Златна медаља српском тиму

Zlatna medalja srpskom timu

26 juna 2015

kul-Kvadrijenale-performans_620x0SRPSKI tim kustosa i umetnika dobio je Zlatnu medalju za pokretanje dijaloga na 13. Praškom kvadrijenalu, uglednoj međunarodnoj izložbi scenskog dizajna. Nagradu je dobio kustoski tim naših selekcija za celokupan nastup – kustos nacionalne postavke Mia David za rad „Ne(Moć) – Odgovor(nost)“, kustoski tim studentske selekcije koji predvodi Tatjana Dadić Dinulović za rad „Proces, ili šta je stvarno važno za mene“, kao i svi umetnici i studenti u obe postavke.

Ovo je prvi put u istoriji Praškog kvadrijenala da je Srbija dobila nagradu, a svečano uručenje bilo je u prepunoj sali Arća teatra u Pragu. Žiri je ocenio da su „srpski umetnici i srpski studenti posvećeni svim srcem ideji da su umetnost i umetnički proces povezani sa društvenom, političkom i ekonomskom stvarnošću“.

„Reč je o scenskom dijalogu koji privlači posetioca i na njega deluje kako kroz vizuelna i prostorna rešenja, tako i kroz vođenu diskusiju“, zaključio je žiri čiji su članovi istaknuti pozorišni umetnici: Antonio Araužo, Kirsten Dehlholm, Eloise Kazan, Dmitri Krimov, Džoslin Mekini, Katrina Neiburga, Dominik Huber i Kamila Polmeđu njima i naš Radivoje Dinulović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *