ZLOČINAC TAČI PRETI: Vulin će biti uhapšen ako dođe u uniformi rezerviste

ZLOČINAC TAČI PRETI: Vulin će biti uhapšen ako dođe u uniformi rezerviste

30 октобра 2013

Hašim TačiPremijer samoproklamovane države Kosovo Hašim Tači izjavio je da ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin može da dođe na Kosovo kao „čovek mira i u skladu sa standardima“, ali da će biti uhapšen ukoliko dođe u uniformi rezerviste (prim. u originalu na albanskom Tači kaže „paramilitar“).

„Uvek smo smatrali da (Vulin) treba da dođe kao čovek, kao civilizovan čovek… Kao čovek mira i u skladu sa standardima, sa porukom zbližavanja, razumevanja i pomaganja, ali ne u uniformi rezerviste (paramilitar)“, kazao je Tači u intervjuu za sarajevsku BHT1.

Na komentar novinarke da je premijer Ivica Dačić posetu Gračanici najavio kao versku, ali je tamo održao politički govor, kosovski premijer je kazao da ne odobrava da posete zvaničnika bilo ko „zloupotrebljava u političkom smislu ili u smislu stvaranja podele unutar srpske zajednice na Kosovu“.

Na direktno pitanje da li će uhapsiti Vulina ako njegova poseta Kosovu ne bude ni verska ni humanitarna, već u svrhu izbora, Tači je prema titlovanom prevodu odgovorio:

„On (Vulin) je pokušao da uđe na Kosovo kao rezervista (u originalu kaže paramilitar), a jasno je da tako nešto nije dozvoljeno. Ako uđe nelegalno, kao rezervista (paramilitar), ja ću osigurati da bude uhapšen i da se suoči sa zakonom“.

Sarajevska televizija je najavila da će intervju s Tačijem u celini emitovati 6. novembra.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u