Зна се добро ко подржава оне који руше Мила издајника!

Zna se dobro ko podržava one koji ruše Mila izdajnika!

19 oktobra 2015

Vladimir-Djukanovic 65Piše: Vladimir Đukanović

Da se odmah razumemo, o Milu Đukanoviću i njegovom režimu mislim najgore što može da se pomisli. Odvajanje Crne Gore od Srbije bilo je neoprostivo. Znači, sa Milom i njegovim režimom sam načisto.

E sad, pošto godinama pratim političku scenu Crne Gore i ne mali broj puta bio sam direktan učesnik brojnih izbora koje je Milo lagano dobijao, pa i čuvenog pokradenog referenduma na kojem je Crna Gora na krajnje sumnjiv način dobila nezavisnost, moram da priznam da sam sve manje načisto i sa tamošnjom opozicijom. Na stranu što mi je Andrija Mandić, kao jedini srpski predstavnik u toj opoziciji, dobar poznanik i što sam njegovoj političkoj opciji pomagao kad god sam mogao, svi ostali koji su ušli u tzv. Demokratski front ne ulivaju mi poverenje da bih mogao da se zakunem u njih i kažem – ovi su bolji od Mila. Najpre zbog izrazito antsrpskog stava koji je Nebojša Medojević godinama ispoljavao, a potom što je njihova retorika krajnje demagoška i zapaljiva za šire narodne mase, a suštinski nerealna. Čim čujem da će neko da poništava privatizacije, odmah znam da je lažov, jer to je nerealno, ali svakako je primamljivo za narod.

Na protestima u Crnoj Gori zanimljiva je činjenica da ih je otpočela opcija koja u narodu jedva da je imala za izborni cenzus. Ta opcija je odlučno postavila šatore na sred glavne podgoričke ulice i svesno provocirali režim da ih napadne. Ko god makar malo poznaje Podgoricu, dobro zna da je ceo grad blokiran ako je blokirana ta ulica gde su bili šatori. Da se ne lažemo, režim Mila Đukanovića je u jednom momentu morao tu ulicu da odblokira, što su ovi iz Demokratskog fronta zapravo jedva čekali. Milo je suštinski bio navučen na kiks, jer je ispoljio nasilje prema opciji koja je bila neprimetna u širem biračkom telu Crne Gore i time im je nabacio ogroman broj glasova, dodatno izazvajući revolt neviđenih razmera prema sebi. Ničim izazvani, Mandić i Medojević postadoše veliki lideri opozicije, sa dobim izgledima da uskoro ugledaju vlast. Čestitka na odlučnosti i tu „nema ljutiš“.

Takođe, mora se biti iskren: Demokratski front ne bi uspeo da njihove aktivnosti ne podržava neko sa strane. Postavlja se pitanje kome odgovara rušenje Mila Đukanovića?

Sigurno je da su prva asocijacija Rusi, kojima ne odgovara da Crna Gora uđe u NATO, i može se posumnjati da oni finansiraju rušenje Mila Đukanovića. Međutim, neverovatni signali dolaze preko Atlantika. Čak i SAD kritikuju Mila i izgleda kao da su ga pustili niz vodu, bez obzira što je on izrazio neverovatnu lojalnost prema NATO i bespogovornu želju da se Crna Gora nađe u Severnoatlanskom savezu. Ni EU ništa manje nije oštra prema Đukanoviću, tako da ispada kako su se protiv njega svi urotili, od Rusije, preko NATO, do EU.

Nema dileme da su se u Crnoj Gori svi izbori odvijali pod krajnje sumnjivim okolnostima. Nema dileme da Đukanović vlada skoro tri decenije. Nema dileme i da je njegov režim do guše upetljan u brojne kriminalne aktivnosti. Nema dileme ni da je narod prilično nezadovoljan vlašću i da je uplašen na glasanju, kao što nema ni dileme da uglavnom Srbi trenutno protestuju, jer je srpski birački korpus listom protiv Mila. Ali takođe nema dileme i da je on sada krenuo da ekonomski podiže Crnu Goru. Međutim, kada narodno nezadovoljstvo jednom krene, a još ako je malo pogurano izvan države, to se teško zaustavlja. Pred Milom su dani biti ili ne biti. Izgleda da je ostao sam na vetrometini i da su ga svi napustili. Naredni dani pokazaće da li je sposoban da opstane ili mu se kraj približio.

(Standard.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Predrag says:

  Moguce je scenario koje se priprema Djukanovicu (po tvojem misljenju izvana),tvom prezimenjaku (a mozda i daljem rodjaku),bude primenjeno i u slucaju tvog lidera Vucica! Sta mislis o tome Djukanovicu Vladimire?

 2. Mile says:

  Idi odmah pomogni mu,sta cekas.Ekonomski je po0dize isto kao i tvoj stranacki gazda.Bolje ti je da se ne javljas i dokazujes da jos nista nisi naucio .

 3. miroslav says:

  Gle ko se javio?Sluga najveceg izdajnika i olosa u ovom veku!

 4. Milan cg says:

  Sledeceg vikenda mu je kraj.

 5. Meri says:

  Po podacima iz 2010. godine crnogorski predsednik Milo Djukanović spada u najbogatije predsednike država u svetu, nalazi se na 20-tom mestu, dok je recimo engleska kraljica na 13-om mestu. Dobrog li trkača, još malo pa će preteći i kraljicu... Doduše i krenuo je kao predsednik Auto moto saveza. Svi u svetu već duže vreme govore o njegovom misterioznom bogatstvu, nemci ga direktinije karakterišu govore o mafijaškoj državi... Mislim da zbog toga niko iz sveta ne usudjuje se, bar ne javno da ga brani. Kako god da nije savršen ovaj protest u Podgorici, ko god bi sad spolja javno branio kompromituje i sebe. Kad će otići i da li će uopšte otići, to je stvar gradjana Crne Gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *