ZLOČINAC HARADINAJ: Biću premijer Kosova, a onda ćemo prekinuti razgovore sa Beogradom

ZLOČINAC HARADINAJ: Biću premijer Kosova, a onda ćemo prekinuti razgovore sa Beogradom

3 januara 2014

Ramush HaradinajPredsednik šiptarske Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da će on nakon parlamentarnih izbora ove godine biti premijer u Prištini.

U intervjuu za dnevnik „Epoka e re“, koji su preneli svi prištinski mediji, Haradinaj je, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, rekao da ga treba prekinuti s obzirom da je proces dijaloga „degradiran“.

„Ne tražimo samo da povučemo našeg predstavnika (Bljerima Šalju), nego zahtevamo da udaljimo Kosovo od jednog procesa koji ide u pravcu degradiranja“, rekao je lider ABK.

Haradinaj je ponovio da predviđa da će nakon parlamentarnih izbora on biti premijer i da će „Kosovu pružiti vladu sa čistim rukama“.

Naveo je da vlada koju vodi Tači zaslužuje najnižu ocenu. Istovremeno je tajnu službu SIK, na čelu sa zamenikom predsednika Tačijeve DPK Kadri Veseljijem, optužio za prljavu kampanju protiv njega na lokalnim izborima

Haradinaj je dodao da je i pored ucena i prljave kampanje, njegova partija na tim izborima uspela da poveća broj glasova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *