ЗНА СЕ КО СРБИЈИ ЖЕЛИ ДА ОТМЕ КОСОВО – САМО ЈЕДНА ВЕЛИКА СИЛА ЖЕЛИ ТО 100%!!!

ЗНА СЕ КО СРБИЈИ ЖЕЛИ ДА ОТМЕ КОСОВО – САМО ЈЕДНА ВЕЛИКА СИЛА ЖЕЛИ ТО 100%!!!

30 јуна 2020

Аутор: Милијана БАЛЕТИЋ

БОЖЕ драги, „густе“ ли недеље за нама! Мада, плашим се да је то ништа при што би могло бити „густо“ у недељама које нас чекају.

Не да су Србију стисли, него – сад или никад!Мада, то што се жури нашим отимачима КосМета – тешко ико може да ми објасни, а што би то требало и нама да се жури?!

Гледајући редослед сусрета које су српскоме председнику исписале велике силе, наизменично ме обузимала стрепња и спокој, у зависности од тога која се од њих у’ватила оловке и протокола.

На општим парламентарним изборима у Србији 21. јуна, Вучићеви напредњаци однели су двотрећинску већину, чему су се – највише обрадовали – наши западни пријатељи. Сва ликовања победника у Србији – ништа су при западњачком ликовању, јер – Вучић сад има толико власти, да „може комотно да одлучује“. А, пошто мене ‘вата језа, скоро, од свега онога што њих радује – и ова њихова радост унела ми је стрепњу.

После избора следио је пут у Москву 24. јуна на војну параду поводом 75 година од победе над фашизмом, затим 25. јуна са ЕУропејским званичницима у Бриселу и – оно од чега смо страховали – „видовдански“ договори са Шиптарима у Белој кући!

А онда је 24. јуна, Специјални суд за злочине ОВК у Хагу, објавио садржај предлога оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија – и то, баш, сад – а разматрају је још од пре оснивања суда! Тачи ти ту, одма’ „обрну авион“ са коридора ка Вашингтону и врати се у Приштину. И премијер им Авдулах Хоти, исто је урадио сутрадан.

Након овога, настаде општи хаос, зачуђеност око минирања „видовданских“ преговора, откривање многих жаришта међу западњацима, изношење прљавога веша и преметачина приоритета у догађајима.

Нескривено радовање ЕУропе због тога, поготово Немачке – било је очигледно.

Међутим, главни амерички актер тог сусрета, Ричард Гренел, као да се ништа није десило – дипломатски хладно је твитовао – „ишчекујем промењени датум састанка ускоро“. Или у преводу – не бих се ја, баш толико, радовао.

Јесте да су, у том ривалитету, Америка и Немачка, по многим питањима ископале ратне секире, али овај, у најмању руку, дипломатски скандал, да на путу за Вашингтон истерају из авиона госта Беле куће – јер је ратни злочинац – одсликава дубоку позадину располућене Америке. И не само то – ово је и школски пример суноврата времена, у којем живимо.

Ако се узме да је састанак организовала Бела кућа – што је истовремено и синоним за председника Америке и његов најужи тим, чија је резиденција и радно место Бела кућа, а с друге стране – сви тужиоци тих Специјализованих већа у том суду у Хагу су из Америке – закључак је да ту нешто дебело смрди у судару дубоке државе и Трампа!

Овде ће многи покушати да извуку корист – и они који иза овога стоје и колатерални добитници!

Дубока држава, оличена у Демократској странци, а обема, по питању КосМета, не одговара ништа мимо онога што су они већ завршили НАТО бомбама – овим су уписали себи још један поен у рушењу Трампа! А међу сукобљеним шиптарским клановима у Приштини, минирање преговора, највише одговара – од Трампове администрације смењеном Куртију.

И Брисел ће дати себи на важности и покушати да подигне рејтинг слабој и разједињеној ЕУропи, којој никако није могло да се допадне да јој Америка испред носа узима посао на којем она треба да покаже како је битна.

Што се нас тиче, с обзиром на општу ситуацију – ову паузу, у којој можемо ухватити ваздуха – као да нам је сами свети Видовдан послао. Иначе, у том њиховом ривалитету, за нас је, какав год да је – бољи Трамп – иако је то мала вајда. Док Немачка – ко год био на њеном челу – хоће да Србији коначно, потпуно и заувек отме КосМет.

Петер Бајер, високи функционер владајуће Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) у Немачкој, који је у њиховој дипломатији задужен за трансатлантске односе – пре обелодањивања оптужног предлога, позвао је и Београд и Приштину да се не одазивају том састанку. То је правдао сазнањем да их тамо чека некакав „прљави споразум“ у оквиру којега би могао пасти и договор да се амнестирају шиптарски ратни злочинци.Тешко да сте ме убедили, у то ваше правдољубље. Поготово, након – нескривенога задовољства у ЕУропи, пре свега у Немачкој – због минираног сусрета! Склонија сам да верујем, у „заверу“, не би ли се вратило некадашње стање под америчким демократама – под којима је цветала снага и Немачке и глобалистичког чеда, ЕУ.

Њихови данашњи трансатлански односи, све су само не идеални. Поготово су САД и Немачка ушле у многе сукобе, од економских до безбедносних. Трамп прети – и не само Немачкој – да Америка више неће плаћати одбрану за друге, тражи да повећају уплату у буџет НАТО, повлачи 1/4 америчких војника из Немачке…

Ето, како данас изгледају ти који бију жестоку међусобну битку – на првом месту две светске велесиле, Америка и Немачка – око нашега светога КосМета.Чија ће, у овој отимачини бити задња – то је за њих питање чистог бизниса и престижа.

То, што нама КосМет није територија, него – идентитетско питање српскога народа – њих не интересује! Нема ту места причи о економији и бољем животу – то је завет, са којим се не тргује – и нема тржишну цену! Свака испостављена цена за КосМет, која би била прихваћена од стране Срба – била би цена колективне проституције! Е, баш ту – ту где је укопан темељ нашег српског православља – баш зато ту Запад и инсталира „шиптаристан“ – прву исламску државу на Балкану!

Тако се, овај пут, сва исписана протоколарна ујдурма око КосМета, прекиде на пола пута и заврши с Бриселом!

Ту се Вучић 26. јуна саста са врхом ЕУропејских главаша, од председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, комесара за проширење Оливера Вархејија, а ЕУропејске сусрете, на крају је „засладио“ са Мирославом Лајчаком и председником Европског савета Шарлом Мишелом. Теме су шетале од придруживања, економије, до – „раздруживања“ Србије са КосМетом?! Са свима њима, дан пре, састао се и „Косова“ премијер Авдулах Хоти…!

Када се, испод свега овога, подвуче црта, дође се до – сурове истине – Запад, нигде друго на простору некадашње Југославије, не нађе да ствара чисту исламску државу – него, баш, тамо где су дубоки корени нас православних Срба! Е, и ту се види та њихова, свеобухватна битка коју против православља воде! Није само Украјина, Македонија, Црна Гора – они су ударили и у епицентар православља на Балкану – свети српски КосМет!

У овој огољеној истини, као контратежу, гледам моћно руско наоружање – од којега застаје дах – како 24. јуна парадира Црвеним тргом у Москви у част 75 година од Дана победе над фашизмом! И, у свему томе, није оружје најмоћније – израз лица руског војника који ту маршира – говори, зашто је то непобедиво! Е, то брани Русију!

И још нешто – министар одбране Русије Сергеј Шојгу – прво се прекрстио – па тек по том, аутом у којем је стајао, ушао на Црвени тргу у обилазак постројене војске за параду, где су, у склопу 33 војне јединице, учествовали и гардисти Војске Србије!

Док сам гледала парадирање руског наоружања, сетих се како је 22. јуна и хрватски председник Зоран Милановић – упловио оном њиховом аждајом од бојног брода – у дводневну пријатељску посету код Мила Ђукановића. Мада, руку на срце, што се хрватске „бојности“ кроз историју тиче – од Аустроугарске, Хитлерове Немачке, клинтонистичке Америке, ЕУропе и НАТО-а – сва јој је „бојност“ била, само онолика колико су је газде подупрле и попустиле ланац – своме везаноме пашчету.

Ту је – симболика – битна. Није овде Хрватска слала поруку Милу, него је Мило – у договору са Хрватском – послао поруку православним Србима, које – заједно са владикама и свештенством СПЦ – прогони и тамничи по Црној Гори. „Стићи ће вас наша рука и у Србији“ – што би нам запевао Томпсон!

Међутим – историја, коју живимо – одвија се муњевитом брзином!

На паради у Москви, председник Србије седео је на централној бини, у првом реду у којем је седео председник Путин! Е, а на стогодишњици победе у Првом светском рату, организоване 2018. пред Тријумфалном капијом у Паризу – наши западни пријатељи – сместили су српског председника у ћошак споредне бине! Тада су, поред француског председника Макрона – и то, тик Путину иза леђа – поставили главног шиптарског терористу и садашњег председника такозване државе Косова* – горе поменутог – Хашима Тачија.Е, само са те позиције – одређивања места Србији – за онога који има добру намеру у вођењу наше државе – сасвим је довољно за отарање очију.

Колико је данас значајно бити тако близу Русије, потврђује и видео конференција Путина и француског председника Емануела Макрона, одржана 26. јуна, исти дан када је Вучић разговарао са званичницима ЕУ у Бриселу. Макрон је изразио жаљење што није био на војној паради због короне, сам се позвао да посети Москву до краја лета и сложио са Путином да сталне чланице Савета безбедности УН организују самит о очувању мира и безбедности у свету.

И не само то, у овом пријатељском разговору, без персирања – разматрана је и могућност за успостављање нове структуре европске безбедности!

Међутим, када је Србија у питању, тешко да ја могу знати ко је све и шта – обећавао Вучићу и захтевао од њега. Али, на оној конференцији за медије, два дана пред изборе, када је у Београд дошао руски шеф дипломатије Сергеј Лавров – могло се наслутити шта је све Москва, „наслањајући ухо“ на западњачке договоре и планове – открила и предочила нам. А после разговора са Путином иза затворених врата, који је 23. јуна у Москви трајао сат времена, Вучић је рекао да му је Путин „на мудар начин пренео своје мишљење и предлоге о питању Косова и Метохије“!

Није да ми ово не звучи умирујуће, а још има и оно – за, не дај Боже – како се око КосМета не би могло десити нешто што Русија не би хтела!

Тако је – поред јасно изнесеног става Кремља, да је решење једино могуће на основу међународног права, Резолуције 1244 и уважавања српских интереса, Москва – за случај да српског преговарача на тим састанцима, „стрефи“ каква изненадна слабост пред моћнима – обезбедила „дуплу“ гаранцију: сваки договор, који буде постигнут – „мораће да прође кроз Савет безбедности УН“!

Тамо – где Русија има право вета!

(Факти)

KOMENTARI23 коментара

 1. milorad2 says:

  pogrešno se raduju sa zapada vučićevoj pobedi na izborima vidi se da barataju sa starim informacijama i vide vučića onako kako su ga videli i 2014 a to je dobro za nas. Oni su se POGUBILI u moru pljačkaških sinhronih paralelnih akcija svuda po svetu.Nemci žele kosovo za sebe zbog ruda ali nemaju snage da ga otmu sami a vremenski tajmig im je KRITIČAN.Tramp u nemcima vidi drugu kuću duboke države protiv koje se bori kod kuće(observacija sasvim na mestu) i ZATO će sada odnosi USA i nemačke da odu pod led a tramp će da učini sve da zagorča život u startu budućem 4 rajhu, ako se usude i uopšte uspeju da ga oforme na javnoj sceni(mnogo nemaca nema nostalgiju za demokratskim vidjenjem istorije).SVE se vraća na 1914 samo nema nadvojvode.Ovoga puta će haos da počne na drugom mestu a mi srbi će da gledamo i da se krstimo, jer mi nećemo biti uvučeni u taj rat. sem policijske akcije u vezi šiptarske mafije kojoj je već dato zeleno svetlo i sa istoka i sa zapada.Kako god okreneš šiptari su SADA najeb.jer su uspeli da ih svi mrze, naravno svako iz različitog razloga a budalaštine o velikoj albaniji mogu da se vrte samo po tabloidima, jer albanija nije zainteresovana da bude velika, a kosovo je ionako srpsko pa stvarno ne vidim kako će albanija da naraste ko korfna na balkanu.Sve u svemu kupite kokice i sedite jer će sad da se ugase svetla i šteta je da neko ugane nogu od nas u tom mraku.

  • Lepi Mića says:

   Slažem se Milorade, ovoga puta biće svi uvučeni a mi ostajemo neutralni...

   • Erulian says:

    Kosovo Srbiji otima onaj ko joj je već oteo GERMANIJU, Rodaniju, Pomoraniju, Lužice,PRusiju, BoRusiju, Korusiju(korušku) ć, Venetiu, Wiende Bonu, Branibor, Lipovgrad, Rujan, Arkonu, Barlin. Nemci su zvanično priznali celom svetu da su falsifikovali zvaničnu istoriju evrope, i svi su prihvatili, sem nevladine organizacije sanu.

  • zaliv.net says:

   Zapravo Zapadu smeta Vucic, vise je no ocigledno ko organizuje ove proteste i sve ranije koji su bili protiv Vucica. Koliko neko moze biti slep da ne primeti saradnju Vucica sa Rusijom i Kinom sto STRASNO bode oci ovima iz EU i SAD, smeta im itekako i sad neko kaze Vucic odgovara EU i SAD. Kakvi ste vi slepci i kakve budalastine lupetate. Vratite se ovde za 4-5god i napisite trad kakvi ste magarci bili.

 2. No Name, jes pa da me posle juri CIA says:

  Nemačka nam otima Kosovo administrativno, a Amerika vojno u realnom vremenu, pa čija dole vojska stalno ordinira da zaštiti albance od srpske vojske, to čini američka i evropska vojska, tamo je i bondstil njihova baza.

 3. gnevni Mirko says:

  Nemci. Iz revansizma. Oni nas mrze jer su izgubili oba sv.rata od nas i jer smo im mi unistili A-U imperiju. Izgubice i ovu igru sa KiM. Nemci su luzeri. Oni su samo dobri za rad.

  • Lepi Bora says:

   Njima će opet Pravoslavni narodi da sude, kao u 2. Svetskom ratu.

 4. Gagi says:

  Nemacka je uvek bila "jaka" i lomila zube na ovom prostoru. Ocigledno je da im nije svojstveno da budu istorijski pametni ili tu ima nesto drugo. To je zemlja zrtva koja je na udaru svog vekovnog gazde Vatikana. Svaki projekat sirenja zivotnog i verskog prostora jezuita je platila Nemacka kroz celu istoriju. Istorijska nesreca koja je pokretala ratove je dolazila iz te multinacionalne kompanije, koliko je to prava verska organizacija procitajte u knjizi "Zivot Papa". Opet se Nemacka gura da izgine, videcemo u kom obliku i obimu. Srbi su na ovim prostorima uvek opstajali uz pomoc Rusa, da nije bilo nase brace i Nikolaja Romanova, nikada se pobednicki ne bi vratili u Srbiju. Ostali bi u Grckoj u nekom minornom broju do dana danasnjeg. Danasnji Krusevljani, Nislije i Uzicani bi odavno bili Ugari i naravno - katolici. DA NIJE BILO BRACE RUSA, ODAVNO BI BILI ZABORAVLJENI NA OVOM PROSTORU. Da se to dobro zna i zapamti.

  • Archelay says:

   A zasto ne spominjate Francuze kao balkanski vasi prijatelji?Cudno jer u Makedoniju gde ste ratovali postoje francusko groblje a ne i ruskog.To je sumnja dali su vas Rusi uopste podrzavali u tim ratovima,A oni koji pocivaju-arapi u okviru francuskih esalona su dedovi danasnjih"Francuza"koji su sredili da Vucic sedi zajedno do Tacija.I jos,kako to povlacenje srpske vojske nije bilo kroz Makedoniju nego kroz Albaniju?Pa,kao"nagradu"sto su Srbi probili solunski front da bi sto vise Srba platili zivotima.I da bi cinizam dostigao vrhunac,i dan danas u centru beograda najveca zgrada da nosi ime"Avbanija"kao ponos kosovskih separatista.A Rusija?

 5. petrovgrad says:

  Nemačka je islamska republika. Toliko se zaglibila u islam, da joj nema izlaza.

 6. vanja says:

  Budimo jasni : EU je cedo Vatikana. Na celu EU se nalazi Nemacka kao hegemonska sila. EU (Nemacka) je imala velike koristi od americkog partnerstva i sirenja Nato, osvajajuci mirno jednu po jednu zemlje bivseg istocnog bloka. Cim na celo SAD dodje neki predsednik koji nije multilateralista (Bush, Tramp)EU glume ulogu kontrateze Americi i globalizmu. Kada bi se vratile demokrate ili konzervativni multilateralisti na vlast u Vasingtonu, ponovo bi se EU prihvatila uloge najvernijeg partnera SAD. Tu politiku odredjuje rimski papa i niko drugi.

 7. За Србију says:

  Pozdrav za Milijanu. Jedna ispravka. Nemačka nije ni velika sila, a još manje supersila. To je vatikanska soldateska na veštačkim plućima.

  • uddu says:

   Pričaš gluposti,za Srbiju,verovatno si suviše mlad pa nisi mogao da vidiš,čuješ ili osetiš šta je to nemačka vojna sila i ratna mašinerija.Većina najnovijih ratnih izuma su izumeli nemci,čak i atomsku bombu,samo što su je amerikanci preuzeli posle pada nacističke Nemačke.Moderni tenkovi,raketno naoružanje,mlazni pogon...Sve su to osmislili nemački inženjeri.Većina stanovnika današnjih Sjedinjenih američkih država vodi poreklo upravo od nemaca.To je nacija koje se treba čuvati i ne ulaziti u konflikt sa njom.Možda bi mi ,srbi ,bolje prošli da nismo u Drugom Svetskom Ratu išli protiv njih.

   • Svetozar says:

    Канда би се радовао да дођу?

    • Косовац says:

     @ Svetozar, …..У овом случају се од речи до речи слажем са uddu. Али канда се не бих радовао да дођу. ……………Можда би и било добро што смо у другом светском рату ишли против Немаца, али под условом да се комунисти партизани нису борили против четника, а да су мање тетошили усташе. И да нам Енглези нису подметали клипове и помагали борбу партизана против Југословенске Војске у Отаџбини.

     • uddu says:

      Tako je ! Komunjare i partizani su nas sprečili da u Drugi Svetski Rat ulazimo kao Srbija pa i da iz rata izlazimo kao Srbija.Trebali smo samo strpljivo čekati da se velike sile obračunavaju bez nas.Onda bi rusi 44-e oslobodili Srbiju ,mnogo veću od ove danas sa mnogo više mladih ljudi koji ne bi uzaludno ginuli za jugoslaviju.Rusi ,kao naši tradicionalni prijatelji,garantovano bi stvorili Srbiju sa delom Bosne ,Hrvatske(osakaćene teritorijalno zbog saradnje sa fašistima)i još nekih delove sa srpskim življem.Trpeli bismo ruse nekih 30-ak godina i onda bismo iz komunizma izašli jači i veći nego danas.

      • Jovan says:

       Nisu komunjare sprecile da bude Srbija, vec Zapad i Cercil. Cercil je obrisao patos sa kralj Petrom II i postavio Tita za marsala! Jer su Englezi(zapad) uvek za sto manju i okupiranu Srbiju i bar pod vlascu Hrvata i Slovenaca. Beograd je leglo ustasa od 1918. do dana danasnjeg. Danas im se pridruzi Shiptarski lobi koji parama drzi tzv. "intelektualce", "slobodne umetnike", piskarala,... pod sapuu svoju.

       • Косовац says:

        @ Jovan, ….. Nisu komunjare sprecile da bude Srbija, већ су комуњаре одлично одиграли улогу коју им је дао Запад и Черчил. Улога је била да оперативно спроведу налог и спрече да буде Србија.

       • uddu says:

        A šta misliš,zašto je kralj Petar otišao baš u Englesku !Sigurno ne da bi brisali patos sa njim.Nisu englezi imali interes da podrže komuniste jer im je oduvek bila politika da sprečavaju komuniste po svetu da dolaze na vlast.Mislim da su sve to nama skuvali rusi još mnogo pre Drugog Svetskog Rata.Najkatastrofalniji potez Srbije je stvaranje Kraljevine SHS ,jer mi kao zemlja pobednica u Prvom Svetskom Ratu mogli smo dobiti od velikih sila teritorije koje danas možemo samo sanjati.A mi smo hteli da imamo još veću državu ali zbog toga smo morali dati ustupke hrvatima i slovencima pa i ostalima samo da ih privolimo da budu sa nama po svaku cenu da bismo kobajagi živeli u još većoj državi.E ,od onda smo mi ostali osakaćeni,prvenstveno svojim greškama.

        • Косовац says:

         @ uddu, …..Чудо да ти који одлично познајеш историју старих Срба, за ову новију тапкаш у мраку. Ниси чуо изјаву Черчила „….да се каје што је Србима наметнуо комунизам“? Твоја русофобија те спречава да трезвено размишљаш, па одваљујеш глупости које иначе никада не би рекао. ……….Такође, остали смо осакаћени са Краљевином СХС али не својом грешком. Краљевину СХС су нам наместили Масони, претходно у те сврхе истрениравши регента Александра. Александар Карађорђевић је при иницијацији прихватио сваки облик казне уколико покаже непослушност или нешто погреши при остваривању наредби које добија од своје „тајне“ масонске организације. Александар Карађорђевић је заиста нешто велико погрешио па га је и стигла масонска казна у Марсеју. Зато је и његов син Петар II послужио Енглезима и Черчилу да без гриже савести њиме бришу патос и понижавају га до бесвести – испаштао је масонске грехе свога оца. ……….Историја се понавља, израз „масони“ је ижвакан доста, могли бисмо за промену да уместо тог израза употребимо примеренији савремени израз „сорошоиди“.

        • Jovan says:

         E, tu smo. Znaci nije vazno da li su komunisti ili kapitalisti, vazan je generalni hiljadugodisnji plan!!! Drang nach Osten, na Ruse i Srbe.

        • Jovan says:

         Glupost. Pa bas briga Engleze za kralja Srbije, on zadnja rupa na svirali. Oni su (plus USA) bombrdovali 1944. sve vece gradove Srbije da bi omogucili ulazak Tita marsala u Srbiju, I danas slusam vodju partije "za kralja" kako bi prosli bez bombardovanja 1999. da je bio kralj. Isto je teska naiva, glupost, a i neznanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u