ЗНА СЕ ДОБРО ко командује ХАОСОМ у Македонији!

ZNA SE DOBRO ko komanduje HAOSOM u Makedoniji!

4 maja 2017

Poslednjim sledom događaja obe makedonske grupacije VMRO DPMNE Gruevskog i SDSM Zorana Zaeva gurnuti su na put bez povratka.

Ove dve grupacije predstavljaju 75 odsto populacije u Makedoniji i po svaku cenu žele vlast i čine sve da se Makedonci slučajno ne ujedine, kaže za „Alo!“ analitičar Saša Borojević.

On naglašava da je Zaev na prevaru postavio Albanca na čelo parlamenta, a Gruevski je zbog toga prosuo krv u parlamentu, a krajnji rezultat svega ovoga je da Makedonci postali taoci Albanaca kao manjine u sopstvenoj državi.

– Koliko su te dve stranke veštim manevrom Edija Rame gurnute u lavirint bez izlaza, govori i to što makedonski mir više ne zavisi ni od jedne od njih. Bilo kako bilo, sudbinu Makedonije u budućnosti neće određivati predstavnici većinskog stanovništva. Rat i mir su u rukama dobro koordinisanih albanskih stranaka. Samim tim, vreme više ne radi za Gruevskog – smatra Borojević.

On predviđa da će u narednom periodu Albanci držati u zatočeništvu čitavu Makedoniju, i to u bezvazdušnom prostoru, u neprekidnom strahu od rata.

– Edi Rama je dao nalog da Albanci ne započinju rat, ali i da ne dozvole povratak u mir. Tirana zna da će politička iščekivanja najviše iscrpljivati Makedonce. Ta pukotina između dva lidera, Zaeva i Gruevskog, biće sve dublja i dublja. Toliko duboka da će doći do ogromne podele unutar makedonskog korpusa i postaće sasvim nepremostiva. Američka administracija je potrošila tri godine da bi se podrška Gruevskom svela na minimum i da bi podrila makedonski korpus. To je sada završeno – ističe Borojević.

On upozorava da je u Tetovu objavljena dekleracija koja stupa na snagu na dan „albanske zastave“.

– Makedonija menja ime u Ilirida, podršku za tako nešto su dobili od predstavnika USA, NATO i EU, a nesvesno u tome učestvuju Zaev i Gruevski i 25 odsto Albanaca, koliko ih ukpuno ima u Makedoniji. Makedonci, koji su većinski narod, postaju marioneta manjine – zaključuje Borojević.

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Makedonci treba da pokažu da se ne plaše rata i da budu odlučni i uporni u odbrani svoje zemlje. Ponovljeni izbori sad više nisu izgledni, ali vanredno stanje još uvek može da se uvede, pa to treba i učiniti. Neće Albanci ratovati. Njih je u praksi mnogo manje nego na spiskovima i oni to znaju. Neće ni SAD i EU ulaziti u tu avanturu, jer imaju drugog, važnijeg posla kod kuće i u drugim delovima sveta. Ako Makedonci stvarno pokažu zube, stvari će se postepeno menjati u njihovu korist. Rusija im je, vidim, naklonjena, ali ako dozvole da ih albanski faktor udalji od granice sa Srbijom, ne vidim kako im Rusija ili bilo ko drugi može pomoći. Uostalom, i oklevanje Makedonaca vodi u rat, samo odložen i drugačijeg karaktera, mnogo nepovoljniji po njih.

    • Makedonec says:

      Pokazace Makedonci samo jos malo da im skurci do kraja! Pozz iz Makedonija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *