ЗЛОСЛУТНИ РАЗВОЈ УКРАЈИНСКОГ РАТА – СВЕ ВОДИ НА САМО ЈЕДНО МЕСТО!

ZLOSLUTNI RAZVOJ UKRAJINSKOG RATA – SVE VODI NA SAMO JEDNO MESTO!

5 juna 2023

Zloslutan razvoj ukrajinskog rata ove nedelje, bila je Putinova objava od utorka, da je Rusija nedavno pokrenula napade dronovima pogodivši „glavu zmije“- sedište ukrajinskog obaveštajnog komandnog centra:

Razgovarali smo o mogućnosti udara na „centre odlučivanja“. Naravno, u takvu kategoriju spada i štab ukrajinske vojne obaveštajne službe, koji je pogođen pre dva-tri dana.Tokom posete afričkoj državi Burundiju u utorak 30. maja, ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je:

„Tvrdnja Zapada, da oružje koje se otprema u Kijev ne sme da se koristi na ruskoj teritoriji, je još jedna laž. Što se tiče pretnji koje se upućuju Rusima, i mi smo danas našim prijateljima rekli kako gledamo na ovu situaciju. Pretnje ubistvom Rusa, dolaze od mnogih zvaničnih predstavnika kijevskog režima, uključujući sekretara Saveta bezbednosti, savetnika Zelenskog, i nekoliko ukrajinskih ambasadora u inostranstvu. Sada, kao što znate, američki senator Lindzi Grejem je otvorio ovu temu.“

Putin je takođe prokomentarisao, da je Ukrajina ranije u utorak, lansirala najmanje osam bespilotnih letelica, koje su gađale stambene zgrade u Moskvi, sa ciljem „zastrašivanja ruskih građana“, što je još jedan „jasan znak“ „terorističke aktivnosti“ Kijeva, za razliku od ruskih udara koji su ograničeni na skladišta municije i goriva, i specifičnih vojnih ciljeva.

Prema Putinu, ovaj incident u kojem Ukrajina cilja civilne stambene oblasti u Rusiji, bio bi prva i značajna eskalacija ratne strategije Kijeva.

„Provociraju nas na akcije ogledala. Videćemo šta možemo da uradimo povodom toga. Ipak, građani Ukrajine, koji sada, naravno, nemaju ništa da kažu, pošto je Ukrajina pokrenula totalni teror nad svojim civilnim stanovništvom, moraju da shvate šta sadašnje vlasti traže.“

Jedinica koja je specijalizovana za procenu ratnih zločina u okviru ruskog istražnog komiteta, tretira napade dronovima kao teroristički ratni zločin. Štaviše, članak „Pravde“ od srede, 31. maja, otkrio je da je ukrajinski napad dronovima gađao selo Vlasiha u moskovskoj oblasti, koje je rusko centralno komandno mesto za kopnene strateške nuklearne snage zemlje, i štab ruskih strateških raketnih snaga.

Kao takva, od kako je visokog i kritičnog značaja da, prema ruskoj nuklearnoj doktrini, Moskva sada ima puno zakonsko pravo da zada strateški ili taktički udarac Ukrajini. Čini se, da je svet sada jako blizu predstojećoj nuklearnoj razmeni između globalnih sila.

Bez sumnje, napad dronom takvog značaja od strane Kijeva, kao što je napad na centralnu rusku infrastrukturu nuklearnog oružja, nikada ne bi bio pokrenut bez zelenog svetla Vašingtona.

Radi se o neselektivnom napadu na ruske civilne mete u regionu glavnog grada, što ga jasno čini očajničkim i namernim terorističkim aktom visokih uloga, kako bi se podstakla Moskva da sledi njen primer i uzvrati na isti način.

Na taj način, bi zapadni propagandni mediji imali opravdanje, da optuže Rusiju za nehumano ubijanje ukrajinskih civila. Čini se da Zelenski i njegovi kijevski ratni zločinci, ponovo bezobzirno koriste svoje civilno stanovništvo kao topovsko meso za odmazdu, kako bi stvorili potencijalne zapadne propagandne naslove koji demonizuju Moskvu, zbog približavanja sveta nuklearnom Armagedonu.

Ovo je eklatantna, posljednja strategija Zapada za ponovno rasplamsavanje opadanja privrženosti Ukrajini uz izazivanje šireg rata sa SAD/NATO-om, ponovo demonstrirajući još jedan jasan znak da je Zapad mahnito potonuo na tako niske dubine stavljajući sva svoja jaja u isti izgubljeni ratni koš, u stvari, da živi i umre od pale Ukrajine.

Ovo je izuzetno loša strategija Zapada, u očaju da ponovno probudi angažman prema Ukrajini, istovremeno provocirajući širi rat sa SAD/NATO-om, što ponovno pokazuje jasan znak da je Zapad potpuno potonuo, stavljajući sve svoje uloge na Ukrajinu.

Kako Ukrajina propada, jednim potezom globalističkog dizajna, propada i cela zapadna civilizacija, zajedno sa njenim sistemskim finansijskim, ekonomskim i političkim kolapsom.

Trilioni prihoda od prljavih operacija od trgovine drogom, ljudskim organima i malom decom, skoro su potpuno presušili od ruske intervencije u februaru 2022., i to uzrokuje da se evropski kartel centralnog bankarstva Rothschild raspada kao kuća od karata.

Kao deo ove iste strategije plana B ili plana C, Ukrajina još uvek pokušava da iskoristi potencijalno razornu nuklearnu krizu u najvećoj evropskoj elektrani Zaporožje, kao i potencijalnu „lažnu zastavu“ taktičke nuklearne prljave bombe, namenjene da podignu tenzije koje bi izazvale NATO da uđe u sukob.

U četvrtak, 1. juna , Ukrajina je lansirala još bespilotnih letelica u civilni okrug ruskog pograničnog regiona Belgorod, ranivši dva ruska civila, što ukazuje da Ukrajina ovaj rat podiže na potpuno novi, veoma opasan nivo. U odvojenom incidentu takođe 1. juna, u granatiranju Ukrajine povređeno je još osam Rusa u belgorodskom gradu Šebekino. U međuvremenu, po četvrti put ove nedelje, ruski udari na Kijev takođe podižu tenzije.

Iako, Džon Kirbi iz Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, tvrdi da SAD „ne podržavaju ukrajinske napade unutar Rusije“, ostaje činjenica da ovi ukrajinski napadi unutar Rusije rastu.

U međuvremenu, Ukrajina u lažnom poricanju nastavlja da pojačava direktnu agresiju na Rusiju. Ova neiskrena igra reči znači, da Kijev smatra da SAD govore Kijevu da ne koristi F-16 sa nuklearnim kapacitetima za napad na Rusiju u bliskoj budućnosti, kao prećutno odobravanje eskalacije sukoba do opasno novih visina sa nuklearnim implikacijama.

Podsećamo, da su američki Hamvi i oklopna vozila na guseničarima, korišćeni u neuspešnom napadu na Belgorod u Rusiji, pre nešto više od nedelju dana, što pokazuje da Kijev ne poštuje upozorenje SAD da ne koristi američko oružje u Rusiji. Sve ove rastuće ratne tenzije u stvarnosti su upravo ono što su globalistički kontrolori nedavno naredili.

U međuvremenu, Zelenski se zalaže za članstvo Ukrajine u EU i NATO-u dok se sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon Der Lajen na evropskom samitu u susednoj Moldaviji. U isto vreme, u Oslu, šef NATO-a Jens Stoltenberg podstiče stvari, tvrdeći da se ceo blok NATO-a svesrdno slaže da će Ukrajina ući u NATO. Prilično očigledno kuda sve ovo vodi.

Ankete u aprilu pokazuju, da se samo polovina američkih ispitanika i dalje zalaže za slanje oružja u Ukrajinu, što je nagli pad sa 58% samo dva meseca ranije, dok druga polovina ili protivi (23%) ili nema mišljenje (26% ). Samo 40% Amerikanaca je za slanje više novca Kijevu, 35% se protivi, a 24% ni za ni protiv više novca.

Vremenom je podrška američkih građana Ukrajini i umešanosti SAD/NATO-a opadala. Sa zamorom od rata, jer je ljudima na Zapadu sve teže da plaćaju kiriju i prehranjuju svoje porodice, niko osim vladinih marioneta neće nastaviti da podržava Ukrajinu.

Uprkos tome što su Amerikanci izgubili interesovanje za Ukrajinu, mimo volje naroda, 21. maja Bajden je potpisao još jedan zakon o stranoj pomoći Ukrajini, kojim se korumpiranom režimu u Kijevu šalje još 40 milijardi dolara na trošak plaćenog poreza.Nedavni talas pretnji, upozorenja i glasina o početku Trećeg svetskog rata u svakom trenutku ili nedelji, dostigao je vrhunac tokom vikenda povodom „Dana sećanja“. Sva ova nagađanja i velika zabrinutost, stvorili su sve glasniju buku na internetu, koja predskazuje da veliko zlo dolazi u junu, bilo da je reč o smrtonosnom događaju pod „lažnom zastavom“ sa taktičkom nuklearnom bombom, ili već postojećem hibridnom svetskom ratovanju između sukobljenih istočnih i zapadnih snaga, koje se iznenada i veoma brzo pretvaraju u kinetički, vrući i daleko smrtonosniji rat.

Planirane „lažne zastave“ imaju jezivu dugu istoriju, koja se poklapa sa zakazanim vojnim vežbama koje se pretvaraju u žive katastrofe nazvane „vrućim ratovima“.

Stoga, vredi napomenuti, da prva velika vazdušna vežba NATO-a nad Nemačkom – Air Defender 23 – koja će trajati od 12. do 24. juna, podstiče visokooktanske spekulacije, da će se zajednička vojna vežba pretvoriti u Treći svetski rat protiv Rusije, istovremeno sa ukrajinskom dugo najavljivanom i odlaganom „prolećnom kontraofanzivom“.

„Air Defender 23“ uključuje vazduhoplovstvo 25 zemalja, 10.000 ljudi i 220 aviona. Sa Nemačkom koja deluje kao kolektivno evropsko čvorište vazdušnog prostora, ova masovna zajednička vežba bez presedana će proceniti koordinisan odgovor 25 nacija na vojnu pretnju u vanrednim situacijama (kao što je Hladni rat 2.0 koji se pretvara u Treći svetski rat protiv Rusije).

Ovaj sastav koji sadrži današnje savezničke snage iz Drugog svetskog rata sastoji se od sledećih 25 nacija: Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Japan, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Norveška, Poljska , Rumunija, Slovačka, Španija, Švedska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države.

Možda bi Turska mogla da bude „dvostruki agent“ sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom pošto je upravo osvojio još jedan šestogodišnji mandat, kao sve bliži saveznik Rusiji i sve udaljenija članica NATO-a.

U članku od utorka 30. maja, Hal Tarner, kredibilni bivši izvor obaveštajnih službi, nakon temeljnih konsultacija s kolegama, zaključuje da je veoma malo verovatno da će „toliko mnogo aviona iz toliko mnogo zemalja preleteti pola sveta – baš van područja koje je zahvaćeno sukobom u Ukrajini – samo radi vežbe“. Mnogo je verovatnije, da će se desiti incident koji će zapaliti svetski rat.

Obaveštajne službe predviđaju visoku verovatnoću, da će stvarni direktan vojni sukob brzo dovesti do početka Trećeg svetskog rata protiv ruskih oružanih snaga, možda uskoro uključujući i ruske bliske saveznike Kinu, Iran i Severnu Koreju.

U vreme predviđenog sabotiranja „Nord Streama“, odvijala se zajednička vojna vežba BaltOps-22 između SAD-a i Norveške. S obzirom na to da je sećanje još sveže, upotreba zakazane vojne vežbe kao manje transparentnog pokrića, za izvršenje još jednog terorističkog čina koji bi započeo Treći svetski rat, ima određenu potkrepljujuću težinu.

S obzirom na to, da je Zapad već poslao i gotovo iscrpeo svoj celokupni arsenal oružja u Ukrajini, što je rezultiralo samo besmislenim i neizbežnim porazom, kontrolori globalističkih krvnih linija su došli do tačke bezobzirnog očaja… sve što produžava sukob je bolje od poraza.

Mlađi oficiri u Ukrajini smatraju da je njihov jedini način preživljavanja da ubijaju svoje komandire koji naređuju svojim trupama da idu u sigurnu smrt. Ova sve učestalija pojava, nazvana „fragging“ tokom Vijetnamskog rata, postala je uobičajena tokom poslednjih godina kada je Amerika gubila rat.

Istorija pokazuje da kada kartel centralnih banaka Rothschild planira ozbiljan finansijski i ekonomski pad ili kolaps, rat je često neizbežan. Još jedan svetski rat čini se gotovo sigurnim. U najgorem slučaju, ono što predstoji čovečanstvu mogao bi biti najsmrtonosniji rat u istoriji, u kojem će se sukobiti dve najveće nuklearne sile na svetu.

U ovom kritičnom stadijumu epskog rata između dobra i zla, sudeći po svim pokazateljima, čini se da je gotovo neizbežan.

Sa verovatnom kontraofanzivom Kijeva i ogromnom vojnom vazdušnom vežbom NATO-a Air Defender-23, koja se istovremeno odvija tokom ovog ne baš veselog meseca juna, Zapad ima nekoliko scenarija kao planirani izgovor za direktno uključivanje u proširivanje rata protiv Rusije.

Jedna opcija je da Ukrajina dozvoli NATO-u da uđe u svoj vazdušni prostor radi uspostavljanja zone zabrane letenja. Kada Rusija odgovori napadom na avione NATO-a, to bi bio krhki izgovor za pokretanje potpunog rata protiv Moskve. Mnoge evropske države su nezadovoljne zbog toga, ali SAD insistira da svi F-16 borbeni avioni raspoređeni u Ukrajini imaju nuklearnu sposobnost, čime se povećava verovatnoća neposrednog nuklearnog rata.

Još jedan mogući scenario (Plan B), može biti kada britanski i američki piloti koji lete F-16 borbenim avionima (budući da navodno ukrajinski piloti još nisu obučeni za letove F-16) ili iznad Ukrajine ili potencijalnih ruskih ciljeva blizu granice, kao što je Belgorod budu zarobljeni ili oboreni, nakon čega Rusija potvrđuje da su napadajući američki i britanski piloti kao neprijateljske snage ušli u rat direktno protiv Rusije, Kremlj će opravdano proglasiti rat protiv SAD/NATO-a. Ili bi se moglo desiti kombinacija ovih scenarija koja bi momentalno dovela do kinetičkog Trećeg svetskog rata.

Portparol Nacionalnog saveta za nacionalnu bezbednost SAD, Džon Kirbi, izjavio je u sredu, 31. maja:

Želimo da se uverimo da Ukrajina ima sve što joj je potrebno da se brani dok se priprema za ofanzivu ovog leta. Želimo da se uverimo da imaju sve što im je potrebno za uspešno izvođenje te ofanzive.

U međuvremenu, u četvrtak, 1. juna, beloruski državni sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, Aleksandar Volfovich, izjavio je:

Intenzitet i broj vežbi sprovedenih tokom poslednje dve godine omogućava nam da sa sigurnošću kažemo da je Severnoatlantski savez spreman za borbe u punom obimu u regionu.

Volfovichova procena, koja se odnosi na Belorusiju kao epicentar ove trenutno napete situacije, sa aktivnim vežbama NATO-a duž njenih granica, nazvala je to „najvećom vojno-političkom krizom od završetka Drugog svetskog rata“.

Veoma je očigledno da su sve strane napete i očekuju da veći rat u Evropi izbije u bilo koje vreme. Volfovich je takođe aludirao na to da je Rusija postavila taktičke nuklearne bombe u Belorusiju „da smiri uzavrele glave“ na Zapadu, posebno se odnoseći na Poljsku koja već drugu godinu za redom želi da dobije nuklearno oružje.

Bacajući još tamniju, jezivu senku, prošle nedelje najveći ratni brod na svetu, američki nosač aviona Gerald Ford, sa kapacitetom za 90 aviona, obavio je retku i zlokobnu četvorodnevnu posetu Oslu, Norveška, gde se trenutno održava upadljivi NATO samit.

Iako se navodno nosač aviona USS Gerald Ford uključuje u zajedničke pomorske vežbe sa Norveškom, njegov borbeni eskadron aviona može poleteti, dopunjavati gorivo u vazduhu i lako napadati ciljeve duboko u severoistočnoj Rusiji.

Stoga, izuzetno intenzivna vazdušna bitka u Ukrajini koja se proširuje na zapadnu Rusiju nosi veoma realnu verovatnoću. Osim toga, američka Pacifička flota mornarice uključuje nosače aviona koji istovremeno mogu napasti istočnu Rusiju i prema NATO-ovom planu za hitne slučajeve, mogu preplaviti ruske konvencionalne snage i prisiliti Moskvu na traženje mira.

Još jedan izveštaj iz obaveštajnih izvora Hala Turnera tvrdi da je američka vlada upravo izdala obaveštenje koje nalaže svim bolnicama, zatvorima, kaznionicama i drugim vladinim ustanovama da obezbede zalihe hrane za najmanje 10 dana tokom narednih nedelja u slučaju poremećaja lanca snabdevanja. I sami dobavljači i vlada trenutno upozoravaju na ovo.

Iako može biti mudro savetovati održavanje obilnih zaliha hrane uvek, čak i duže od 10 dana u slučaju vanrednih situacija, vreme ovog hitnog naređenja vlade, koje se podudara sa nadolazećim bez presedana najvećom dvonedeljnom zajedničkom vojnom vežbom NATO-a, tik pored aktivne ratne zone, deluje sumnjivo i čudno, osim ako vlada ne zna mnogo više nego što otkriva ili govori široj populaciji.

Još jedna uznemirujuća vest otkriva da su tokom ranih sati četvrtka, 1. juna, mnogi ruski vojni izvršni avioni (TU-134A) leteli iz Moskve do podzemnog bunker objekta u Uralu. Ako je ovo tačno, ova akcija ukazuje na to da visoki državni zvaničnici iz Moskve traže sigurno utočište. Još jedan zloslutni znak – prema podacima sa sajta američke vlade 1. juna

Joakim Hagopian za Džejms Fecer blog

******

Joachim Hagopian je diplomirani oficir Vojne akademije West Point, bivši vojni oficir i autor knjige „Don’t Let the Bastards Getcha Down“ u kojoj razotkriva problematičan rukovodeći sistem u američkoj vojsci zasnovan na napredovanju na osnovu ancienniteta, koji neretko sprečava najbolje i najsvetlije da napreduju, dok se prosečnost i sledbenici sistema uzdižu na vrh kao političko-birokratski generali osuđeni da izgube svaki moderni rat po eliti namernom odlukom.

Nakon vojske, Joachim je stekao magistarsku diplomu iz kliničke psihologije i više od četvrt veka radio kao licencirani terapeut u oblasti mentalnog zdravlja sa zlostavljanom decom i adolescentima. Boraveći u Los Anđelesu, suočio se sa najvećom službom za zaštitu dece u zemlji unutar potpuno disfunkcionalnog i korumpiranog sistema zaštite dece u Americi.

(Preveo i adaptirao: Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  Mislim da još nije momenat...mislim da pre kraja ove god.neće doći do lansiranja ali već u toku 2024 a sasvim sigurno u 2025 će se to desiti...Nisu još svi začini u čorbi i nisu još svi medjupotezi odigrani na SVE TRI strane u ovom ratu...Ali ko zna..može i sutra da pukne...takva je situacija.NATO VIŠE NEMA upotrebljivu interkontinentalnu balističku komponetu nuk.udara i ostaju im krstareće rakete i avioni i možda nešto prodje sa podmornica.U takvoj priči njima je neophodno da oslabe rusku PVO i avijaciju pre nego štio nešto pokušaju nukleano i zato su možda krenuli na koncentraciju vazdušnih snaga i ZATO ova "vežba" služi..doći će na vežbu rasporediti se i OSTATI tu u borbenoj gotovosti jer NATO paktu je potrebno da prvo napadne klasičnim vazdušnim borbama da bi MOGLI uopšte da pokušaju nuk.prvi udar koj ima neke ozbiljne šanse da uspe...Za tu "brilijantnu" ideju im je potrebno bar 6 meseci pripreme i ZATO mislim da pre tog perioda neće biti ništa spektakularno...normalno ta ideja se bazira na potpuno blesavoj pretposatvci da rusija NIKAD neće prva udariti BEZ DIREKTNOG POVODA (čitaj:"rusi će prvi napasti tek kad nuk.bomba bude bačena na rusiju"..koji nonsens, onda to nije PRVI UDAR..ali nije to prvi put gde se primećuje logički kuršlus u razmišljanju planera i egzekutora NATO alijanse..mogo narkotika tu učestvuje u planiranju izgleda) i da će ih mirno gledati kako proširuju aerodrome dovlače municiju,gorivo,brodove i avione za produženu vazdušnu ofanzivu:)...Tu su u pravu rusija neće udariti odmah..udariće ih kada budu pri kraju sa pripremama ili prirpreme već dostignu minimalnu operativnu fazu:)..jer i rusima treba vreme da proizvedu što veći broj kinžala i da rasporede svoje posejdone i podmornice na miru...ZNAČI još jedno 5-6 meseci će se vuću ova predstava u ukrajini i toliko je vremena i dato mafiji u kijevu da promeni situaciju za njih na bolje makar minimalno i MOŽDA otvori NATO paktu neku fijoku za dalje diplomatsko odugovlačenje direktnog nuk.sukoba dok ne postignu REALAN STRATEŠKI PARITET PONOVO..ali mislim da je sve to dečija mašta.Zbog svih ovih strateških pretpostavki ..zato mislim da je još bar sledećih 5-6 meseci veći sukob malo verovatan...a to što su rusi otišli u bunkere pred predstojeću "vežbu" NATO je normalna standardna procedura u slučaju nuk.rata i samo pokazuje koliko u moskvi ozbiljno shvataju pretnju.što je u stvari najgori scenarijo za planere ovog haosa u ukrjaini i dokaz potpunog sloma tog pokvarenog pokušaja nuklearnog napada na nespremnog i naivnog protivnika...Em su potpuno uzbunili ruse em su se ovi spremili tokom ovih god.dana za nuk.rat na način i kapacitet na kakav SSSR nikada nije bio spreman..ovo im je sad gore nego u hladnom ratu,mislim za NATO...

  • Željko says:

   @milorad5 Ovaj slijed događanja u Ukrajini će se nastaviti do "predsjedničkih izbora" kod/u "velikog brata" u novembru/studenom iduće godine ili do primopredaje "vlasti" 15.01.2025. a nakon toga, ako ne dođe promjena kod/u "velikog brata", onda počinje i zvanično WW III jer vrijeme radi protiv Zapada i Zapad će i zvanično ući u rat!

 2. Rista Bre says:

  Više haosa od akcija i mogućnosti. Tako glupav članak može da objavi samo Vebtribune. Pa ako "beže" ruski rukovodioci u bunkere, beže i američki. Nisu blesavi da sede u Vašingtonu kada Rusi idu u bunkere. A to za hranu oduvek važi. Moja porodica je spremala zalihe za pola godine uvek i svake godine. Ta mogućnost je oduzeta gradžanima jer su oni, na njihovu žalost, masa koja će nestati. Gradžani, nemo se uzdate u vaše zamrzivače. To nije sigurna zaliha. Sigurna zaliha je sušeno meso, kobasice, bure salamure i bure kiselog kupusa sa prokolama, pa malo korenja iz bašte u trapovima i tako to, a ne hrana u zamrzivaču. Ako dođe do takvog sukoba da moramo da koristimo hranu iz zamrzivača, ta hrana će vam se ubuđaviti za najviše deset dana jer nećete imati elektriku. Eto, ja imam i jedno i drugo. Prodavaću vam meso na grame ali samo za zlato. Trebaće nam budući bogataši koji će obnoviti svet, a to su seljačine, sviđalo se vama ili ne. Zato, ako dođe do takvog haosa, brzo vadite meso iz zamrzivača i sušite ga kako god znate i umete i ako imate gde. Kažem vam, gradžani su prva i prava žrtva. Mi seljačine koje imamo sušenog mesa možemo preživeti bar nekoliko meseci bez obnove hrane, a posle toga ćemo sušiti ono što ostane od...gradžana. Zlu ne trebalo. Kanibalizam je zadnji stepen preživljavanja i primenjivan je podosta kroz istoriju samo nas ljude je sramota da to javno pišemo, pa šta vam Bog da. To se naročito odnosi na gradžane, a mi seljačine imamo još jednu rezervu. Imamo po koju kravu i svinju, magarca i konja. Jeste li jeli kobasice od magarećeg mesa? Pa ne mnogo vas, sigurno. Ali one postoje iako vi to ne znate. Mislim, ako vas interesuje više recepata za preživljavanje a vama nepoznatih, javite se. Ah da! Imamo i malo korenja po baštama. Savetujem da u vaše vaze sa cvećem što pre zasejete bilo koje povrće. Možda vam zatreba. Ne znam kako da se snađete za krompir, ali ne bi bilo loše da vaše staze za trčkanje i parkove malo izašovite i...pa šta ja znam. Zasejte nešto. Leto tek počelo. Niće i porastiće čak i ako bombe padaju. Možete napraviti plastenik u delu vaše sobe ili na terasi, ako je imate. Tu brzo raste svako povrće. Ako nemate đubriva, imam ja savet ali to je tek u krajnjem slučaju pa ako vam zaškripi, pitajte. Reći ću vam.(Eto, na tako lep tekst ja sam imao ovako lep odgovor. Sve u haosu i u rimi. Izvinjavam se gradžanima na ovako teškom razmatranju teške situacije, ali život traži svoje)

 3. persida says:

  Gradzani su prdnuli u cabar, ce pocrkaju za nedelju dana.

 4. Gagi says:

  Bice sendvica i jabuka, flasica vode-naravno.

 5. Gagi says:

  Rista zaboravio sta je bilo posle II rata. Dodju neke cike u koznim mantilima pa nema vise tog magarca i kobasica. Sa tom magarecom kobasicom su se posle sladile oficirke prvoboraca. Tada su seljacine morale da imaju i isporuce hranu iako je nemaju. Takva neka vremena bila, nikada se ne povratila. Tvrde svedoci koji su ziveli u Sarajevu kada je poceo onaj bezazleni sukob u odnosu kakav ocekujemo, da posle dva meseca u gradu vise nije mogla da se vidi nijedna kuca i maca.

 6. Gagi says:

  Inace, struje bi sasvim bilo dovoljno da su ovi zeleni mamlazi dali Kosovcu da napravi mini-elektrane. Covek lepo predlagao i hteo sve da isfinansira, nema ovde ko da cuje pametne ljude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *