pecenjem,przenjem bez predjela,inace moglo bi da se ohladi glavno jelo!

 5. Miraš says:

  Snage SAA oslobodile su danas još dva mesta u južnom delu I.Gute: Aftris i Jisrayn. Sad će biti još više histeričnog besa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *