ЗНАЧИ ЛИ ОВО ДА АМЕРИ ОДУСТАЈУ?!

ZNAČI LI OVO DA AMERI ODUSTAJU?!

19 aprila 2023

Američko vojno osoblje ne učestvuje u neprijateljstvima na teritoriji Ukrajine – izjavio portparol američkog Ministarstva odbrane Patrik Rajder.

– Ne vodimo nikakve vojne operacije protiv ruskih trupa. Mi smo 100 odsto fokusirani na podršku Ukrajini i pružanje bezbednosne pomoći Kijevu koja mu je potrebna za zaštitu zemlje – rekao je Rajder.Prema njegovim rečima, SAD trenutno održavaju „malo vojno prisustvo u američkoj ambasadi u Kijevu“, međutim, te snage se nalaze pri kancelariji vojnog atašea.

Njihov glavni zadatak je da kontrolišu kako se koristi američka vojna pomoć Ukrajini.

Posebno je naglasio da je Džo Bajden od samog početka sukoba jasno stavio do znanja da Vašington neće slati vojsku u Ukrajinu i da nastavlja da se pridržava ovog principa.

– To je bilo tačno juče i ostaje istina i danas – rekao je Rajder.

Američki list Politico, pozvavši se na procurela tajna dokumenta Pentagona, objavio je da u Ukrajini deluju specijalne snage NATO-a. Konkretno, da ih u zoni sukoba ima 97. Da dominiraju Britanci (ima ih 50), Letonci (17), Francuzi (15) i Amerikanci (14).

Britanski list The Guardian je objavio da specijalne snage iz zemalja NATO-a učestvuju u borbama u Ukrajini.

– Rukovodstvo SAD nije zainteresovano da direktno ulazi u sukob u Ukrajini, niti da ga transformiše u treći svetski rat – izjavio zamenik američkog sekretara za odbranu Kolin Kal.

Još je dodao:

– Predsednik Bajden je jasno stavio do znanja da, iako činimo sve što možemo da podržimo Ukrajinu, Sjedinjene Države nisu zainteresovane da direktno uđu u sukob i da ga eskaliraju u treći svetski rat.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    Njima je jasno da će ih rusi spaliti,opet kukaju ali posle ukrajine nema nazad.Mogu samo da čekaju prvi udar i da pokušaju da odgovore,što će,s obzirom na hipesonične rakete koje rusi imaju a oni nemaju da bude jako diskutabilna priča.NEMA NAZAD,NEMA VIŠE "KAKILIBI PIŠKILIBI"ZA AMEREIKU.Vrlo je slatka muzika za moje uvce,ovo cviljenje iz vašingtona.Sad će da dobiju račun za ceo ceh koji su napravili,zbirno."Ko ne sluša pesmu slušaće oluju".Kako somo ih ubili rečima jbte,ko čaroliju da je ovaj naš narod izgovorio,bajalicu.Sve im se sad vraća cela zla karma koju su nakupili,u sekundi će im se vratiti.USRALI SU SE U VAŠINGTONU.

  2. persida says:

    Joj sto lazete, rekla bi Seka Sablic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *