ЗЛИКОВЦИ БЕЗ ИМАЛО ЕМОЦИЈА: Ратни брод САД запленио је брод који је носио прекопотребне залихе Ирану!

ZLIKOVCI BEZ IMALO EMOCIJA: Ratni brod SAD zaplenio je brod koji je nosio prekopotrebne zalihe Iranu!

6 avgusta 2020

Američka mornarica navodno je zaplenila brod koji je bio na putu za Iran, noseći zeolit potreban za proizvodnju koncentrata za kiseonik za pacijente zaražene koronavirusom.

Prema novinskoj agenciji Fars, američki ratni brodovi zaplenili su brod u blizini kineske luke Kingdao u sredu ujutro.„Samo jedan uvozni deo koristi se za proizvodnju koncentrata za kiseonik, to je zeolit, i primorani smo da ga otkupimo iz Francuske i uvozimo u zemlju preko nekoliko posrednika“, izjavio je Pejman Bakšandeh-Nejad, generalni direktor kompanije Zist Tajhiz Daneš Pojia u Iranu.

Rekao je da bi teret broda mogao dovesti do proizvodnje 4.000 do 5.000 sistema koncentrata kiseonika koje bi pacijenti koristili.

Bakšandeh-Nejad je odbacio tvrdnje da američke sankcije ne ostavljaju uticaj na iranski medicinski i zdravstveni sektor.

Koncentrator kiseonika je uređaj koji koncentriše kiseonik iz dovoda gasa (obično okolnog vazduha) selektivnim uklanjanjem azota za snabdevanje protoka gasa obogaćenog kiseonikom.

Pionirska kompanija zasnovana na znanju u Iranu je takođe u aprilu proizvela poseban sistem koncentrata kiseonika koji mogu da koriste koronavirusni pacijenti kod kuće.

„Koncentrator kiseonika je proizvod kompanije zasnovan na znanju. Kada pluća nisu dovoljno snažna da pumpaju potreban kiseonik u krv, sistem može da poveća čistoću plućnog kiseonika “, rekao je Ali Ebrahimi, izvršni direktor kompanije.

Dodao je da je sistem proizveden u tri kućne, centralne i prenosne verzije.

Ebrahimi je rekao da je jedna od najvažnijih primena sistema koncentrata kiseonika za pacijente sa koronavirusom koji mogu da ga koriste kod kuće, bez potrebe da posećuju bolnicu.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    To mu dođe kao ono starinsko gusarenje. S tom razlikom što se to starinsko gusarenje danas dosta demokratizovalo. Samim tim, nezakonitost je ozakonjena.

    • opet ja says:

      Beše plenidba tankera pre dve godine, pa su Iranci onda zaplenili zapadne tankere...a onda su vratili Iranu njihov tanker...tako to ide...pokažeš barabama zube i odmah popuste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *