ЖИРИНОВСКИ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Русија и САД тајно договарају неке оружане конфликте (ВИДЕО)

ЖИРИНОВСКИ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Русија и САД тајно договарају неке оружане конфликте (ВИДЕО)

26 фебруара 2018

29.јануара 2018. године је Министарство трезора САД-а објавило некласификовану листу “утицајних Руса“ повезаних са Кремљом. Назван “Листа Кремља“, овај документ је био легалан захтев проширеног закона о санкцијама који је усвојио Конгрес прошле године.

Предлог закона је био “Супротстављање непријатељима Америке кроз захтев о санкцијама 2017. године“, амерички одговор на наводно мешање Русије у председничке изборе 2016. године. Од Трезора је затражено да састави листу “олигарха и ентитета јавних предузећа“ у року од 6 месеци.

Владимир Жириновски, лидер либерално демократске партије – која је трећа најпопуларнија политичка партија после Уједињене Русије и Комунистичке партије – тврди да је “Листа Кремља“ добра ствар.

Према његовом мишљењу, Доналд Трамп износи све оне особе које Русија не треба да брани, оне који свој новац износе из Русије, и већином живе у иностранству. Једноставно зарађују свој новац у Русији, али не га не улажу у њу.

Кључна разлика је у томе што је ова листа представљена у западним медијима као олигарси “блиски Путину“ – али сам Жириновски тврди да се већина њих обогатила током перода Јељцина.

С обзиром на то да је Жириновски против тренутног естаблишмента, сматрамо да је занимљиво погледати овај видео за људе који верију да се опозиција не чује на руској националној телевизији, и да Путинова странка контролише информативне медије.

Према речима Жириновског, они олигарси који су америчким лобистима платили довољно новца, изостављени су са листе. Он такође открива да је руски либерални бивши министар финансија Кудрин у току једне деценије извукао чак 1/3 руског буџета у Америку, док је руководилац Централне банке Русије намерно оштећивао руску економију. Због ових разлога, по његовом мишљењу, њих двојица су изостављена са листе.

Жириновски каже да сматра да су САД и Русија заправо у сарадњи – да су посреднички конфликти унапред договорени између специјалних служби ове две земље, а обе стране су правиле уступке. Шта ви мислите?

Wебтрибуне.рс

KOMENTARI8 коментара

 1. goran says:

  Cak i budala ponekad kaze nesto tacno. Hvala bogu da se dogovaraju, inace bi odavno zaratili. Zirinovski je Jevrejin, za one koji ne znaju.

  • Miroljub says:

   Odlično se slažeš sa budalama i hazarima, gledano statistički to nije slučajno...

   • goran says:

    Pogodio si, ja sam Hazar i vladar planete, samo to drzim u tajnosti. Da si mi ziv i zdrav. Zasto ne obelodanis tu tvoju statisticku obradu, pa da svi uzivamo u njoj.

 2. Miraš says:

  Specijalne službe mogu da razgovaraju samo da ublaže katastrofu, ali pravog dogovora o posredničkim ratovima NEMA! Ako su SAD i Rusija zapravo u saradnji kao što kaže Žirinovski – ako su posrednički konflikti unapred dogovoreni između specijalnih službi ove dve zemlje, te se navodno obe strane pravile ustupke jedna drugoj, ZAŠTO JE ONDA RUSIJA NAPRAVILA BAŠ PUNO VIŠE USTUPAKA SAD-u??? Toliko puno ustupaka je dao SSSR da je Rusija gadno pala na kolena 90-tih godina prošlog veka. Mada Rusi ne vole da se za njih kaže da su "pali na kolena", traže sada za tu njihovu krizu lakši i finiji izraz. Dobro oni nisu pali, samo su se zanjihali ali i to njihovo njihanje je bilo veoma veoma skupo za nas jer su tada nas sa lakoćom zgazili. Mi nikad nismo bili ni članica Varšavskog pakta, ali jesmo bili u starim prijateljskim vezama sa Rusijom. Au, cvrče i dan danas bespomoćni i jadni parčići svaki za sebe.

 3. Miraš says:

  Da li ste dogovorili i komadanje SFRJ Jugoslavije sa SAD s obzirom da je Milošević tada davljen i rukama Moskve? Rusija je u Savetu bezbednosti UN podržala sve rezolucije kojima su 1990-ih godina tadašnjoj Jugoslaviji uvođene sankcije zbog ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. Da li je Rusija i to dogovorila sa SAD? Prve sankcije koje su se odnosile na zabranu izvoza oružja u tadašnju SFRJ uvedene su 26. septembra 1991, a 30. maja 1992. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 757 o SRJ, kojom se Srbiji i Crnoj Gori, kao glavnim krivcima za rat u BiH, uvode sankcije bez presedana u istoriji UN. Krajem marta 1998. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 1160 o uvođenju embarga na izvoz oružja u SRJ u cilju podrške miru i stabilnosti na Kosovu. Sve rezolucije usvojene su uglavnom jednoglasno, a kao stalna članica SB UN Rusija ni u jednom od tih slučajeva nije iskoristila pravo veta i sprečila uvođenje sankcija. Ranije je Srbija mogla za sebe da smatra da se nalazi izmedju Istoka i Zapada, ali 2004 godine dve bivše "varšavljanke" Rumunija i Bugarska a koje su istočnije od nas postale su deo Zapada. Od tada ne može više ni Srbija sebe da svrstava izmedju Istoka i Zapada kao što je radila vekovima, nego smo postali tek nekakav manji rasturen i neregulisan ostatak Zapada. I onda se još Rusi naivno čude zašto mi glasamo sa stranke prozapadne orijentacije? Premlaćeni, popljačkani i poniženi jesmo i eto udajemo se za svog siledžiju. Nama ništa ništa nije čudno, a Rusima je tako lepše da se čude jer teško je priznati poraz i velike slabosti.

 4. Miraš says:

  Umemo mi da se pridružimo i kritičarima Islama te kako to nije više religija, nego svetski pokret, itd. Treba shvatiti da su oni 5 koraka ispred slovenskog i pravoslavnog sveta jer bar nastoje da se udruže kad je neko od njih napadnut ili udružuju se i kad zajednički rade i neke baš loše stvari. Šta je slovenski i pravoslavni svet danas? Koliko država tog sveta je već poslužilo kao sredstvo u medjuslovenskim sukobima i kao veoma jeftina moneta za podkusurivanje u rukama svemoćnog Zapada? Koliko mi sami dajemo moć tom navodno svemoćnom Zapadu sa svim svojim slabostima?

  • goran says:

   Ne poznajes islam ni arapski svet. Svi su razjedinjeni religijom na Sunite i Siite, Saudi Arabija je najblizi saradnik Izraela. Ideja da bi trebalo da se zblizavamo samo po religioznoj osnovi je uzas. Ona znaci da bi neko ko mi je odvratan morao biti moj brat samo zato jer je moje vere.

 5. Trifun says:

  Halo degenerici, vi sto pljujete po Rusiji. Rusija je povjerovala zapadnim genocidnim hijenama kao i nasi degenereci vladari, to je JEDINI RAZLOG ZA NASU PROPAST, i teskoce sa kojima se suocavamo. JEDINI. Sada prvo moramo da preispitamo sebe i svoju pamet, da prihvatimo koliki smo magarci ispali, a to nije lako, i onda da krenemo u popravljanje 'situacije na terenu' a to je jos teze jer zahtjeva RAT NA SVIM NIVOIMA, ukljucujuci oslobodanje okupiranih teritorija i ujedinjenje svih srpskih. Za Rusiju to znaci upravoovo sto radi danas a to je ratovanje protiv tih hijena, u Siriji trenutno. Velika je to razlika od glasanja protiv Jugoslavije i zajednickog djelovanja protiv nas Srba tada i ovoga sto danas gledamo. Ima li Rusija pravo na gresku? Naravno da ima. Svi smo gresni, poenta je uciti na svojim i TUDIM greskama jos vise, I ISPRAVLJATI SITUACIJU NA TERENU 24/7. Uporno, marljivo, bezkomoromisno, STRPLJIVO. I rezultati nece izostati. Nema nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u