ЗЛОТВОР ОБАРА СВЕ РЕКОРДЕ – Седма трансплатација срца у 101. години живота!

ЗЛОТВОР ОБАРА СВЕ РЕКОРДЕ – Седма трансплатација срца у 101. години живота!

11 септембра 2016

david-rockfeler-457

Најстарији милијардер на свету, Дејвид Рокфелер, оборио је светски рекорд за највише трансплантација срца у доби од 101. године.

Најбогатији човек на планети, који тврди да су гласине о Новом светском поретку истините, ушао је у записник као неко ко је имао “више трансплантација срца него било које друго људско биће које је икада постојало,“ наводи се у извештајима. Најновија трансплантација срца ће бити његова седма.

Међунарнодно друштво за трансплантацију срца и плућа наводи да би пацијенти требали да буду 70-годишњаци или млађи да би се узели у разматрање за срчане трансплантације, а чак и тада, ови пацијенти се пажљиво одабирају на основу њиховог тренутног здравља, укључујући и БМИ (индекс телесне масе). Ова недавна трансплантација срца ће бити спроведена пошто Дејвидова претходна операција од пре пар недеља није успела.

Према донаторском програму Поклон живота, “постоји више од 122.000 људи који чекају на преко потребне органе,“ (укључујући, наравно, и срце). Нема довољно органа, а они којима је потребна трансплантација морају да прате правила која диктира листа чекања, којом управља Уједињена мрежа за размену органа (УНОС).

Посебна допуштења се понекад начине за децу, међутим према Донаторском програму, “фактори као што су приходи пацијената, статус звезде, и расна или етничка припадност не играју никакву улогу у одређивању расподеле органа.“

Заиста? Да ли нам је Међународно друштво за трансплантацију срца и плућа продавало маглу када су рекли да пацијенти треба да буду 70-годишњаци или млађи да би били разматрани за трансплатацију срца?

Да ли је свакоме дозвољено да има 7 трансплантација срца до своје 101. године? Или је вероватније да је Дејвид Рокфелер испунио своје услове за трансплантацију због свог имена и новца? Оставићемо вама да одлучите.

ОрганДонор.гов тврди да “у просеку 22 људи умре сваки дан чекајући на трансплантацију која не може да се догоди због недостатка донаторских органа,“ а то укључује и децу (ради тачности, релевантно је поменути да ће старије особе којима је потребна трансплантација срца понекад требати органе дониране такође од старијих особа, али то не мења чињеницу да деца тренутно умиру чекајући донације органа).

Они такође наводе да што је више људи којима је потребна трансплантација, број донираних органа се смањује, па ипак, 101-годишњи човек, са вишком килограма, који не може да стоји без штапа, или да хода без ходалице, скочио је на врх листе након 6 неуспелих трансплатација срца. И то, наводно, нема никакве везе са његовим славним статусом или приходима.

Управо је схватање људског живота оно што изазива забринутост; када је у питању добијање прекопотребне трансплантације, свако у друштву треба да буде једнак у свим сферама, па ипак то није оно што видимо овде.

Грађани који су млађи, здравији и који потенцијално могу имати више да понуде друштву, умиру, док богати корпоративни диктатори који су толико стари да им кожа отпада са лица, имају право да заобиђу правила која се своде на живот и смрт.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI15 коментара

 1. Zoran Vasiljević, Niš says:

  Частићу друштво пићем када овај олош Дејвид Рокфелер буде умро. Волео бих да то буде што пре.

  • Republika Srpska says:

   RIKNUĆE STOKA KAD MU OVO ZADNJE BUDU PRESAĐIVALI,MADA BI VOLEO DA KREPA POSLE OPERACIJE, DA IMMA NADU KAKO JE SVE SUPER PROŠLO A ONDA ... CVRC !

 2. Marko says:

  Sta mu vrijedi, raspada se ziv a to ne moze da zaustavi niko ziv na ovom svijetu.

 3. Toni Drkatoni says:

  ovaj presađuje i zube od crnca yebo mater svoju bolesnu i ružnu.

 4. Jakšić, V. Milan says:

  То је прави пример леша који хода, а смрад његов се осети на целој планети. Нажалост око сваке такве цркотине има много такође смрдљивих хијена, које се ваљају у цркотином смраду да би се осећале исто као и та цркотина...

 5. arso says:

  Gospodo donirajte organe, možda će baš vaše srce produži život pomenutom gospodinu. Svi naši ministri su potpisali donatorsku karticu, budi i ti sledeći. Nemoj da čekaš da ti to urade u Žutoj kući, bolje da te udari autobus ili padne ti saksija na glavu. DONIRAJ ...

 6. Bosnian Warrior says:

  Ajojojoj kakav je, đubre kazarsko! Ovom treba transplantirat (usadit) C4 u tijelo, pa nek izvrši par otkucaja i nakon toga, njegove toksične ostatke tijela spalit.

  • Republika Srpska says:

   PRRRRRRRRRD...WORIORU :-)

   • Bosnian Warrior says:

    Šumska republika. :D

 7. Верност says:

  Дошли људи лепо код оног опиченог Баје и давали му за срце његове козе милион долара, јер на реду је да пробају на Рокфелеру и такве ствари. Отишли разочарани и са неверицом. Баја се позвао на своја и козина родна права и није хтео да се одрекне своје љубави.

 8. Bosnian Warrior says:

  Šumska republika. :D

 9. grkuapsu says:

  "Косача" још нико није преварио, па неће ни овај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u