ЗЛИКОВЦИ БЕЗ ИМАЛО ЕМОЦИЈА: Ратни брод САД запленио је брод који је носио прекопотребне залихе Ирану!

ЗЛИКОВЦИ БЕЗ ИМАЛО ЕМОЦИЈА: Ратни брод САД запленио је брод који је носио прекопотребне залихе Ирану!

6 августа 2020

Америчка морнарица наводно је запленила брод који је био на путу за Иран, носећи зеолит потребан за производњу концентрата за кисеоник за пацијенте заражене коронавирусом.

Према новинској агенцији Фарс, амерички ратни бродови запленили су брод у близини кинеске луке Кингдао у среду ујутро.„Само један увозни део користи се за производњу концентрата за кисеоник, то је зеолит, и приморани смо да га откупимо из Француске и увозимо у земљу преко неколико посредника“, изјавио је Пејман Бакшандех-Нејад, генерални директор компаније Зист Тајхиз Данеш Појиа у Ирану.

Рекао је да би терет брода могао довести до производње 4.000 до 5.000 система концентрата кисеоника које би пацијенти користили.

Бакшандех-Нејад је одбацио тврдње да америчке санкције не остављају утицај на ирански медицински и здравствени сектор.

Концентратор кисеоника је уређај који концентрише кисеоник из довода гаса (обично околног ваздуха) селективним уклањањем азота за снабдевање протока гаса обогаћеног кисеоником.

Пионирска компанија заснована на знању у Ирану је такође у априлу произвела посебан систем концентрата кисеоника који могу да користе коронавирусни пацијенти код куће.

„Концентратор кисеоника је производ компаније заснован на знању. Када плућа нису довољно снажна да пумпају потребан кисеоник у крв, систем може да повећа чистоћу плућног кисеоника “, рекао је Али Ебрахими, извршни директор компаније.

Додао је да је систем произведен у три кућне, централне и преносне верзије.

Ебрахими је рекао да је једна од најважнијих примена система концентрата кисеоника за пацијенте са коронавирусом који могу да га користе код куће, без потребе да посећују болницу.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    То му дође као оно старинско гусарење. С том разликом што се то старинско гусарење данас доста демократизовало. Самим тим, незаконитост је озакоњена.

    • opet ja says:

      Beše plenidba tankera pre dve godine, pa su Iranci onda zaplenili zapadne tankere...a onda su vratili Iranu njihov tanker...tako to ide...pokažeš barabama zube i odmah popuste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u