ЖЕСТОКО УПОЗОРЕЊЕ ЛАВРОВА: Ако их не уразумите, причаћемо другачије!

ŽESTOKO UPOZORENJE LAVROVA: Ako ih ne urazumite, pričaćemo drugačije!

19 januara 2021

Rusija će drugačije postupati ukoliko Pariz i Berlin ne nateraju Kijev da poštuje Minske i normandijske sporazume o Donbasu, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

On je skrenuo pažnju na to da Kijev ne ispunjava odredbe Minskih i normandijskih sporazuma o Donbasu, a da predstavnici Kijeva daju izjave da te sporazume nije potrebno poštovati ili da mogu da se implementiraju samo delimično.„Glavno mi je da shvatim šta misle Francuzi i Nemci. Kada se kao odgovor na naše mnogobrojne pozive, uključujući i moja pisma, da urazume kijevske predstavnike na pregovorima o Donbasu – oni jednostavno povlače, kako se kod nas kaže, u senku. Ništa javno ne iznose. Ako je princip da ne treba vređati zemlju, rukovodstvo Ukrajine, s kojom je povezana jedna od nada na obuzdavanje Rusije, neka nam onda direktno tako kažu. Tada ćemo drugačije planirati svoje poteze u tom pravcu“, izjavio je ministar.

On nije precizirao kako će tačno Rusija u tom slučaju izmeniti svoju strategiju.

Nije prvi put da Lavrov apeluje na Nemačku i Francusku. Ranije je ministar rekao da Rusija ima ogromne pritužbe na račun Berlina i Pariza povodom rešavanja situacije u Ukrajini i da je važno da oni nateraju Kijev da poštuje Minske sporazume i da prestanu da mu gledaju kroz prste.

Nedavno su održani pregovori političkih savetnika lidera „normandijske četvorke“ o rešavanju ukrajinske krize održani su u utorak u Berlinu. Predstavnik Rusije na sastanku bio je zamenik šefa administracije predsednika Rusije Dmitrij Kozak. Predmet sastanka bila je diskusija o realizaciji rezultata samita u Parizu 2019. godine u delu političkog rešavanja sukoba.

KOMENTARI13 komentara

 1. test01 says:

  Ti njih molis ??? Bedo i jade !

  • Milan says:

   Ne moli ih. Otkud ti krivi zaključak da ih moli. Zvanično Minski format čine: Nemačka, Francuska, Rusija, Ukrajina + nakandno uvršteni predstavnici Donbasa. Sve 4 države + naknadno ubačeni predstavnici Donbasa potpisali su Sporazume iz Minska. Po tom sporazumu postoje obaveze za sve 4 države, takodje i za Francusku i Nemačku. Ako Francuska i Nemačka sabotiraju taj dogovor, Rusija može da ih upozorava.

   • Mosa says:

    provokator, uopste ih ne moli. covek ide diplomatskim putem a ako ne moze onda se zna sta moze...

    • test01 says:

     Dok Rusi idu "diplomatskim" putem svaka susa im se smeje i pljuje im u lice, trovanje u UK pa onda Nemci sa trovanjem pa Estonija, Poljska... Smesno, a zapad ide i dalje djonom u trbuh. Skoro svaki mesec Rusi imaju novi problem na njihovim granicama pa zamalo da im udju i u Belorusiju dok se Rusi bave "diplomatijom"...

 2. da da says:

  Gospodin Lavrov se pravi grbav,on dobro zna da se Francuska i Nemačka ne pitaju oko tog pitanja,ali baš ništa,oni su tu da potpisuju šta kaže amerikanac i kako njemu odgovara.Ukrajinu su preuzeli ameri za par dana,što je mnogo veliki poraz Rusije,nije bilo dovoljno što su ih finasijski održavali,amer je dao koji dolar više.Krim su im ostavili da ne galame i to je to i malo Donbasa nekih 15% teritorije,ostalo je pod kijevom i nacistima.

  • Pravda says:

   E nece da bidne.

  • Milan says:

   Nije stvar o veličini oduzete teritorije, stvar je u kvalitetu. Velikoj državi Ukrajini su odsečena dva jajca: Krim i Donbas. Tako kastrirana ona ne može da postane članica NATO.

 3. uddu says:

  Šta te briga,ti si barem dobio onu sliku.Pre ćeš ti postati novi Gebels nego što ćeš nekoga uplašiti !

  • Ramonda Serbika says:

   To nije slika to je IKONA gade pogani,i ona je iz Luganska koji nije i nikad više neće biti deo ukrajine.To je isti slučaj ko što milo traži da bogatstva SrBske pravoslavne crkve u montenegru dekretom postanu vlasništvo države.Ne ,to je nasleđe srBske crkve kao i sve crkve , manastiri,relikvije i ikone u ukrajini nasleđe i vlasništvo Ruske pravoslavne crkve.Ako si nekad možda zakoračio u britanski muzej ili luvr mogao si da vidiš da samo petina eksponata baštini poreklo sa teritorija jengleske i vrancuske,sve ostalo je pljačka i otimačina diljem planete.

  • Kosovac says:

   @ uddu, …..Dobio si pravi odgovor od “Ramonda Serbika”. Fol ne znaš da je to Ikona, koju su tvoji preci sa ponosom držali i proslavljali. ……………Samo da dopunim, ne može Lavrov da bude Gebels. Taj prostor fašizma je već popunjen tvojim Zapadom, nemoj tako neoprezno, možeš da ih naljutiš. Ako ti nekad pokažu ljutnju, seti se da je razlog ovo što si rekao, umrljao si njihovu fašističku IKONU. ……………Nisi savladao ni početne lekcije iz sorošizma, trebao si da kažeš da će Lavrov postati novi Milošević ili novi Čaušesku.

 4. Milan Dog says:

  Fasiste I naciste samo treba gaziti, bez upozorenja I price

 5. petrovgrad says:

  Opet Lavrov žestoko upozorava, ljutito odgovara, besan i sl. Zapad se trese od toga. Blago rečeno zabole njih ona stvar za mišljenje jednog Lavrova. Koliko ponižavaju Rusiju. Udju avionom pokupe Navaljina, odvedu ga na krs i kratku obuku za rušenje Rusije i na kraju ga vrate u Moskvu. Otvoreno guraju Rusiji prst u oči. Rusi se pravdaju, kao mi 90-tih i dokazuju istinu.

  • kurta says:

   dobar ti je naziv provokatore. gde je sad navaljni? u baj, baj, bajboku..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *