Значај Матице

Значај Матице

25 априла 2018

НА штанду Србије 25. међународног салона књиге у Будимпешти одржан је програм посвећен Матици српској у оквиру којег је промовисана и културна делатност Новог Сада.

Говорећи о Новом Саду који је уједно и седиште Матице српске, најстарије књижевне, културне и научне институције српског народа (1826. године основана у Пешти) градоначелник Милош Вучевић истакао је да је Нови Сад данас „велика кућа бројних народа и религија, различитих језика и култура“.

– Ми смо такву културу живота и суживота наследили од наших предака и годинама је само унапређујемо – казао је Вучевић и подсетио да је Матица у Нови Сад пресељена 1864. године, те да и данас са својом Библиотеком, Галеријом и Летописом, чини стуб наше културне сцене и понос српске културе.

У програму посвећеном представљању Матице српске учествовали су: председник те установе проф. др Драган Станић, управник Библиотеке Матице српске Селимир Радуловић, управница Галерије Матице српске др Тијана Палковљевић Бугарски и секретар Редакције Летописа Матице српске др Светлана Милашиновић.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Dragan Stanic je svojevremeno promenio ime u Ivan Negrisorac, a sada je Negrisorac ponovo postao Dragan Stanic. Kako se takvim ljudima uopste moze poveriti tako znacajna ustanova?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u