Zločinac Tači od Vašingtona traži pomilovanje za krvnike iz OVK

Zločinac Tači od Vašingtona traži pomilovanje za krvnike iz OVK

10 marta 2014

118700_taci_fKosovski premijer Hašim Tači poslao je u Vašington svog političkog savetnika Bekima Čolakua i ministarku za evropske integracije Vljoru Čitaku kako bi tražili od američke administracije podršku protiv osnivanja evropskog „ad hok“ Tribunala za takozvanu Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK).

Naime, kako su u nedelju preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, osim zahteva da pomenuti sud bude osnovan na Kosovu, Tači je prema navodima prištinske štampe, zahtevao još vremena do osnivanja pomenutog suda.

Inače, reč je o tribunalu čiji bi predmet bili zločini OVK koje je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti naveo u izveštaju o trgovini organima otetih Srba i drugih žrtava na Kosovu, a Hašim Tači preko svojih „emisara“ traži od američke administracije da njegovo sedište bude na Kosovu i da funkcioniše kao posebno odeljenje u sudskom sistemu Kosova.

Takođe, prema navodima prištinskih medija, celo lobiranje se radi tajno, a Tači se zbog toga nije konsultovao ni sa ljudima unutar kosovske vlade.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *