ЗИМА 2017: Дочек америчких падобранаца на Аеродрому „Батајница“

ZIMA 2017: Doček američkih padobranaca na Aerodromu „Batajnica“

13 novembra 2017

Na Aerodromu „Batajnica“ dočekani pripadnici Oružanih snaga SAD koji će sa pripadnicima Vojske Srbije u narednim danima realizovati zajedničke padobranske aktivnosti. Dočeku prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U narednih pet dana, u sklopu međunarodne vojne saradnje, oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vičenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu „Zima 2017“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na aerodromima „Batajnica“, „Kovin“ i „Lisičji jarak“ planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona „C-130 herkules“.

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekali su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, kao i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli.

Dočeku su prisustvovali i zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade, brigadni general Zoran Veličković.

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Jel ovo rusofil Vujin ljubi rucice americkim vojnicima. Ovo nije covek, vec vazelin.

  • Velika Metla says:

   Ovo ti je tipičan primer pljuvanja po svim srbskim žrtvama palih od naci-fašista imena "nato"! Švabama je bio zabranjen ulazak u Kragujevac,posle zločina koji su napravili! Danas ova politikantska gologuzija srPijanska pljuje na sve živo i mmmrtvo i celom srbskom narodu!

  • vuk says:

   pre bi se reklo retka stolica

  • Danijel says:

   Tebi mora da je odasdno u zivotu pa odmah sudis ljude sram te bilo pa vojnicki jih je dicekao pa moramo biti mudriji i pametniji glupane... mi mozemo dosta toga da naucimo od rusa njemaca amerikanaca italijana od svih osim ustasa vjecni nasi neprijatelji i engleza, nek ti vojnici budu svjedoci da smo dobri domacini i vojnicki i kao ljudi. Mi znamo istoriju i istinu i sa tim ne trgujemo niti polrnisemo briga nas za drugo drzimo se svoje istorije istine kulture vjere itd a gradimo i ucimo od drugih i sa drugima koliko mozemo moras se prilagodjavat

 2. Za Srbiju says:

  Super. Da dobro uvežbaju desant na Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *