ЖИРИНОВСКИ ПОРУЧИО: „Русија ће штитити своју српску браћу!“

ŽIRINOVSKI PORUČIO: „Rusija će štititi svoju srpsku braću!“

1 oktobra 2016

720-zirinovski-43

„Mi uvek štitimo prava naše srpske braće! I sada izražavamo punu solidarnost sa Republikom Srpskom po pitanju referenduma o nacionalnom prazniku“, kaže Vladimir Žirinovski, lider Liberalno-demokratske partije Rusije, zamoljen da prokomentariše aktuelnu političku situaciju u svetlu referenduma o Danu Republike.

Lider treće po snazi političke partije u Rusiji smatra da je ovo prilika da se iskaže opšteslovenska solidarnost:

„Sav slovenski svet vas mora sad podržati, ali, na žalost, danas nema slovenske ni pravoslavne solidarnosti. Na primer, Poljaci, iako Sloveni, pre svega sebe povezuju sa katoličanstvom. Ili kod vas Bošnjaci – oni su prvo muslimani. Ako prevaziđemo te razlike, situacija sa slovenskom, ali i sa pravoslavnom solidarnošću će biti bolja i možemo postati drugi po snazi globalni pol, platforma utemeljena na panslovenizmu“, kaže Žirinovski za portal Poligraf.

Žirinovski smatra da bi, u tom slučaju, mogao biti formiran sveslovenski savez:

„Mogli bismo da formiramo jedinstven savez, ali ne po obrascu SSSR-a, koji je sve potčinio samo ideologiji, nego na principima uzajamne koristi i dobrosusedstva“. Kao argument za stvaranje panslovenskog saveza Žirinovski navodi Evropsku Uniju:

„Zemlje-članice Evropske Unije su različite i mrze jedna drugu, a mi bismo se mogli istinski ujediniti jer su nam i jezici slični, i kultura i običaji. Mi bismo mogli da postanemo jedinstven veliki narod od Jadrana do Vladivostoka“.

Komentarišući aktuelnu političku situaciju na prostoru bivše Jugoslavije, Vladimir Žirinovski kaže:

„Nama je veoma žao što dan-danas nema uzajamnog razumevanja i mira na teritoriji bivše Jugoslavije. I samo ime te zemlje bilo je prekrasno, sadržavalo je suštinu svih naroda koji su tu živeli. I ja i predstavnici LDPR-a više puta smo dolazili u Jugoslaviju, u Srbiju. Izgradio sam prijateljski odnos s liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem, čije smo oslobađanje iz Haga neumorno zahtevali na svim nivoima“.

Obrazlažući činjenicu da je Rusija jedina zemlja koja je podržala pravo Srbima da iskažu svoju volju na referendumu o nacionalnom prazniku, Žirinovski je podsetio da je Rusija nastojala da uvek štiti srpske nacionalne interese:

„I 1999. mi smo protestvovali kod svih zapadnih zemalja koje su učestvovale u bombardovanju Jugoslavije. Stalno smo nudili i nudimo pomoć u pravnoj zaštiti pred Haškim tribunalom i Ratku Mladiću i drugim srpskim liderima. Kategorično smo bili protiv priznanja Kosova. I mi imamo negativan stav prema NATO, Evropskoj Uniji, a koliko nam je poznato, to misli i većina Srba u Republici Srpskoj“, konstatovao je Žirinovski.

(poligraf.news)

KOMENTARI6 komentara

 1. Don says:

  Jes'ko prosli put:)Hvala.

 2. milojko says:

  Panslavenstvo DA, ali bez srbije i Rusije.

 3. Lune says:

  Hm,hmm..neovlasceno lice za takvo "obecanje".."radikalno".

 4. Srbin says:

  Muamer Zukorlić glasao u Srebrenici! (FOTO) Predsednik Bošnjačke demokratkse zajednice (BDZ) Muamer Zukorlić glasao je danas na lokalnim izborima u BiH i to u Srebrenici, saznaje Alo!Muamer Zukorlić glasa, Foto: Alo!Prema prvim predviđanjima u Srebrenici će se voditi velika borba između dosadašnjeg bošnjačkog kandidata Ćamila Durakovića i srpskog kandidata Mladena Grujičića, koga su podržale sve srpske stranke.Zukorlić je još ranije u tekstu za Alo! rekao da se zbog dvojnog državljanstva legitimno nalazi na oba biračka spiska, u Srbiji i BiH.Građani Bosne i Hercegovine danas biraju nove opštinske i gradske odbornike, kao i načelnike opština i gradonačelnike u 141 lokalnoj zajednici, uključujući distrikt Brčko. POLITIKAMUAMER ZUKORLIĆBIHIZBORI http://www.alo.rs/muamer-zukorlic-glasao-u-srebrenici/74132

 5. Marko says:

  smrt guziji i smrdiji! Zivjelo katolicanstvo i jedina buduca gospodarska religija diljem svijeta! Svi cete ljubit noge papi!

  • PaDa says:

   Hahahahaaaaaa...CMARKO ljubi CMARKA,aaaahahahahaaaaaaaaaa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *