ЖИРИНОВСКИ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Русија и САД тајно договарају неке оружане конфликте (ВИДЕО)

ŽIRINOVSKI ZAPREPASTIO SVET: Rusija i SAD tajno dogovaraju neke oružane konflikte (VIDEO)

26 februara 2018

29.januara 2018. godine je Ministarstvo trezora SAD-a objavilo neklasifikovanu listu “uticajnih Rusa“ povezanih sa Kremljom. Nazvan “Lista Kremlja“, ovaj dokument je bio legalan zahtev proširenog zakona o sankcijama koji je usvojio Kongres prošle godine.

Predlog zakona je bio “Suprotstavljanje neprijateljima Amerike kroz zahtev o sankcijama 2017. godine“, američki odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore 2016. godine. Od Trezora je zatraženo da sastavi listu “oligarha i entiteta javnih preduzeća“ u roku od 6 meseci.

Vladimir Žirinovski, lider liberalno demokratske partije – koja je treća najpopularnija politička partija posle Ujedinjene Rusije i Komunističke partije – tvrdi da je “Lista Kremlja“ dobra stvar.

Prema njegovom mišljenju, Donald Tramp iznosi sve one osobe koje Rusija ne treba da brani, one koji svoj novac iznose iz Rusije, i većinom žive u inostranstvu. Jednostavno zarađuju svoj novac u Rusiji, ali ne ga ne ulažu u nju.

Ključna razlika je u tome što je ova lista predstavljena u zapadnim medijima kao oligarsi “bliski Putinu“ – ali sam Žirinovski tvrdi da se većina njih obogatila tokom peroda Jeljcina.

S obzirom na to da je Žirinovski protiv trenutnog establišmenta, smatramo da je zanimljivo pogledati ovaj video za ljude koji veriju da se opozicija ne čuje na ruskoj nacionalnoj televiziji, i da Putinova stranka kontroliše informativne medije.

Prema rečima Žirinovskog, oni oligarsi koji su američkim lobistima platili dovoljno novca, izostavljeni su sa liste. On takođe otkriva da je ruski liberalni bivši ministar finansija Kudrin u toku jedne decenije izvukao čak 1/3 ruskog budžeta u Ameriku, dok je rukovodilac Centralne banke Rusije namerno oštećivao rusku ekonomiju. Zbog ovih razloga, po njegovom mišljenju, njih dvojica su izostavljena sa liste.

Žirinovski kaže da smatra da su SAD i Rusija zapravo u saradnji – da su posrednički konflikti unapred dogovoreni između specijalnih službi ove dve zemlje, a obe strane su pravile ustupke. Šta vi mislite?

Webtribune.rs

KOMENTARI8 komentara

 1. goran says:

  Cak i budala ponekad kaze nesto tacno. Hvala bogu da se dogovaraju, inace bi odavno zaratili. Zirinovski je Jevrejin, za one koji ne znaju.

  • Miroljub says:

   Odlično se slažeš sa budalama i hazarima, gledano statistički to nije slučajno...

   • goran says:

    Pogodio si, ja sam Hazar i vladar planete, samo to drzim u tajnosti. Da si mi ziv i zdrav. Zasto ne obelodanis tu tvoju statisticku obradu, pa da svi uzivamo u njoj.

 2. Miraš says:

  Specijalne službe mogu da razgovaraju samo da ublaže katastrofu, ali pravog dogovora o posredničkim ratovima NEMA! Ako su SAD i Rusija zapravo u saradnji kao što kaže Žirinovski – ako su posrednički konflikti unapred dogovoreni između specijalnih službi ove dve zemlje, te se navodno obe strane pravile ustupke jedna drugoj, ZAŠTO JE ONDA RUSIJA NAPRAVILA BAŠ PUNO VIŠE USTUPAKA SAD-u??? Toliko puno ustupaka je dao SSSR da je Rusija gadno pala na kolena 90-tih godina prošlog veka. Mada Rusi ne vole da se za njih kaže da su "pali na kolena", traže sada za tu njihovu krizu lakši i finiji izraz. Dobro oni nisu pali, samo su se zanjihali ali i to njihovo njihanje je bilo veoma veoma skupo za nas jer su tada nas sa lakoćom zgazili. Mi nikad nismo bili ni članica Varšavskog pakta, ali jesmo bili u starim prijateljskim vezama sa Rusijom. Au, cvrče i dan danas bespomoćni i jadni parčići svaki za sebe.

 3. Miraš says:

  Da li ste dogovorili i komadanje SFRJ Jugoslavije sa SAD s obzirom da je Milošević tada davljen i rukama Moskve? Rusija je u Savetu bezbednosti UN podržala sve rezolucije kojima su 1990-ih godina tadašnjoj Jugoslaviji uvođene sankcije zbog ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. Da li je Rusija i to dogovorila sa SAD? Prve sankcije koje su se odnosile na zabranu izvoza oružja u tadašnju SFRJ uvedene su 26. septembra 1991, a 30. maja 1992. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 757 o SRJ, kojom se Srbiji i Crnoj Gori, kao glavnim krivcima za rat u BiH, uvode sankcije bez presedana u istoriji UN. Krajem marta 1998. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 1160 o uvođenju embarga na izvoz oružja u SRJ u cilju podrške miru i stabilnosti na Kosovu. Sve rezolucije usvojene su uglavnom jednoglasno, a kao stalna članica SB UN Rusija ni u jednom od tih slučajeva nije iskoristila pravo veta i sprečila uvođenje sankcija. Ranije je Srbija mogla za sebe da smatra da se nalazi izmedju Istoka i Zapada, ali 2004 godine dve bivše "varšavljanke" Rumunija i Bugarska a koje su istočnije od nas postale su deo Zapada. Od tada ne može više ni Srbija sebe da svrstava izmedju Istoka i Zapada kao što je radila vekovima, nego smo postali tek nekakav manji rasturen i neregulisan ostatak Zapada. I onda se još Rusi naivno čude zašto mi glasamo sa stranke prozapadne orijentacije? Premlaćeni, popljačkani i poniženi jesmo i eto udajemo se za svog siledžiju. Nama ništa ništa nije čudno, a Rusima je tako lepše da se čude jer teško je priznati poraz i velike slabosti.

 4. Miraš says:

  Umemo mi da se pridružimo i kritičarima Islama te kako to nije više religija, nego svetski pokret, itd. Treba shvatiti da su oni 5 koraka ispred slovenskog i pravoslavnog sveta jer bar nastoje da se udruže kad je neko od njih napadnut ili udružuju se i kad zajednički rade i neke baš loše stvari. Šta je slovenski i pravoslavni svet danas? Koliko država tog sveta je već poslužilo kao sredstvo u medjuslovenskim sukobima i kao veoma jeftina moneta za podkusurivanje u rukama svemoćnog Zapada? Koliko mi sami dajemo moć tom navodno svemoćnom Zapadu sa svim svojim slabostima?

  • goran says:

   Ne poznajes islam ni arapski svet. Svi su razjedinjeni religijom na Sunite i Siite, Saudi Arabija je najblizi saradnik Izraela. Ideja da bi trebalo da se zblizavamo samo po religioznoj osnovi je uzas. Ona znaci da bi neko ko mi je odvratan morao biti moj brat samo zato jer je moje vere.

 5. Trifun says:

  Halo degenerici, vi sto pljujete po Rusiji. Rusija je povjerovala zapadnim genocidnim hijenama kao i nasi degenereci vladari, to je JEDINI RAZLOG ZA NASU PROPAST, i teskoce sa kojima se suocavamo. JEDINI. Sada prvo moramo da preispitamo sebe i svoju pamet, da prihvatimo koliki smo magarci ispali, a to nije lako, i onda da krenemo u popravljanje 'situacije na terenu' a to je jos teze jer zahtjeva RAT NA SVIM NIVOIMA, ukljucujuci oslobodanje okupiranih teritorija i ujedinjenje svih srpskih. Za Rusiju to znaci upravoovo sto radi danas a to je ratovanje protiv tih hijena, u Siriji trenutno. Velika je to razlika od glasanja protiv Jugoslavije i zajednickog djelovanja protiv nas Srba tada i ovoga sto danas gledamo. Ima li Rusija pravo na gresku? Naravno da ima. Svi smo gresni, poenta je uciti na svojim i TUDIM greskama jos vise, I ISPRAVLJATI SITUACIJU NA TERENU 24/7. Uporno, marljivo, bezkomoromisno, STRPLJIVO. I rezultati nece izostati. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *