ЗЛАТНИ УДАР: Русија руши долар

ZLATNI UDAR: Rusija ruši dolar

31 marta 2019

Rusija nastavlja ubrzano da napreduje u diversifikaciji svojih međunarodnih rezervi, prenosi Blumberg.

Prema podacima Centralne banke Rusije, zlatne rezerve su u februaru 2019. porasle za 31,1 tonu da bi 1. marta dostigle nivo od 2.149 tona. Rusija je u januaru povećala zlatne rezerve za 6,22 tone.

Nekoliko izvora u sferi biznisa navelo  je za Blumberg da zlato može da postane problem kada više zemalja usvoji strategiju sličnu onoj u Rusiji. Američki partneri kao što su Francuska, Poljska i Mađarska već su se upustili u slične kupovine zlata ili posmatraju svoju zavisnost od dolara kao problem suvereniteta.Glavni ekonomista kompanije „Renesans kapital“, Oleg Kouzmin, smatra da će nastavljene tenzije sa Vašingtonom dovesti do toga da Rusija nastavi da povećava količinu zlata u svojim međunarodnim rezervama.

Već možemo govoriti o određenim dostignućima koje je Centralna banka Rusije uspela da postigne u ovoj oblasti.

Ronald-Peter Stoeferle, upravljački partner kompanije Inkrementum AG, saopštio je da je „zlatna dobit“ Rusije uticala na porast globalne cene zlata u poslednjih nekoliko godina.

Vrednost zlata porasla je za više od 20 odsto od 2016. godine i dostigla je 29. marta oko 1.300 dolara po unci.

U proteklom mesecu, ekonomisti su procenili da je Centralna banka Rusije ostvarila prihod od najmanje deset milijardi dolara zahvaljujući povećanju cene svoje imovine u zlatu.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    Najveće zlatne rezerve na svetu i dalje ima USA, navodno.Čemu povika na ruse, koliko je onda kapitalna dobit na cenama zlata bila u americi koja ima po nekim izvorima 6000 tona u rezervama.Koliko su desetina milijardi dolara BEZ POKRIĆA ONI naštamapali samo na REALNOJ dobiti od zlatnih rezervi.Procene idu, da na svaki REALNI američki dolar, je NAŠTAMPANO U SKRIVENOJ BANKARSKOJ EMISIJI ELEKTRONSKOG NOVCA JOŠ 100 DOLARA!!! KOJI NEMAJU NIKAKVO POKRIĆE NEGO SE VRTE PO BERZAMA I SLUŽE KAO SREDSTVO EKONOMSKOG RATA PROTIV OSTATKA SVETA.PRAVI TERORISTI SEDE U VAŠINGTONU I NJIHOVE VALUTNE KOMBINACIJE SU TOLIKO NATEGNUTE DANAS DA ČAK NI SIVA EWMISIJA NOVCA IZ NARKO KARTELA I KRIMINALNIH KRUGOVA KOJI SE PERU KROZ AMERIČKE I ENGLESKE BANKE VIŠE NEMOŽE DA POKRIJE DEFICIT I DUG KOJI SE GOMILAJU, SADA VEĆ PROGRESIVNOM STOPOM.Svaki "pad" berze" koji se vrši kontrolisanim kompijuterskim kupovinama je u stvari kontrolisano čišćenje nepostojećih, već potrošenih para, ali neikako se ne sme dogoditi da njihova berza i trgovina dodju do REALNIH cifara jer to ne predstavlja ni 20% onoga što oni danas knjiže kao dobit i prihod.Čitava "finansijska industrija" na zapadnoj hemisveri je u ovovm ternutku jedan lažni prenaduvani balon koji više niko ne može kontrolisano i razumno da SMANJI, a kada to PUKNE biće ekonomska katastrofa za CEO SVET.Zato je dobro gomilati zlato pogotovo što neki izveštaji pokazuju da tih 6000 tona u americi u stvari više NE POSTOJE, oni su to prodavali kada je zlato počelo da raste jer su bili ubedjeni da će ga kasnije ponovo otkupiti preko nameštanja cena na londonskoj berzi za male pare.Na njihvou žalost cene nisu pale a londonskA BERZA VIŠE NIJE U STANJU DA ŠTELUJE CENE JER NE RASPOLAŽE REALNIM KOLIČINAMA ZLATA SA KOJIMA BI MOGLA DA DIKTIRA TRŽIŠTE.REALNO ZLATO JE U RUSKIM I KINESKIM TREZORIMA I ZATo SADA VLADA POMAMA NA ZAPADNOM TRŽIŠTU ZA ZLATNIM RUDNICIMA SVUDA PO SVETU UKLJUČUJUĆI I VELIKE NOVO OTKRIVENE RUDNIKE U VENECUELI KOJE KONTROLIŠU RUSI I KINEZI:)OČAJNIČKI IM JE POTREBNO ZLATO IZ JEFTINIH IZVORA A TO ZNAČI OTIMAČINU I RAT POGOTOVO ŠTIO U SVETLU NOVIH TEHNOLOŠKIH PRODORA ZLATO POČINJE DA BUDE PRIMARNA STRATEŠKA RUDA A NE SAMO FINANSIJSKI INSTRUMENT.

  2. Budi Bog s nama says:

    Sve su mogli da urade samo to ne, rušiti dolar znači rušiti Rotšilda i sav ostali bankarski svet, to za njih znači direktnu objavu rata jer ekonomija pokreće i sve ostalo i sav život. Gadafi je takođe imao puno zlata i nameravao da napravi treću valutu koja će da parira zapadnom svetu, zato je senat us dobio naređenje da se čuveni Gadafi likvidira. Rusija i Kina su upravo zbog ovakvih stvari najljući neprijatelji.

  3. petrovgrad says:

    Trampa je zakon. Rusi zapadu energente,rude, i dragocene metale a zapad Rusima avione, kamione, automobile, tehniku. To što Rusi imaju zlato i što je jedna uca sada puno više dolara, samo tera amere da još više štampaju papire.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *