ЗНА СЕ ДАТУМ када ће почети хаос на југу Србије!? ДА ЛИ ЋЕ ВЛАСТ НЕШТО УЧИНИТИ?

ZNA SE DATUM kada će početi haos na jugu Srbije!? DA LI ĆE VLAST NEŠTO UČINITI?

12 jula 2018

Lideri svih stranaka, koje okupljaju Albance sa juga Srbije, zakazali su skupštinu svih svojih odbornika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe da bi vlastima iz Prištine preneli zahtev da budu deo pregovora s Beogradom u Briselu.

Albanski lideri traže ista prava koja će pripasti Srbima na Kosovu, pre svega formiranje zajednice albanskih opština po uzoru na Zajednicu srpskih opština na KiM. Još jedan od važnijih zahteva je da se jug Srbije pripoji Kosovu u slučaju da severni deo Kosova pripadne Srbiji na kraju pregovora!

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, izjavio je povodom najave albanskih partija s juga Srbije koji će u briselskom dijalogu zahtevati poštovanje reciprociteta u odnosu na ono što dobije sever pokrajine, odnosno Srbi koji tamo žive, da svaka tolerancija ima granicu.

On je u ironičnom tonu rekao kako bi baš voleo da poredi prava Srba na Kosovu i Albanaca na jugu Srbije i dodao:

– Savetujem im da se ne igraju, svako strpljenje i svaka tolerancija imaju granicu. Reagovaćemo politički, a ako treba i na drugi način. Ako misle da će nas provocirati oko bezbednosti i stabilnosti, te da smo mi laka meta, mislim da se varaju. Ostavite se toga, okrenite se politici i dijalogu – poručio je Dačić.

Kako kaže, Priština neće da ispuni ono što je potpisala u Briselu, a to je formiranje ZSO, a sada se govori da oni traže neka prava koja nemaju.

Podsetio je da su ovakve ideje, odnosno zahtevi za izdvajanje iz centralne Srbije i pripajanje Kosovu, postojali i pre političke krize, a da na sajtu prištinske vlade već deceniju stoji da kada primaju delegacije Albanaca sa juga Srbije, navode da je reč o delegaciji istočnog Kosova, što je, kako kaže, politička taktika.

– Prema tome, ja savetujem (Hašima) Tačija i ostale iz Prištine da se okrenu da rade ono što su se dogovorili u Briselu, ako hoće. Ako neće, ne moraju, a ove fatamorgane, koje žele da prave u Preševu i na drugim stranama, neka ostave za neka druga vremena – poručio je Dačić.Radun: Potpuno očekivano

Politički analitičar Branko Radun kaže da je bilo potpuno očekivano od Albanca s juga da tako nešto zatraže, ali da su njihovi zahtevi suludi.

– Oni sad, ukoliko se otvori pitanje podele ili se konačno formira ZSO, žele da profitiraju ili da traže neku svoju autonomiju, ali to su dve potpuno različite stvari. Sever Kosova je jedna priča, a ovo je druga. Zanimljivo je naročito što Albanci nemaju većinu u opštinama na jugu, imaju samo u jednoj. Oni fingiraju, žele da prave zajednicu albanskih opština s opštinama u kojima je većina Srba – komentariše Radun.

KOMENTARI7 komentara

 1. rajko says:

  U ovoj zemlji Srbiji se unapred zna svaka reakcija i komentar. Prvi je da su "tamo neki mnogo jaki", sledeci ce da daje "mudre izjave", onaj jadnik ulozice najostriji protest a gospodin robokap u svecanom crnom odelu ponosno ce setati kao da je licno pobedio Hitlera.Odbacivanjem rezolucije 1244 nasa vlada daje pun podsticaj siptarima da istraju u svojim akcijama. Nama je za sada najbitnije da idemo po svetu i da se ljubimo sa kojekakvim lopurdama koji su ucestvovali u NATO agresiji i sve nam ovo priredili.

  • Zoran says:

   Vama je najbitniej da stavite rusku bazu (ako moze americka na jugu, moze i ruska u Sumadiji) i da sedite kuci i gledate svoj poso. Svet vas vise ne interesuje. I onda krenete od 1244.

 2. dane Radakovic says:

  Srbija u opste ne postoji ni Srbi u tako zvanoj Srbiji srbska nacija je unistena zajedno sa drazom mihajlovicem 1946 godine

 3. Pera13 says:

  Da će se ovo i još ponešto desiti znala je cela Srbija. Cela, osim kvislinške ne-Srpske vlade koja će biti iznenađena.

 4. lex crimen says:

  u okupiranoj državi, s v a k a vlast je okupaciona, ma kome vi dali glas.Zakonitost, kao i gravitacija.

 5. milorad says:

  hm aj baš da vidimo daa li je to TAJ datum:) ali nešto mislim da su re raskokodakali previše. Opet su oni nešto " demokratični" čini mi se malo više nego obično,pave skupštine i galame jer ZNAJU da će biti ZGAŽENI.Jedini razlog zašto dižu prašinu je STRAH, inače da ZNAJU da MOGU ćutale bi vaške i ubijale:) ovako opet "demokratija" :) samo ta igra je prošlost znamo mi ko su oni i sa kim imamo posla bolje da kupoe brza kola makar i polovna:)

 6. Bane says:

  doneti skup zakona koji bi omogućili brzo i efikasno uništenje svih tačaka otpora državnim organima koji vrše zaštitu integritrta i suvereniteta zemlje, bez obzira na kolateralu. Primer Izrael.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *