Живота херој Чачка

Života heroj Čačka

26 marta 2015

CACAK-zorica-brkic-i-zivota_620x0Nekadašnji pripadnik specijalnih jedinica vojne policije Čačanin Života Sečivanović (46), koji trenutno radi kao taksista, postao je heroj svoga grada, kada je u utorak oko podneva sprečio pljačku Zorice Brkić iz Gornje Kravarice. Zahvaljujući njegovom ranijem iskustvu, brzini i spretnosti kradljivac je uhapšen, a torba sa dokumentima i novcem vraćena je preplašenoj ženi.

Života nam je ispričao da je bilo brojnih svedoka pljačke, ali da niko od njih nije potrčao za lopovom, koji se drznuo da napadne usred bela dana i to u samom centru grada, u Železničkoj ulici.

– Ugledao sam njega kako beži i ženu koja je zapomagala. Niko nije reagovao, a meni je prošlo kroz glavu da moram da ga stignem i pomognem toj ženi. Odmah sam potrčao za njim – kazao nam je Života.

– Kradljivac je pobegao iza zgrada, ali sam ga posle nekog vremena sačekao na izlazu, sustigao ga i savladao za tili čas. Nije to za mene predstavljao nikakav problem, jer sam obučen da savladam trojicu, četvoricu ljudi. Nisam se ni plašio, iako sam na trenutak pomislio da je moguće da je naoružan nožem.

Kada je lopov bio savladan i na zemlji, stigla je i policija, a Života im je pomogao i da mu stave lisice na ruke. Torba je vraćena Zorici, a lopov priveden.

Zorica je, kako nam je kazala, bila šokirana kada je ugledala lopova kako iz njenog auta odnosi torbu u kojoj su joj bila dokumenta i novac. Bila je, veli, nemoćna.

– Potrčala sam za njim i počela da vičem, a onda ga je taksista pojurio. Beskrajno sam zahvalna Životi. Neka ga sreća uvek i na svakom mestu prati. Ne znam šta bih radila da sam ostala bez torbe – zaključila je Zorica.

PRVI PUT

– U policiji su mi rekli da se ovo nikada nije dogodilo, da neki sugrađanin ovako uhvati kradljivca. Iako imam 110 kilograma, a lopov dosta manje, sustigao sam ga i trčao bih za njim i do Kraljeva – rekao nam je Života.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *