Zločinac Tači negira Martijeve dokaze o šiptarskim zločinima

Zločinac Tači negira Martijeve dokaze o šiptarskim zločinima

28 marta 2014

hasim-taci-kosovoKosovski premijer Hašim Tači kaže da je izveštaj Dika Martija naučna-fantastika i pokušaj prekajanja istorije.

Povodom najava osnivanja tribunala za ratne zločine na Kosovu, kao i mogućeg podizanja optužnice protiv njega na osnovu izveštaja Dika Martija, Tači je rekao da je taj izveštaj „naučna-fantastika“.

„OVK nije učinila zločine. Genocid je na Kosovu učinila Srbija. Izvestaj Dika Martija je naučna fantastika i pokušaj ponovnog pisanja istorije“, rekao je Tači gostujući na TV Kohavizion.

On je najavio i da će narednih dana biti održan sastanak svih političkih lidera na kome bi trebalo da se odredi datum održavanja parlamentarnih izbora.

Tači je izrazio očekivanje da će kosovski parlament sutra usvojiti izborni zakon i da će time biti otvoren put za sastanak sa politickim liderima kako bi se dogovorio datum izbora.

„Što se tiče Demokratske Partije Kosova ona je spremna bilo kada za izbore“, kazao je Tači koji očekuje pobedu na izborima i najavljuje da će kao budući premijer praviti koaliciju sa partijama desnog centra.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *