ЗНА СЕ КО СРБИЈИ ЖЕЛИ ДА ОТМЕ КОСОВО – САМО ЈЕДНА ВЕЛИКА СИЛА ЖЕЛИ ТО 100%!!!

ZNA SE KO SRBIJI ŽELI DA OTME KOSOVO – SAMO JEDNA VELIKA SILA ŽELI TO 100%!!!

30 juna 2020

Autor: Milijana BALETIĆ

BOŽE dragi, „guste“ li nedelje za nama! Mada, plašim se da je to ništa pri što bi moglo biti „gusto“ u nedeljama koje nas čekaju.

Ne da su Srbiju stisli, nego – sad ili nikad!Mada, to što se žuri našim otimačima KosMeta – teško iko može da mi objasni, a što bi to trebalo i nama da se žuri?!

Gledajući redosled susreta koje su srpskome predsedniku ispisale velike sile, naizmenično me obuzimala strepnja i spokoj, u zavisnosti od toga koja se od njih u’vatila olovke i protokola.

Na opštim parlamentarnim izborima u Srbiji 21. juna, Vučićevi naprednjaci odneli su dvotrećinsku većinu, čemu su se – najviše obradovali – naši zapadni prijatelji. Sva likovanja pobednika u Srbiji – ništa su pri zapadnjačkom likovanju, jer – Vučić sad ima toliko vlasti, da „može komotno da odlučuje“. A, pošto mene ‘vata jeza, skoro, od svega onoga što njih raduje – i ova njihova radost unela mi je strepnju.

Posle izbora sledio je put u Moskvu 24. juna na vojnu paradu povodom 75 godina od pobede nad fašizmom, zatim 25. juna sa EUropejskim zvaničnicima u Briselu i – ono od čega smo strahovali – „vidovdanski“ dogovori sa Šiptarima u Beloj kući!

A onda je 24. juna, Specijalni sud za zločine OVK u Hagu, objavio sadržaj predloga optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija – i to, baš, sad – a razmatraju je još od pre osnivanja suda! Tači ti tu, odma’ „obrnu avion“ sa koridora ka Vašingtonu i vrati se u Prištinu. I premijer im Avdulah Hoti, isto je uradio sutradan.

Nakon ovoga, nastade opšti haos, začuđenost oko miniranja „vidovdanskih“ pregovora, otkrivanje mnogih žarišta među zapadnjacima, iznošenje prljavoga veša i premetačina prioriteta u događajima.

Neskriveno radovanje EUrope zbog toga, pogotovo Nemačke – bilo je očigledno.

Međutim, glavni američki akter tog susreta, Ričard Grenel, kao da se ništa nije desilo – diplomatski hladno je tvitovao – „iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro“. Ili u prevodu – ne bih se ja, baš toliko, radovao.

Jeste da su, u tom rivalitetu, Amerika i Nemačka, po mnogim pitanjima iskopale ratne sekire, ali ovaj, u najmanju ruku, diplomatski skandal, da na putu za Vašington isteraju iz aviona gosta Bele kuće – jer je ratni zločinac – odslikava duboku pozadinu raspolućene Amerike. I ne samo to – ovo je i školski primer sunovrata vremena, u kojem živimo.

Ako se uzme da je sastanak organizovala Bela kuća – što je istovremeno i sinonim za predsednika Amerike i njegov najuži tim, čija je rezidencija i radno mesto Bela kuća, a s druge strane – svi tužioci tih Specijalizovanih veća u tom sudu u Hagu su iz Amerike – zaključak je da tu nešto debelo smrdi u sudaru duboke države i Trampa!

Ovde će mnogi pokušati da izvuku korist – i oni koji iza ovoga stoje i kolateralni dobitnici!

Duboka država, oličena u Demokratskoj stranci, a obema, po pitanju KosMeta, ne odgovara ništa mimo onoga što su oni već završili NATO bombama – ovim su upisali sebi još jedan poen u rušenju Trampa! A među sukobljenim šiptarskim klanovima u Prištini, miniranje pregovora, najviše odgovara – od Trampove administracije smenjenom Kurtiju.

I Brisel će dati sebi na važnosti i pokušati da podigne rejting slaboj i razjedinjenoj EUropi, kojoj nikako nije moglo da se dopadne da joj Amerika ispred nosa uzima posao na kojem ona treba da pokaže kako je bitna.

Što se nas tiče, s obzirom na opštu situaciju – ovu pauzu, u kojoj možemo uhvatiti vazduha – kao da nam je sami sveti Vidovdan poslao. Inače, u tom njihovom rivalitetu, za nas je, kakav god da je – bolji Tramp – iako je to mala vajda. Dok Nemačka – ko god bio na njenom čelu – hoće da Srbiji konačno, potpuno i zauvek otme KosMet.

Peter Bajer, visoki funkcioner vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Nemačkoj, koji je u njihovoj diplomatiji zadužen za transatlantske odnose – pre obelodanjivanja optužnog predloga, pozvao je i Beograd i Prištinu da se ne odazivaju tom sastanku. To je pravdao saznanjem da ih tamo čeka nekakav „prljavi sporazum“ u okviru kojega bi mogao pasti i dogovor da se amnestiraju šiptarski ratni zločinci.Teško da ste me ubedili, u to vaše pravdoljublje. Pogotovo, nakon – neskrivenoga zadovoljstva u EUropi, pre svega u Nemačkoj – zbog miniranog susreta! Sklonija sam da verujem, u „zaveru“, ne bi li se vratilo nekadašnje stanje pod američkim demokratama – pod kojima je cvetala snaga i Nemačke i globalističkog čeda, EU.

Njihovi današnji transatlanski odnosi, sve su samo ne idealni. Pogotovo su SAD i Nemačka ušle u mnoge sukobe, od ekonomskih do bezbednosnih. Tramp preti – i ne samo Nemačkoj – da Amerika više neće plaćati odbranu za druge, traži da povećaju uplatu u budžet NATO, povlači 1/4 američkih vojnika iz Nemačke…

Eto, kako danas izgledaju ti koji biju žestoku međusobnu bitku – na prvom mestu dve svetske velesile, Amerika i Nemačka – oko našega svetoga KosMeta.Čija će, u ovoj otimačini biti zadnja – to je za njih pitanje čistog biznisa i prestiža.

To, što nama KosMet nije teritorija, nego – identitetsko pitanje srpskoga naroda – njih ne interesuje! Nema tu mesta priči o ekonomiji i boljem životu – to je zavet, sa kojim se ne trguje – i nema tržišnu cenu! Svaka ispostavljena cena za KosMet, koja bi bila prihvaćena od strane Srba – bila bi cena kolektivne prostitucije! E, baš tu – tu gde je ukopan temelj našeg srpskog pravoslavlja – baš zato tu Zapad i instalira „šiptaristan“ – prvu islamsku državu na Balkanu!

Tako se, ovaj put, sva ispisana protokolarna ujdurma oko KosMeta, prekide na pola puta i završi s Briselom!

Tu se Vučić 26. juna sasta sa vrhom EUropejskih glavaša, od predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, komesara za proširenje Olivera Varhejija, a EUropejske susrete, na kraju je „zasladio“ sa Miroslavom Lajčakom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom. Teme su šetale od pridruživanja, ekonomije, do – „razdruživanja“ Srbije sa KosMetom?! Sa svima njima, dan pre, sastao se i „Kosova“ premijer Avdulah Hoti…!

Kada se, ispod svega ovoga, podvuče crta, dođe se do – surove istine – Zapad, nigde drugo na prostoru nekadašnje Jugoslavije, ne nađe da stvara čistu islamsku državu – nego, baš, tamo gde su duboki koreni nas pravoslavnih Srba! E, i tu se vidi ta njihova, sveobuhvatna bitka koju protiv pravoslavlja vode! Nije samo Ukrajina, Makedonija, Crna Gora – oni su udarili i u epicentar pravoslavlja na Balkanu – sveti srpski KosMet!

U ovoj ogoljenoj istini, kao kontratežu, gledam moćno rusko naoružanje – od kojega zastaje dah – kako 24. juna paradira Crvenim trgom u Moskvi u čast 75 godina od Dana pobede nad fašizmom! I, u svemu tome, nije oružje najmoćnije – izraz lica ruskog vojnika koji tu maršira – govori, zašto je to nepobedivo! E, to brani Rusiju!

I još nešto – ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu – prvo se prekrstio – pa tek po tom, autom u kojem je stajao, ušao na Crveni trgu u obilazak postrojene vojske za paradu, gde su, u sklopu 33 vojne jedinice, učestvovali i gardisti Vojske Srbije!

Dok sam gledala paradiranje ruskog naoružanja, setih se kako je 22. juna i hrvatski predsednik Zoran Milanović – uplovio onom njihovom aždajom od bojnog broda – u dvodnevnu prijateljsku posetu kod Mila Đukanovića. Mada, ruku na srce, što se hrvatske „bojnosti“ kroz istoriju tiče – od Austrougarske, Hitlerove Nemačke, klintonističke Amerike, EUrope i NATO-a – sva joj je „bojnost“ bila, samo onolika koliko su je gazde poduprle i popustile lanac – svome vezanome paščetu.

Tu je – simbolika – bitna. Nije ovde Hrvatska slala poruku Milu, nego je Milo – u dogovoru sa Hrvatskom – poslao poruku pravoslavnim Srbima, koje – zajedno sa vladikama i sveštenstvom SPC – progoni i tamniči po Crnoj Gori. „Stići će vas naša ruka i u Srbiji“ – što bi nam zapevao Tompson!

Međutim – istorija, koju živimo – odvija se munjevitom brzinom!

Na paradi u Moskvi, predsednik Srbije sedeo je na centralnoj bini, u prvom redu u kojem je sedeo predsednik Putin! E, a na stogodišnjici pobede u Prvom svetskom ratu, organizovane 2018. pred Trijumfalnom kapijom u Parizu – naši zapadni prijatelji – smestili su srpskog predsednika u ćošak sporedne bine! Tada su, pored francuskog predsednika Makrona – i to, tik Putinu iza leđa – postavili glavnog šiptarskog teroristu i sadašnjeg predsednika takozvane države Kosova* – gore pomenutog – Hašima Tačija.E, samo sa te pozicije – određivanja mesta Srbiji – za onoga koji ima dobru nameru u vođenju naše države – sasvim je dovoljno za otaranje očiju.

Koliko je danas značajno biti tako blizu Rusije, potvrđuje i video konferencija Putina i francuskog predsednika Emanuela Makrona, održana 26. juna, isti dan kada je Vučić razgovarao sa zvaničnicima EU u Briselu. Makron je izrazio žaljenje što nije bio na vojnoj paradi zbog korone, sam se pozvao da poseti Moskvu do kraja leta i složio sa Putinom da stalne članice Saveta bezbednosti UN organizuju samit o očuvanju mira i bezbednosti u svetu.

I ne samo to, u ovom prijateljskom razgovoru, bez persiranja – razmatrana je i mogućnost za uspostavljanje nove strukture evropske bezbednosti!

Međutim, kada je Srbija u pitanju, teško da ja mogu znati ko je sve i šta – obećavao Vučiću i zahtevao od njega. Ali, na onoj konferenciji za medije, dva dana pred izbore, kada je u Beograd došao ruski šef diplomatije Sergej Lavrov – moglo se naslutiti šta je sve Moskva, „naslanjajući uho“ na zapadnjačke dogovore i planove – otkrila i predočila nam. A posle razgovora sa Putinom iza zatvorenih vrata, koji je 23. juna u Moskvi trajao sat vremena, Vučić je rekao da mu je Putin „na mudar način preneo svoje mišljenje i predloge o pitanju Kosova i Metohije“!

Nije da mi ovo ne zvuči umirujuće, a još ima i ono – za, ne daj Bože – kako se oko KosMeta ne bi moglo desiti nešto što Rusija ne bi htela!

Tako je – pored jasno iznesenog stava Kremlja, da je rešenje jedino moguće na osnovu međunarodnog prava, Rezolucije 1244 i uvažavanja srpskih interesa, Moskva – za slučaj da srpskog pregovarača na tim sastancima, „strefi“ kakva iznenadna slabost pred moćnima – obezbedila „duplu“ garanciju: svaki dogovor, koji bude postignut – „moraće da prođe kroz Savet bezbednosti UN“!

Tamo – gde Rusija ima pravo veta!

(Fakti)

KOMENTARI23 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  02.01.1989.g.!?!

 2. milorad2 says:

  pogrešno se raduju sa zapada vučićevoj pobedi na izborima vidi se da barataju sa starim informacijama i vide vučića onako kako su ga videli i 2014 a to je dobro za nas. Oni su se POGUBILI u moru pljačkaških sinhronih paralelnih akcija svuda po svetu.Nemci žele kosovo za sebe zbog ruda ali nemaju snage da ga otmu sami a vremenski tajmig im je KRITIČAN.Tramp u nemcima vidi drugu kuću duboke države protiv koje se bori kod kuće(observacija sasvim na mestu) i ZATO će sada odnosi USA i nemačke da odu pod led a tramp će da učini sve da zagorča život u startu budućem 4 rajhu, ako se usude i uopšte uspeju da ga oforme na javnoj sceni(mnogo nemaca nema nostalgiju za demokratskim vidjenjem istorije).SVE se vraća na 1914 samo nema nadvojvode.Ovoga puta će haos da počne na drugom mestu a mi srbi će da gledamo i da se krstimo, jer mi nećemo biti uvučeni u taj rat. sem policijske akcije u vezi šiptarske mafije kojoj je već dato zeleno svetlo i sa istoka i sa zapada.Kako god okreneš šiptari su SADA najeb.jer su uspeli da ih svi mrze, naravno svako iz različitog razloga a budalaštine o velikoj albaniji mogu da se vrte samo po tabloidima, jer albanija nije zainteresovana da bude velika, a kosovo je ionako srpsko pa stvarno ne vidim kako će albanija da naraste ko korfna na balkanu.Sve u svemu kupite kokice i sedite jer će sad da se ugase svetla i šteta je da neko ugane nogu od nas u tom mraku.

  • Lepi Mića says:

   Slažem se Milorade, ovoga puta biće svi uvučeni a mi ostajemo neutralni...

   • Erulian says:

    Kosovo Srbiji otima onaj ko joj je već oteo GERMANIJU, Rodaniju, Pomoraniju, Lužice,PRusiju, BoRusiju, Korusiju(korušku) ć, Venetiu, Wiende Bonu, Branibor, Lipovgrad, Rujan, Arkonu, Barlin. Nemci su zvanično priznali celom svetu da su falsifikovali zvaničnu istoriju evrope, i svi su prihvatili, sem nevladine organizacije sanu.

  • zaliv.net says:

   Zapravo Zapadu smeta Vucic, vise je no ocigledno ko organizuje ove proteste i sve ranije koji su bili protiv Vucica. Koliko neko moze biti slep da ne primeti saradnju Vucica sa Rusijom i Kinom sto STRASNO bode oci ovima iz EU i SAD, smeta im itekako i sad neko kaze Vucic odgovara EU i SAD. Kakvi ste vi slepci i kakve budalastine lupetate. Vratite se ovde za 4-5god i napisite trad kakvi ste magarci bili.

 3. No Name, jes pa da me posle juri CIA says:

  Nemačka nam otima Kosovo administrativno, a Amerika vojno u realnom vremenu, pa čija dole vojska stalno ordinira da zaštiti albance od srpske vojske, to čini američka i evropska vojska, tamo je i bondstil njihova baza.

 4. gnevni Mirko says:

  Nemci. Iz revansizma. Oni nas mrze jer su izgubili oba sv.rata od nas i jer smo im mi unistili A-U imperiju. Izgubice i ovu igru sa KiM. Nemci su luzeri. Oni su samo dobri za rad.

  • Lepi Bora says:

   Njima će opet Pravoslavni narodi da sude, kao u 2. Svetskom ratu.

 5. Gagi says:

  Nemacka je uvek bila "jaka" i lomila zube na ovom prostoru. Ocigledno je da im nije svojstveno da budu istorijski pametni ili tu ima nesto drugo. To je zemlja zrtva koja je na udaru svog vekovnog gazde Vatikana. Svaki projekat sirenja zivotnog i verskog prostora jezuita je platila Nemacka kroz celu istoriju. Istorijska nesreca koja je pokretala ratove je dolazila iz te multinacionalne kompanije, koliko je to prava verska organizacija procitajte u knjizi "Zivot Papa". Opet se Nemacka gura da izgine, videcemo u kom obliku i obimu. Srbi su na ovim prostorima uvek opstajali uz pomoc Rusa, da nije bilo nase brace i Nikolaja Romanova, nikada se pobednicki ne bi vratili u Srbiju. Ostali bi u Grckoj u nekom minornom broju do dana danasnjeg. Danasnji Krusevljani, Nislije i Uzicani bi odavno bili Ugari i naravno - katolici. DA NIJE BILO BRACE RUSA, ODAVNO BI BILI ZABORAVLJENI NA OVOM PROSTORU. Da se to dobro zna i zapamti.

  • Archelay says:

   A zasto ne spominjate Francuze kao balkanski vasi prijatelji?Cudno jer u Makedoniju gde ste ratovali postoje francusko groblje a ne i ruskog.To je sumnja dali su vas Rusi uopste podrzavali u tim ratovima,A oni koji pocivaju-arapi u okviru francuskih esalona su dedovi danasnjih"Francuza"koji su sredili da Vucic sedi zajedno do Tacija.I jos,kako to povlacenje srpske vojske nije bilo kroz Makedoniju nego kroz Albaniju?Pa,kao"nagradu"sto su Srbi probili solunski front da bi sto vise Srba platili zivotima.I da bi cinizam dostigao vrhunac,i dan danas u centru beograda najveca zgrada da nosi ime"Avbanija"kao ponos kosovskih separatista.A Rusija?

 6. petrovgrad says:

  Nemačka je islamska republika. Toliko se zaglibila u islam, da joj nema izlaza.

 7. vanja says:

  Budimo jasni : EU je cedo Vatikana. Na celu EU se nalazi Nemacka kao hegemonska sila. EU (Nemacka) je imala velike koristi od americkog partnerstva i sirenja Nato, osvajajuci mirno jednu po jednu zemlje bivseg istocnog bloka. Cim na celo SAD dodje neki predsednik koji nije multilateralista (Bush, Tramp)EU glume ulogu kontrateze Americi i globalizmu. Kada bi se vratile demokrate ili konzervativni multilateralisti na vlast u Vasingtonu, ponovo bi se EU prihvatila uloge najvernijeg partnera SAD. Tu politiku odredjuje rimski papa i niko drugi.

 8. Za Srbiju says:

  Pozdrav za Milijanu. Jedna ispravka. Nemačka nije ni velika sila, a još manje supersila. To je vatikanska soldateska na veštačkim plućima.

  • uddu says:

   Pričaš gluposti,za Srbiju,verovatno si suviše mlad pa nisi mogao da vidiš,čuješ ili osetiš šta je to nemačka vojna sila i ratna mašinerija.Većina najnovijih ratnih izuma su izumeli nemci,čak i atomsku bombu,samo što su je amerikanci preuzeli posle pada nacističke Nemačke.Moderni tenkovi,raketno naoružanje,mlazni pogon...Sve su to osmislili nemački inženjeri.Većina stanovnika današnjih Sjedinjenih američkih država vodi poreklo upravo od nemaca.To je nacija koje se treba čuvati i ne ulaziti u konflikt sa njom.Možda bi mi ,srbi ,bolje prošli da nismo u Drugom Svetskom Ratu išli protiv njih.

   • Svetozar says:

    Kanda bi se radovao da dođu?

    • Kosovac says:

     @ Svetozar, …..U ovom slučaju se od reči do reči slažem sa uddu. Ali kanda se ne bih radovao da dođu. ……………Možda bi i bilo dobro što smo u drugom svetskom ratu išli protiv Nemaca, ali pod uslovom da se komunisti partizani nisu borili protiv četnika, a da su manje tetošili ustaše. I da nam Englezi nisu podmetali klipove i pomagali borbu partizana protiv Jugoslovenske Vojske u Otadžbini.

     • uddu says:

      Tako je ! Komunjare i partizani su nas sprečili da u Drugi Svetski Rat ulazimo kao Srbija pa i da iz rata izlazimo kao Srbija.Trebali smo samo strpljivo čekati da se velike sile obračunavaju bez nas.Onda bi rusi 44-e oslobodili Srbiju ,mnogo veću od ove danas sa mnogo više mladih ljudi koji ne bi uzaludno ginuli za jugoslaviju.Rusi ,kao naši tradicionalni prijatelji,garantovano bi stvorili Srbiju sa delom Bosne ,Hrvatske(osakaćene teritorijalno zbog saradnje sa fašistima)i još nekih delove sa srpskim življem.Trpeli bismo ruse nekih 30-ak godina i onda bismo iz komunizma izašli jači i veći nego danas.

      • Jovan says:

       Nisu komunjare sprecile da bude Srbija, vec Zapad i Cercil. Cercil je obrisao patos sa kralj Petrom II i postavio Tita za marsala! Jer su Englezi(zapad) uvek za sto manju i okupiranu Srbiju i bar pod vlascu Hrvata i Slovenaca. Beograd je leglo ustasa od 1918. do dana danasnjeg. Danas im se pridruzi Shiptarski lobi koji parama drzi tzv. "intelektualce", "slobodne umetnike", piskarala,... pod sapuu svoju.

       • Kosovac says:

        @ Jovan, ….. Nisu komunjare sprecile da bude Srbija, već su komunjare odlično odigrali ulogu koju im je dao Zapad i Čerčil. Uloga je bila da operativno sprovedu nalog i spreče da bude Srbija.

       • uddu says:

        A šta misliš,zašto je kralj Petar otišao baš u Englesku !Sigurno ne da bi brisali patos sa njim.Nisu englezi imali interes da podrže komuniste jer im je oduvek bila politika da sprečavaju komuniste po svetu da dolaze na vlast.Mislim da su sve to nama skuvali rusi još mnogo pre Drugog Svetskog Rata.Najkatastrofalniji potez Srbije je stvaranje Kraljevine SHS ,jer mi kao zemlja pobednica u Prvom Svetskom Ratu mogli smo dobiti od velikih sila teritorije koje danas možemo samo sanjati.A mi smo hteli da imamo još veću državu ali zbog toga smo morali dati ustupke hrvatima i slovencima pa i ostalima samo da ih privolimo da budu sa nama po svaku cenu da bismo kobajagi živeli u još većoj državi.E ,od onda smo mi ostali osakaćeni,prvenstveno svojim greškama.

        • Kosovac says:

         @ uddu, …..Čudo da ti koji odlično poznaješ istoriju starih Srba, za ovu noviju tapkaš u mraku. Nisi čuo izjavu Čerčila „….da se kaje što je Srbima nametnuo komunizam“? Tvoja rusofobija te sprečava da trezveno razmišljaš, pa odvaljuješ gluposti koje inače nikada ne bi rekao. ……….Takođe, ostali smo osakaćeni sa Kraljevinom SHS ali ne svojom greškom. Kraljevinu SHS su nam namestili Masoni, prethodno u te svrhe istreniravši regenta Aleksandra. Aleksandar Karađorđević je pri inicijaciji prihvatio svaki oblik kazne ukoliko pokaže neposlušnost ili nešto pogreši pri ostvarivanju naredbi koje dobija od svoje „tajne“ masonske organizacije. Aleksandar Karađorđević je zaista nešto veliko pogrešio pa ga je i stigla masonska kazna u Marseju. Zato je i njegov sin Petar II poslužio Englezima i Čerčilu da bez griže savesti njime brišu patos i ponižavaju ga do besvesti – ispaštao je masonske grehe svoga oca. ……….Istorija se ponavlja, izraz „masoni“ je ižvakan dosta, mogli bismo za promenu da umesto tog izraza upotrebimo primereniji savremeni izraz „sorošoidi“.

        • Jovan says:

         E, tu smo. Znaci nije vazno da li su komunisti ili kapitalisti, vazan je generalni hiljadugodisnji plan!!! Drang nach Osten, na Ruse i Srbe.

        • Jovan says:

         Glupost. Pa bas briga Engleze za kralja Srbije, on zadnja rupa na svirali. Oni su (plus USA) bombrdovali 1944. sve vece gradove Srbije da bi omogucili ulazak Tita marsala u Srbiju, I danas slusam vodju partije "za kralja" kako bi prosli bez bombardovanja 1999. da je bio kralj. Isto je teska naiva, glupost, a i neznanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *