Зидојче цајтунг објавио ТАЈНИ ДОKУМЕНТ, навели и ТАЧАН ДАТУМ?! Ако је ОВО истина, Руси су већ ЗАПОЧЕЛИ ПРОЦЕС?!

Zidojče cajtung objavio TAJNI DOKUMENT, naveli i TAČAN DATUM?! Ako je OVO istina, Rusi su već ZAPOČELI PROCES?!

22 februara 2023

Plan za političku, ekonomsku i vojnu infiltraciju Belorusije navodno je otkriven objavlivanjem dokumenta koji datira iz leta 2021. godine.

Rusija planira da pripoji susednu Belorusiju do 2030. godine, navodi se u dokumentu koji je navodno procurio iz ruske predsedničke administracije. Dokument je nabavio i o njemu izvestio međunarodni konzorcijum novinara iz novinskih organizacija, uključujući Jahu njuz i nemački Zidojče cajtung.Dokument, koji navodno datira iz leta 2021. godine, je plan za političku, ekonomsku i vojnu infiltraciju Belorusije. Planovi su postavljeni u različitim fazama: kratkoročni ili do 2022. godine, srednjoročni ili do 2025. godine i dugoročni, odnosno 2030. godine. Dugoročni plan se pretvara u formiranje zajedničke „sindikalne države“ pod ruskim vođstvom.

Obe zemlje su već formalno deo takozvane „države unije“, prema sporazumu iz 1999. godine. Sporazum postavlja pravni osnov za integraciju dve zemlje. Međutim, mediji koji su dobili dotični dokument sugerišu da su planovi Rusije više o aneksiji Belorusije do 2030. godine.

Šta kaže dokument?

Pod naslovom „Strateški ciljevi Ruske Federacije u Belorusiji“, dokument na 17 stranica govori o potiskivanju zapadnog uticaja u regionu i utvrđivanju protiv NATO-a. Ukoliko bi se takav plan ikada ostvario, Rusija bi postala neposredni sused Litvanije i Poljske, dve članice NATO-a i Evropske unije.

Nekada deo bivšeg Sovjetskog Saveza, Belorusija je zadržala čvrste veze sa Rusijom nakon raspada Unije zahvaljujući politici Aleksandra Lukašenka, koji je predsedavao zemljom od 1994. godine. Poslednji izbori u zemlji 2020. bili su sporni i naišli su na zatvaranje opozicionih kandidata i proteste širom zemlje nakon što se Lukašenko proglasio pobednikom. Hiljade je uhapšeno u akciji koja je usledila. SAD i Evropska unija odgovorile su time što više ne priznaju Lukašenka kao predsednika zemlje.

Koliko je dokument autentičan?

Oba pomenuta medija su rekla su da su razgovarali sa analitičarima i stručnjacima koji su potvrdili autentičnost dokumenta. Jahu Njuz je citirao neimenovanog zapadnog zvaničnika koji je rekao da je dokument pripremila predsednička direkcija za prekograničnu saradnju.

Pododeljenje Putinove predsedničke administracije osnovano je u oktobru 2018. Izvor je rekao za Jahu Njuz da je dobilo zadatak da predloži nove strategije za postizanje strateških ciljeva Rusije u Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Belorusiji, Ukrajini i Moldaviji. Neimenovani zapadni obaveštajni oficir rekao je za Jahu Njuz da su ruske obaveštajne službe i oružane snage doprinele planu.

(Mondo)

KOMENTARI6 komentara

 1. Cp6a says:

  Švaba k'o švaba, zlo jede, zlo sere. Uz "otkriven" i "procurio", sigurno je išla crno-bela fotografija V.P. (70) i A.L. (68). Eee Zihajl cajtunže, manipulatore stari.

 2. milorad5 says:

  Meni uošte nije jasno zašto je belorusija izostavljena iz RUSKE federacije i nasilno sprečena da bude deo federacije prilikom cepanja SSSR.Tamo su rusi većina stanovništva i ko je i zbog kakvog razloga crtao nove granice pri raspadu SSSR koje su pocepale rusku naciju u najmanje 3 različite države,u kojima predstavljaju veliku većinu stanovništva.Ne vidim razlog cepanja ruske nacije sem kao pomoć pri potencijalnom osvajanju od strane NATO-a...Kao,belorusi su DRUGAČIJI rusi od "običnih" rusa,koja je razlika..malo su belji ispod miške,ili drugačije izgovaraju "vodka".Delovi Belorusije su je još pre napoleona bila deo ruske imperije i tamo žive RUSI.

  • Ivke says:

   Eh zasto... pa zasto su R.Srbska ,RS Krajina , CG ITD izostavljeni iz Srbije?

 3. Gagi says:

  Kakva je ovo zapadna propaganda ljudi moji, da covek ne poveruje. Cuj, infiltracija Belorusije. Zar nije normalno da svoji budu sa svojima, da odrzavaju bliske kontakte i saradjuju na opste dobro svog naroda i plemena. "Normalno" je i "prihvatljivo" da katolici drobe jedan narod koji je na istoku i da se krajnje kurvinjski sa svojom verom i pokvarenom zivotnom ideologijom usunjaju medju taj narod. A, kada to postignu, sa raznim placenicima i prodatim dusama iznutra razvaljuju postojece uredjenje i taj narod. Sve smo to imali prilike da vidimo, laz i prevara su postali sinonim za "novi zivot" i "svetliju buducnost". Danas je Bog na zemlji "mister dolar", taj njihov "bog" nas je udaljio od sustine zivota jer on nema dusu. E, upravo takvi koji obozavaju "zlatno tele" su se infiltrirali medju istocni narod i pokusavaju da mu uzmu dusu. SVE to zna Car Putin sa njegovim saradnicima. Ovo danas je bitka izmedju dva koncepta zivota, dostojnog i kriminalnog. Ovo je danas bitka izmedju onih koji zivot stvaraju svojim ljudski proklamovanim delima i onih drugih, koji pobiju milione bizona samo zbog koze tih zivotinja. Indijanski narod su takodje pobili i unistili zbog svog licnog interesa i urodjenog izivljavanja. Celu zemljinu kuglu su unistili i zagadili zbog svog interesa, drugima pocitavaju da bi trebali da cuvaju prirodu i zivotno okruzenje. Danas, kao i uvek do sada, istocni Bozji narod ima zadatak da spasava zivot na planeti od neizivljenih i bolesnih ludaka. Istocni narodi su usvojili savete nekih starih mudraca koji su isto kao i mi danas, znali i videli sta je problem u ljudskom zivotu. Dali su nam smernice i primere da zivimo dostojno. Sta to sve vredi, postoji ljudski otpad koji je produkt nesavrsenog Bozjeg stvaranja koji nas stalno tera da budemo budni i zivi. Naravno, ti "korektori" kada preteraju, to im i jeste sustina na ovoj planeti, moramo dogadjaje uz teske zrtve da dovedemo u "nivelaciju". Naravoucenije, NIKADA u zivotu nema opustanja, cim se opustimo, ETO Bozjeg iskusenja, a onda mora da se gine. Cim je "neko" nezasluzeno i bez rada stvorio udoban zivot, TO je signal za uzbunu i da je na onoj strani koja ce da stvara narodu muku.

 4. Milutin says:

  Šta je tu ekskluzivno? To što Zapad od drveta ne vidi šumu?

 5. Lazar says:

  Tipična zapadna glupost, smišljena radi kvarenja bratskih odnosa Rusije i Belorusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *