ЗНАЧИ ЛИ СВЕ ОВО ДА ЈЕ МИЛОШЕВИЋ БИО У ПРАВУ?

ZNAČI LI SVE OVO DA JE MILOŠEVIĆ BIO U PRAVU?

30 aprila 2017

Piše: Ratko Dmitrović

Moje oslobađanje je pobeda Albanaca, kazao je Ramuš Haradinaj kada su ga pre dva dana pustili iz francuskog pritvora. Ne, Ramuš, vi Albanci ste u ovoj dugoj priči sredstvo, tvoje oslobađanje je samo još jedan poraz Evrope. One koja, plašimo se, tu pred našim očima zauvek nestaje. Evrope stvorene na francuskim revolucionarnim idejama slobode, jednakosti, bratstva; Evrope koja se divila veličanstvenoj ulozi male, hrabre Srbije u Velikom ratu; Evrope čiji su najveći umovi pevali u slavu te Srbije; Evrope koja je u odsudnim trenucima znala da izabere put časti i sopstvenog spasa. I uvek je na tom putu bila i Srbija.

Sada je Evropa protiv Srbije, odavno je protiv Srbije. Zašto? Ako je „ona Srbija“, Miloševićeva, zaslužila da bude izopštena, izolovana, ponižena (a nije zaslužila) čime to zaslužuje ova Srbija, današnja? Ili ona Đinđićeva, Koštuničina, Tadićeva? Znači li sve ovo da je Milošević bio u pravu kada je uoči hapšenja kazao da presudni deo međunarodne zajednice nije i nema ništa protiv njega, već jeste i ima protiv Srbije? Smejali su se mnogi kada su to čuli. Smeju li se danas?

Šta je motivisalo Francusku da klekne pred višestrukim ubicom, monstrumom, da pljune u lice onima čiju je decu, majke, on, Haradinaj, ubijao i silovao? Radi li se ovde o novcu, unosnoj prodaji obraza, ili nečem mnogo ozbiljnijem?

Zašto Francuska, evo već punih 20 godina (da se ne spuštamo dublje u prošlost) skupa s drugima ispunjava sve želje Albanaca, zašto im prašta najstrašnije zločine? Da li samo zato što su žrtve Srbi? Postoji li drugačije objašnjenje i kako glasi? I Hašim Tači je višestruki ubica. Zna se mesto na kojem je 17. juna 1997. godine na putu Kosovska Mitrovica – Peć ubio tri srpska policajca (da ne spominjemo ostalo) pa takvog Tačija, kao i Haradinaja, Francuska i ostali ključni delovi „slobodoljubive Evrope“ slave kao da je reinkarnacija Jovanke Orleanke.

Da je Haradinaja pustila neka druga država, Nemačka na primer, Srbi to ne bi primili s ovolikom mukom kao u slučaju Francuske, jer i dalje veruju da ih Francuska voli, da su Francuzi samo nešto malčice ljuti, ali proći će ih. Voleli su nas, pomagali nam pre, za vreme i posle Velikog rata – priča i misli većina Srba. Nisu, to je samo jedan od srpskih mitova. Bilo je sasvim drugačije, ali nije to tema.

Ako ovih dana vidite nekoga da okreće glavu, prolazeći pored Spomenika zahvalnosti Francuskoj, na beogradskom Kalemegdanu, smatrajte to činom dobre volje, dokazom široke srpske duše. Nadam se da me razumete.

(Večernje novosti)

KOMENTARI77 komentara

 1. zoki says:

  Naravno ON je uvek bio u pravu

  • Jovan says:

   Naravno da je Milosevic bio u 99,99% slucajeva u pravu! Znao je da se rat vodi protiv srpskog naroda a da je njegova SATANIZACIJA bila samo sredstvo da TERORISTICKO-PLJACKASKA HORDA NATO razori i opljacka Srbiju! Sto rece jedan prepametni covek strane banke i trgovinski lanci pljackaju narod i po zakonu(koji su oni doneli) i van zakona!!! Milosevic je pogresio samo u 0,01% kada je priznao pobedu nato kandidatu DOS Kostunici koji je imao 49% glasova i kada se predao u ruke kvislinzima (mislio je da su Srbi) koji su ga izrucili ubicama u Hag.

   • zlata says:

    Priznao je Kostunici samo zato, jer su mase na ulicama bile uzavrele, bojao se krvoprolica medju Srbima. Sloba je iznad svega bio veliki covek i patriota. A, Kostunica je ostao samo Trojanski konj.

    • vesna says:

     Bravo,bas tako.

   • ljubisav says:

    Jovane svaka ti je zlatna!!!

  • MickoNY says:

   Pa samo kreten ne vidi da je ON bio u pravu,me znam kojim argumentima to moze da se demantuje

 2. slobco says:

  Francuzi su sa svojim saveznicima Englezima, preko Karađorđevića, pokrenuli srpsku vojsku u ekzodus preko Albanije radi svojih skrivenih ciljeva. Karađorđevići su, verujući u prijateljstvo, slepo napustili svoju Srbiju i ostavili narod na cedilu na milost i nemilost najvećem srpskom zlotvoru, te svojom nepromišljenošću i strahu od neprijatelja (Karađorđevići su uvek bežali kada zagusti) od 460.000 vojnika na Krf doveli svega 150.000 vojika. Zar je to velika slava velikog otadžbinskog rata? Tih 150.000 vojnika iz Albanije nije brodovima prevezla francuska lađa i francuska mornarica, nego italijanska mornarica, ali ih je francuska angažovala za proboj Solunskog fronta i to na najtežem delu, i njegovim prodorom počelo je povlačenje Austrougara i Bugara koje se nikada nije zaustavilo, tako da se Francuzima i Englezima otvorio put za osvajanje velikih rudnih bazena, Trepču, Bor i Majdanpek. Veliki okupator, prijatelj srbijanske buržoazije Franš DEpere, doneo "Veliku odluku" da se ispred bazena Trepča, smeni tobože umorna Srpska Vojska, jer svi će Srbi da izginu, i uveo Francuze da zauzmu i osvoje Trepču ( Isto prijateljstvo kao i prijateljstvo Medlin olbrajt ). Veliki okupator Jenglezi, uvode ogromnu konjičku brigadu, da štite desni bog Srpskoj Vojsci od Bugara koji su poraženi, i bez smetnji umarširala u bazene Bor i Majdanpek i osvojila ih sve do pobede revolucije 1944.godine. U čemu je suština "Srpskog prijateljstva" sa Francuzima? U srbijanskoj buržoaziji, čiji su kapitalisti, umesto da idu u rat protiv neprijatelja Austrougarske, našli svog zaštitnika, drugog narodnog neprijatelja Francuza i Engleza. Svi oni koji su imali zlato i dukate su postali dezerteri i našli spas u Francuskoj. U Srbiji je ostao seljak i seljački vojnik, koji je pod samostalnlnim seljačkim srpskim vojvodama Stepom Stepanovićem i Živojinom Mišićem, dva puta izbacio švapske agresore iz Srbije. Kada je na scenu stupio Aleksandar Karađorđević, umesto da krene u protuofanzivu ili da se vojska transformiše ili da se usmeri u Bosnu i Hercegovinu gde je bio veliki srpski živalj, Srpska Vojska je krenula u egzodus, na put za uništenje Vojske i srpske države., jer je na krfu potpisan Krfska dekleracija kojom država Srbija gubi državnost. Tako su Karađorđrvići pobegli od jednog neprijatelja a ušli u ralje dva najgora okupatora koji su zloupotrebili Srbiju i Srpsku Vojsku da bi napravili anti Srpsku i anti Rusku rimokatoličku tvorenu Jugoslaviju. Završetkom rata, pod uticajem Francuske, umorne ratnike, vojvode, oficire, podoficire i vojnike baca u zapećak (Kao što su to učinili petokolonaši Đinđić, Koštunica i Tadić, pod uticajem Nemačke), invalidima dele dozvolu da mogu da prose od Triglava do Đevđelije, a indoktrinirane i edukovane buržuje, dezertere, buduće nosioce vlasti i okosnice sistema tzv civilnog drušva i vojske postavlja da vode kolonijalnu Srbiju, Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, sa najreakcinarnijim sistemom u Evropi.

  • Batina says:

   Sve si reko, svaka cast, to je prava istina.

  • CeM says:

   Zamenimo reci KRECE SE LADJA FRANCUSKA u KRECE SE LADJA TALIJANSKA i ispravimo nepravdu i prema Italijanima i ratnicima.

  • milovan says:

   Dobro pamtis gradivo sa KUMROVACKOG SEMINARA.Izvrsno umes da se sluzis i manipulises poluistinama. U Trepci su vecinski paket imali Nemci jedan od vecih akcionera bio je i sam Gering.U Boru su bili Francuzi.

  • MickoNY says:

   B R A V O ! ! ! Svaka cast !

  • dr sokrates says:

   Bravo....tako je...

  • Veljo says:

   Alal ti vera... svaka cast na lepo objasnjeno, onima koji ne znaju ni gram srpske istorije....

  • RS says:

   A nigdje ne spominjes ulogu Bratske Rusije,da nebi Rusa nebi ni nas.

   • Vanja says:

    Pouzdano se zna da je početkom I sv. rata Italija bila u savezu sa Nemačkom i Austrougarskom? Italija je istupila iz tog pakta u trenutku kad je Austrougarska napala Srbiju i želela je da ostane neutralna. Na molbu Francuza, Engleza i Rusa, Italija se priključila silama Antante. Naravno, za to je trebalo da bude teritorijalno nagrađena nakon rata: Dalmacijom, Albanijom, Istrom, grčkim ostrvima Dodekaneza, Antalijom koja je danas u Turskoj, i dr. Rat se završava, saveznici su pobedili zahvaljujući Italiji i Srbiji, Rusija više ne postoji, na sceni su sad "glavne" Engleska, Francuska i SAD (koje se prvi put pojavljuju kao važan činilac na međunarodnoj sceni). Njima ne odgovara da Italija bude ta koja će biti glavna na Mediteranu. Ove zemlje poništavaju važeći ugovor o savezništvu sa Italijom, i faktički Italija od zemlje pobednice, postaje zemlja gubitnica! Skoro ništa što joj je obećano Italija nije dobila, sem milion mrtvih i sedamsto hiljada invalida. Italija je tom prilikom obavila humanitarnu intervenciju nezapamćenih razmera za koju se i danas može reći da je najveća i najsloženija u istoriji. Na kraju, kao potvrda da je Italija dobro odradila posao postoji dokaz: Nikola Pašić je 22. februara 1916. Italiji sa Krfa uputio pismo u kojem piše: „Po završetku transporta Srba iz Albanije, izražavam najiskreniju zahvalnost Kraljevskoj vladi za momentalnu i efikasnu intervenciju Kraljevske mornarice Italije, kao i za rad svih organa vlasti, hvala što se evakuacija izvršila brzo i na najbolji mogući način.“ Od 12. decembra 1915. pa do 29. februara 1916. godine, italijanska mornarica je iz Albanije evakuisala blizu 300.000 srpskih vojnika i izbeglica, 24.000 austrijskih vojnika - zarobljenika srpske vojske, 10.153 konja, 68 topova i 300.000 tona hrane i materijala. Sa vojskom je evakuisana i srpska vlada, vojni vrh, parlament, inteligencija, velika količina zlata i srebra i gotovog novca, arhive, kralj Petar I Karađorđević i regent Aleksandar. Obavljeno je 248 plovidbi i upotrebljeno 350 lađa, čitav posao je obavljen uz ogroman rizik od potapanja brodova od nemačkih podmornica. U istoj operaciji, evakuisano je i 6.000 crnogorskih vojnika, dobrovoljaca iz Hercegovine i Boke, i kralj Nikola I Petrović sa porodicom. Podvig italijanske mornarice, do sada je ostao skoro nepoznat, a uvek su u prvi plan isticane zasluge Francuske i Engleske, iako je njihovo učešće u operaciji izvlačenja srpske vojske iz Albanije bilo višestruko manje nego što smo MI to isticali tokom poslednjih 100 godina... Ko zna šta bi se dogodilo na mapi Evrope da Italija nije izvukla Srpsku vojsku iz Albanije.Neko je očigledno hteo da sakrije da je posle spasavanja srpske vojske iz Albanije ta ista reorganizovana vojska odlučila ishod Prvog svetskog rata?! Iako su Englezi i Francuzi preuzeli obavezu izvlačenja srpske vojske iz Albanije, oni su zadržali stav, da je srpska vojska izgubljena za sva vremena i da se mrtvacu ne može pomoći tako da im se nije ni žurilo. Srbi su bili osuđeni na propast. Italija je bila žrtva medijskog rata! I zato je herojski gest Italije, koja je spasla Srbe i Srbiju, po merilima Engleza, pa i Francuza, morao biti zaboravljen, a spasavanje Srba iz Albanije pripisano je u najvećoj meri Francuzima, koji verovatno prstom ne bi mrdnuli da im Ruski car Nikolaj nije zapretio da će izaći iz rata, ukoliko ne krenu u spasavanje Srba iz Albanije. Posle svega, trebalo je "saveznicima" da smisle priču ko je spasao Srpsku vojsku, i onda kreće ona čuvena „Lađa Francuska” koju svi i danas pevamo... Istina, bilo je puno francuskih lađa, ali da voze Srbe sa Krfa za Solun, pa na front! Kad je trebalo spasavati Srbe, bila je, tu i tamo, po neka lađa francuska, ali najveći deo posla oko izvlačenja Srba obavila je Italija i niko drugi! Ostajte s' Bogom, dogodine na Kosmetu!

  • Milica says:

   Svaka cast na kimentaru. Mnogi bi trebali ovo procitati da znaju sta je istina i zasto je Srbija uvek na pigresnoj strani.

  • Milica says:

   Svaka cast na kimentaru. Mnogi bi trebali ovo procitati da znaju sta je istina i zasto je Srbija uvek na pigresnoj strani.

  • Radiša says:

   Svaka vam je tačna 100% naši saveznici Francuzi i Englezi iza leđa prijatelja Srba isposlovali su primirje sa Bugarima. Pregovori trajali su skoro 2 godine. Od dolaska Srba u Grčku. Da su nam bili prijatelji kao što nisu ne bi oni dozvolili onakav masakr Srba na Kajmakčalanu i Gorničevu. Nije bilo nikakvog akta kapitulacije. Bugarska je potpisala separatni mir, Ali... Da Srbi ne priđu administrativnoj granici najmanje 100 kilometara, da ne budu procesuirani za dela urađena na teritoriji srbije u vreme savezničkih delatnosti prema Nemačkoj i Austrougarskoj, da se kroz teritorije povuku bez predaje oružja. Kakva je to KAPITULACIJA? Austrougarska i Nemačka nisu vojno poražene. Na njihovu teritoriju nije ušao nj jedan vojnik sila Antante Oni su uzeli puške na leđa poneli su sve šta su uspeli da otmu od naroda, a naši prijatelji saveznici na svaki način kočili su brzinu napredovanja Srpske vojske, kako bi im dali na vremenu da se nesmetano povuku. Komandant Francuske konjičke divizije gen. Gambeta dobio je zadatak da drži tampon zonu prema Bugarskoj granici i da izbije na Dunav. Po dolasku u Bor i Majdanpek pregledao je rudnička postrojenja, poslao izveštaj komandi da je obišao rudnička postrojenja u Boru i Majdanpeku, i da su ista u izvanrednom stanju, pa s toga predlaže svojoj vladi da iz kolonija dovede stručnjake, iz Srpske vojske povuče sva lica koja su radila na eksploataciji rude kao i rudarske stručnjake i da se odmah krene u eksploataciju, a potom skrenuo na zapad i obreo se u Svilajincu. Mislite li da je 1914. Sremska kampanja bila ludost naše vrhovne komande? Pa svaki konjovodac a ne kaplar znao je da je ta akcija osuđena na propast. Uništiti što više Srba to je bilo geslo a ne opremiti što bolje Srbe. Bolje neka ginu Srbi nego Francuzi i Englezi. Koliko je vojno sposobnog stanovništva angažovala Francuska? Koliko Engleska? To su zanemarujuče cifre u odnosu na Srbiju koja je na kraju rata izašla sa 26% populacije koja je sstradala u ratu i ostala u manjku sa 60% muške populacije. Sve se to sagledava na duge staze. Samo "Ludi Srbi srljaju kao muva u surutku" pa im pposle neko kriv. A naši prijatelji Englezi i Francuzi u oslobođenje Srbije doveli su kolonijalne trupe (nižu rasu) nisu angažovali "Čistokrvnjake" koje su držali za priplod. I... Voleli su nas do poslednjeg grumena Zlata, Srebra, Bakra, E... toje bila ljubav saveznička.

 3. punca says:

  Oslobođen Ramuš Haradinaj- SVE je unaprijed izplanirano . Haradinaja brani Vašington,London i Brisel .Da se zna šiptari su od 91 do danas u zagrljaju Bila &Hilari Klintona . SVI RATNI ZLOĆINCI nisu krivi , nije bio ni ARKAN! Svi koji su ubijali u IME države su "Oslobođeni " ... SRBiji ide sve nizbrdo ....,to je SVE IZPLANIRANO ! SVE te institucije su i Londonski PAKT -ZLOČINSKI PAKT- NA ŽALOST je Rotšildova mafijska institucija - tkz. Soroškog PAKTA!!!

 4. Trifun says:

  Nikada u svom zivotu nece kupiti nista Francusko! Ustasko takoder. Nema ti sile svijeta koja ce to promijeniti. Da sam u Beogradu sigurno bi podrzao i parama da se taj spomenik zalije farbom ili necim i polupa do kraja...Tim nacistickim gadovima iz EU Rajha zelim sve ono sto su i oni nama. Bice zbrisani sa lica planete, svidalo se to nekome ili ne. Nema nazad.

 5. Batina says:

  Jesi li u tu cas europe uvstio sve krstaske ratove I onda prvi pa drugi svjetski rat. E moj dmitrovicu.

 6. punca says:

  Francuska je: - uvela sankcije Srbiji (tadašnjoj Jugoslaviji), 1992. godine - bombardovala Srbe u Bosni, 1995. godine - bombardovala Srbiju 1999. godine - priznala lažnu šiptarsku državu “Kosovo” na okupiranoj srpskoj teritoriji, 2008. godine - uslovila Srbiju da osudi (bez pouzdanih dokaza) srpske mladiće zbog ubistva pijanog i drogiranog francuskog navijača, Brisa Tatona, 2009. godine - glasala za prijem lažne države “Kosovo” u UNESKO, 2015.

  • hristina says:

   punca/ Naravno, hiljadu razloga da se ukloni ona srpska zabluda sa Kalemegdana! Kakva sirina srpske duse i dobra volja?! Dusa nam izadje na nos zbog Francuza i "saveznika"!

  • Srbin says:

   says je sa nekim manjim greškama sasvim u pravu. Voleo bih da vidim srušen Ajfelov toranj. Da baš to. A zašto da ne. Pa oni su učestvovali u rušenju Avalskog. Spomenik na Kalemegdanu trebalo bi trajno ofarbati u crno. Oslobađanje Haradinaja je jasan znaka da je većina Francuza saglasna sa time da Srbe, njihove žene i decu treba ubijati, silovali itd. Mi stariji pamtimo šta su Francuzi radili po svojim kolonijama. Dobro se sećam jednog imena. Emili Bupaša. Bila je to partizanka koju su Francuzi zarobili. Radili su joj svašta. Haradinaj kao da je učio zanat kod njih. Tek toliko da se zna.

 7. hristina says:

  Cast i slava Srbinu Slobodanu Milosevicu!!! Zivela Srbija!!!

  • Sloba says:

   Sloba je uvek bio u pravu. Branio je Srpski narod ma gde bio na prostoru bivše Jugoslavije. Krvnici će kad tad biti kažnjeni. Naravno i sluge svetskih moćnika koji su ga isporučili Hagu.

 8. Radoman Mlađenović says:

  Poštujući mišljenje komentatora i analitičara, mislim da emotivno deluju nabliske događaja u globalitičkom svetu. Danas je svet podeljen više nego ikada, gde se prošlost zaboravila. Svako gleda svoje interese. Šta je EU bez Amerike i Engleske? Ništa! Razgovori između Merkelove i Tarmpa, u prvom susretu, bili su vrlo neprijatni. Merkelova je shvatila da bez podrške američke politike. konkretno njihovog kapitala, i odnosa sa Rusijoom, ako bi se ublažile istoj sankcije, nema EU? I odnosi su, tajno izglađeni. Mali otpadaju. Srbija je smetnja velikim aglo-sansonskim i katoličkim planovima. Ili će se prikloniti EU bez KiM, ili će ostati u potpunom NATO okruženju? ali mora priznati "Republiku Kosovo", kao državu. Tada svi idu u EU! Što Francuze briga za Haradinaja i Srbe? Kako mi to ne shvatamo? Interesi nemaju ljubavi, niti se to koga tiče. Srbi trebaju da vode računa šta će sa Srbijom,kao Jevreji sa Izralelom. Ozbiljnih ratova, do nuklearnih udara, će sigurno doći. Kada? Trba sve to na vreme predvideti?...Sve se mora posmatrati hladne glave, bez emocija, i nekakve "ljubavi" iz prošlosti...I, čudno je što Rusi ćute po pitanju Makedinije? Kad oni ćute, tada su najopasniji?...Mira neće više biti! PIŠE: RADOMAN MLAĐENOVIĆ-MRĐA

  • Savan Biserčić says:

   upravusiMrđa

 9. električar says:

  O, kako smo petnaest godina nakon grčevite i bespoštedne borbe protiv Miloševića najzad "shvatili istinu" ... Rekoh već jedanputa, kad se već stalno nešto reformiše ovo naše školstvo, treba u sve udžbenike uneti poslednji govor Slobodana Miloševića. Tamo je rečeno sve što jedan normalan Srbin treba da zna i nikad ne ispusti iz vida ... Nažalost, tamo je rečeno da, ako napravimo grešku (a napravili smo), nema nam više spasa ...

 10. soni says:

  Dobro rece Vuk Draskovic , bila je samo jedna TV BASTILJA, sad su sve TV BASTILJE. Kakvi komentari blagi Boze ,ovi ljudi su toliko zaslepljeni da uposte ne vide da je za sve kriv srpski nacionalizam , fasizam i sovinizam.

  • Miraš says:

   Goran - Poniženom, poraženom, opljačkanom i proteranom narodu nudiš koncept samomrženje i osećaja krivice. Srbomrsci i uopšte mrzoljudi kao ti uvek imaju svoj utaban kukavički i sebični put jer sigurnije im je biti uz jačeg nego uz sopstveni narod. Ti si "pametan" čovek pa sigurno nećeš nasesti na staro viteško pravilo: Evo stajem uz slabijeg i obespravljenog da mu pomognem. Ne isplati se to nbiti pošten,a puno bolje je biti dobra kurva. U očima kukavice najbolje je veoma pragmatično pljunuti na obespravljenog i pridružiti se pobedniku. Ali bezbožno je učenje da se treba pridružiti zločincima jer ih je nemoguće pobediti.

  • Miraš says:

   Soni što ne odeš da živiš na Kosovo i Metohiju? Tamo kod Tačija i Haradinaja je sigurno zdravo te bez srpskog nacionalizma. Najbolje ti je u onom delu zapadno od puta Peć-Djakovica-Prizren gde je ispaljeno najviše projektila sa osiromašenim uranijumom.Taj prostor je tvoj NATO trajno "očistio". Lepo tamo čuvaj sebe i svoje organe bilo od zračenja, bilo od kontaminirane hrane i vode, bilo od trgovine ljudskim organima. Pa nakon nekoliko godina pitaćemo te koje si nacionalnosti i kako stojiš sa tvojim ličnim šovinizmom i fašizmom?

  • Jovan says:

   Glup komentar, verovatno zbog nizeg IQ i od samog Vuka Dtaskovica i "LDP kamarile" sto je pretesko! Tesko je biti gluplji od Draskovica, Kandicke, NUNV, ... i biti antisrbin gori od Pavelica i Budaka! Ali vi ste "Budaci" pa je i to moguce.

  • Savan Biserčić says:

   Dobro kažeš da je to otprilike šovinizam, samo sačekaj da sezahukta rat na balkanu pa optuži zaistu stvar sve koga Albanci napadnu jer oni nisu agresor 😂

 11. Egoista says:

  Nisam se nikad ni upitao da li je Milošević u pravu. Sitne stvari koje život znače, kao što je davanje nekih privilegija nekome, pa pomalo korišćenje funkcije i za ličnu korist, radi sve i jedan predsednik na svetu. Ide uz funkciju. To nije merilo njihovog rada, osim ako im to postane jedini rad, kao ovima danas. Sve što je uradio, uradio je ispravno i koliko je mogao. Istorija će mu dodeliti jedno od najviših mesta u srpskoj istoriji.

  • Batina says:

   Tako je sve si u pravu. Milosevic I Seselj su raskrinkali zlocinacki sud u hagu, zato su ga I ubili.

 12. goran says:

  Tacno tako, bez emocija treba gledati na stvari, sto Srbi ne mogu da postignu, oni su u infantilnoj fazi fascinacije Drugim. Nikada ne dolaze do sebe.

 13. Trn says:

  Ima jedna pesma ovde nepoznatog pesnika Miloša Kordića u zbirci "San o Borhesu", koju je 1998. godine objavila Književna omladina Srbije, dakle punu godinu pre bombardovanja, pesma pod naslovom "Po Francuskoj, tamo i ovamo, koja počinje stihovima: "bio sam! pa šta! a i da nisam bio / šta bi se promijenilo?...", a završava stihom: "... bio sam! pa šta! ali neću više." Tu je zbirku prof. dr Vasa Milinčević predlagao, u zimu 1999, za nagradu "Meša Selimović". Samo on. Ponekad bi trebalo čitati i pesnike. Slučajno posedujem tu zbirku, pa sam se setio. A što rekao u reklami Bule Goncić: "Znam čoveka!" Jedino što je odavno trebalo da se ovde, u Srbiji, uradi jeste: izbaciti Francuze iz bilo kakvih srpskih reklama. Oni to nikad i ničim nisu zaslužili. Od krstaških ratova pa do današnjih dana. Kakvi saveznici, kakvi bakrači!

 14. Aleksandar says:

  I ako je bio u pravu, igrao je pogrešno, svejedno što možda nije mogao drukčije. U njegovo vreme je stvorena kriminalno-tajkunska struktura koja još postoji. Za to nema opravdanja.

  • Jovan says:

   Igrao je jedino kako je moglo, jedino nije smeo da bude human i dozvoli 5.oktobar! Imao je primer kako treba od najvece civilizacije Kine koja je to resila kako treba sa kvislinzima(to je bila prva FARBA REVOLUCIJA u svetu), i danas su PRVA sila sveta. Inace tebi za informaciju plan za bombardovanje Srbije je bio gotov jos 1992 za 1998. i nasi su to znali i trazili su prijem u Nato ali su odbijeni jer onda to menja njihov plan bombardovanja. A jedini i iskljuciv razlog je bio KOLONIZACIJA SRBIJE od strane PLJACKASKE HORDE NATO BAND i pretvaranje naroda u koloniju besplatne radne snage i prirodnih resursa.

  • tijana says:

   Ta tajkunska kamarila je postojala jos u socijalizmu,samo su to bile veze kroz KP, a jos vise kroz masone. Kad je svanuo kapitalizam,vecina drzavnih vrednosti su bile u rukama pojedinaca ,"privatizovane",a Americki savet sa HARVARDA(kojim su se Srbi tako ponosili) Srbiji treba sok terapija.Sve je vec bilo uradjeno,ne zaboravi Milosevic nije bio prvi predsednik Srbije seti se Milana Panica i srpske industrije lekova. Tesko mi je da se vracam na te datume,ali narod "zaboravlja"neke stvari da bi opravdao gluposti koje je cinio,i krivio neduzne.

 15. punca says:

  Slobodan Milošević je bio veliki i značajni državnik Jugoslavije. Slobodan Milošević je za Srbe učinio što niko drugi ne bi" ***S*L*O*B*A****S*R*P*S*K*I****H*E*R*O*J***

 16. goran says:

  Srbima nema leka, sve dok razmisljaju o Slobi. Ziki ili Peri, a ne O SRBIJI. Dakle, cil je je slobodna Srbija, a ne Sloba ili ne znam ko.

  • Miraš says:

   Činjenica je da je to vreme Slobodana Miloševića bilo poslednje vreme slobodne Srbije. Suverenost vlasti bila je i u njegovo vreme zbog velikih stranih pritisaka veoma ugrožena. Umesto da sami raspravimo sa svojim predsednikom sva bitna pitanja i obnavljamo svoju zemlju upali smo kao Alisa iz zemlje čuda u zamku Novog svetskog poretka i postavili njima globalistima mile kvislinge na vlast u svojoj zemlji. To je sistem ropstva bez povratka, a robuje se onima koji veruju u Satanu. Uvodjenjm takvog sistema uništili smo sve šanse da se država u kojoj živimo obnovi i napreduje.

   • punca says:

    SLOBO je znao, da je američka demokratija čista LAŽ . Ali ipak...:))) Sudbina Srba je određena 1928. godine u Drezdenu! ***S**L**O**B**O**D**A**N*******S**R**P**S**K**I*******H**E**R**O**J***

  • Jovan says:

   Sloba nije bitan kao Milosevic gradjanin pokojni, vec kao sinonim sta se desava kako NATO PLJACKASKE HORDE pretvaraju jednu zemlju u KOLONIJU i jedan(srpaki) narod u jeftine robove! Sema uvek ista: sankcije, satanizacija, peta kolona, kriminalizacija, bombardovanje,... okupacija.

  • Aleksandar says:

   Tako je!

 17. Mlax says:

  Srbija je 05.10.2000 izgubila svoju nezavisnost.Postala je marioneta u rukama ,,EU,, koja se nece smiriti dok od Srbije nestvori Beogradski Pasaluk.Nama samo Bog moze pomoci kao sto Nam je uvek pomagao da opstanemo kao narod koji iznad svega voli ,,Slobodu,,.

  • RS says:

   To je to!

 18. Batina says:

  Pravi I cestiti Srbin domacin ne mrzi Slobodana. Njega mrze ove hulje izdajnicke. I dans se sprdaju Slobodanovim rijecima, vas niko ne smije da bije, jer su ti nesretni Srbi na Kosovu od kad je ta zla klica arnautska dospjela zestoko zlostavljani I maltretirani. On Sloba nije dao da se Srbin ponizava. Sta cujemo danas, u Srbiji najjeftinija radna snaga na svijetu, pa kako ih (vas) nije sramota.

 19. Petar says:

  Francuzi svoje teroriste odmah uvijaju na licu mesta! Ni jedno još ( barem ja nisam čuo) nisu sudili. Saopštenje policije ili su ga policajci ubili u akciji, ili je izvršio samoubistvo...

 20. Bagre crvene says:

  Zbog Vas komunjara, Gospod nas jos uvek kaznjava! Nikad nam nece biti bolje samo zbog Vas antihrista!

  • Miraš says:

   Ovde uopšte nije reč o ideologiji niti o komunističkom opredeljenju nego kako smo se ponašali prema svojoj zemlji koja je bila ozbiljno napadnuta svim sredstvima i vojno i ekonomski i raznim drugim oblicima specijalnog rata. Trebalo je da se zamislimo još 1989. godine kad su sklanjali Čaušeskov režim. Nije stvar u tome kakav on jeste ili nije bio nego uz kakvo divljanje je to odradjeno. A posebno je bilo čudno brzo sudjenje i streljanje baš na Božić. Svako iole kršten bi se zamislio. Sankcije UN nama su počeli da pominju još 1991.godine. Celo leto i jesen te godine mi smo radili i po kući i po dvorištu da dočekamo spremnije taj ekonomski cirkus. Nisu nas odmah razumeli ni prijatelji zašto to radimo, a godinu dve kasnije urlali su zašto im nismo to isto ranije ozbiljnije rekli. Ali izdržali smo i pod tim najgorim uslovima, nekada veoma skromno, ali nikad nismo imali osećaj poraženosti ili sloma. Nije nas spasila plata, nego hrana koju smo proizvodili u slobodno vreme. Bez obzira na fakultetske diplome vratili smo se svojim korenima jer Srbija je nekad bila 90% agrarna zemlja. Kada za celu zemlju nastupaju tako veliki problemi nije rešenje u tome šta će se reći ovom ili onom prilikom, nego šta će se uraditi.

  • Jovan says:

   Komunjare ste vi Draskovicevci, DOSmanlije, razna glumatala i piskarala! Milosevic je bio VELIKI SRBIN i to je rekao Mihizu, Kovacevic; Zvao je i Jovana vladiku zagrebackog da svako srpsko unese u mapi buduce Srbije! Sprecili su ga Nato teroristi i Vi kojima je mrznja prema Milosevicu bila vaznija od srpskog naroda, srpske fabrike( 100 000), srpskih prirodnih resursa i sve dali okupatoru na izvolte! Mozak vam su oprali teroristicke tv BBC CNN, .. I samo ponavljate glupe "draskovicizme"!

   • Nikola A says:

    Gospodine Vi nista ne znate o komunizmu i o komunistickoj ideologiji.Vi ste zatrovani mrznjom koja proizilazi iz neznanja.Da li znate da je Milosevic komunista , alik i komunizam ima svoj otpad kao sto je Draskovic.Vi nipodastavate i omalovazavate jednu humanu i naprednu ideologiju kao sto je komunizam.Sta je za vas dobro.Da li je to nepravedni i nehumani , lopovski kapitalizam?

 21. goran says:

  Ja ne znam kad je to Bog (koji, Mojsije???) pomogao Srbiji da opstane, kad je narod gotovo vec unisten. Umesto da pomognemo sebi, mi cekamo Boga iz kojekakve pustinje da nam pomogne. U pitanju je teska bolest. Dok se ne izlecimo od zavisnosti, nema nam spasa.

  • Bagre crvene says:

   Brate, zar nismo opstali? Nabijali na kolac, uvaljivali tifus i ostale bolestine, sto za jednoga, 20 nacija bombardovalo!? Sve smo preziveli, jos ove komuniste nismo! Tu smatram i Milosevica i ostale do ovog ludaka! Naravno da prvo treba da poradimo na sebi da bi nam bilo bolje! Rialti, Pink, starlete i eto nam svaki dan ubistva i gomore! Jos ima nade za nas, mislim da smi jedini koji pustaju decu samu napolje, a oni se hvale sa 21 vekom a svaki drugi pedofil i monstrum( nacije milosrdno andjela)!

 22. goran says:

  Covek koji je stavio sankcije na bosanske Srbe, moze biti samo americki sluga, a ne nekakav nacionalni lider kakvim neki hoce da ga predstave. Sloba je do podne slusao Ameriku, a od podne svoju zenu. Bio je i ostao mlakonja. Da li je slucajno da Vucic toliko podseca na njega????

  • Kosovac says:

   Ako je Sloba „stavio sankcije na bosanske Srbe“, onda je on tvoj čovek. Zašto se onda buniš?

  • robokap says:

   S obzirom da od NJEGOVOG PADA se na vlasti smenjuju i kolju za vlast u SRBIJI i BIO U PRAVU:Ko ti je vlast od 2000-te.SVE SAM GO BOSANSKI SRBIN --rođen u Bosni ili poreklom iz NJE:ĐINĐIĆ;TADIĆ;VUČIĆ;ŠEŠELJ;DRAŠKOVIĆ;ČEDA;MIHAJLOVIĆKA;RADULOVIĆ i INI:

 23. Aleksandar says:

  Ja bih sklonio taj spomenik. Možda je nekad nešto značio, ali danas posle bombardovanja i sličnih gadosti koje nam je Francuka uradila ne treba da bude na tom mestu. Mislim da je i pozitivna uloga Francuske u Prvom svetskom ratu velika LAŽ i ZABLUDA!

 24. Miraš says:

  Ovaj dole tekst pogledajte. U svetu se odvija ponovo borba za kolonije, a to se odnosi i na bivšu Jugoslaviju ili kako Zapad sada ne želi ni ime da joj pomene nego samo pominju Zapadni Balkan. Zapadni Balkan je prostor na koji još uvek jurišaju jer nova podela kolonija ovde nije završena. Makedoniju bi da prekroje, Crna Gora će proći slično, a ni Srbija se nije dozvala pameti. Evropski narodi su oduvek bili osvajački pa su tako imali i svoje kolonije. V.B. i Francuska imaju i dan danas kolonije. Nemačka je imala ranije kolonije pa ih je izgubila nakon I svetskog rata, a sada kroz EU obnavlja svoje kolonije na Balkanu. Najverovatnije je i Albanija njihova, a i ove male Albanije što niču. "Na redu je Makedonija" http://istineilazi.blogspot.rs/2012/02/na-redu-je-makedonija.html

 25. goran says:

  Kosovac, na kojim si lekovima, molim te promeni to, lekari te ubijaju.

  • Kosovac says:

   @ goran…., Polako, prekrsti se i zamoli Boga da ti podari znanje i umeće pravljenja dobrih šala. Da ne lupaš kao Maksim po diviziji, odnosi se i na ovu glupost koju si napisao dole.

 26. goran says:

  Kosovac, da li vise volis Slobu ili Vucka? Ili podjednako?

  • Miraš says:

   Kad je potpisan Dejtonski sporazum priznata je Republika Srpska. Sa 78% teritorija smanjena je na 49%, ali tako je moralo biti po odluci Bila Klintona i njegovih saradnika. A ovaj drugi ako mu narede iz EU imaće učešća u pravljenju unitarne BIH i sve to laganica i bez obzira što je Putin sada na vlasti u Rusiji. A pokojnik je imao u ono gadno vreme na raspolaganju Jeljcina, Černomirdina i ostale.

 27. Predrag says:

  U istoriji je dokazano da je promena vladara uvek stetna za drustvo pa makar on bio i vrlo los ,novi je uvek losiji. Tako da je Milosevic jos uvek na vlasti drustvo u celini bi bilo jace i bolje pored svih njegovih gresaka. Jer drustvo ili nacija je vrlo slozen organizam i u principu je vladar samo formalna stvar. Da je obrnuto Srbija odavno nestala jer smo imali vrlo losih vladara. Tako da je sa teoretsko istoriske tacke gledista bolje da Vucic sto duze vlada i pored toga sto se skoro moze reci da je bolesni sizofrenicar jer vise i sam veruje u svoje lazi i halucinacije. Drustvo i nacija to smo mi a ne jedan covek pa makar on bio i vladar.

 28. Miša says:

  Na žalost sve je ovo palamudenje na forumu. Niko nema muda da uzme bager, ili bar pijuk i da razbije i ukloni taj spomenik. A čak i da ga neko skloni, AV bi napravio nov i veći. )0% vas piše rimokatoličkim pismom...toliko o poznavanju srpske istorije...

  • Predrag says:

   Sve radikalne mere unazađuju društvo. Naj radikalnija mera bi bila da se svi učlanimo u sns i polako iznutra menjamo stvari.

 29. goran says:

  Srbija jeste nestala, samo Srbi to ne primecuju.

  • Predrag says:

   U modernom rečniku mi i nismo država već zona. A englezi su odavno izbacili pojam država kao apstraktan za njih postoje samo reke,planine,okeani,jezera,ostrva.

 30. dusko says:

  POSLEDNJI PRAVI DRZAVNIK U ISTORIJI SRBIJE , U KRAJNJEM SLUCAJU DAO JE ZIVOT ZA SRBIJU !!! OVO SVE POSLE NJEGA IZDAJNICKO POLITIKANSKA MAFIJA VLADA SRBIJOM !!!

  • RS says:

   Svaka cast!

 31. DUSKO says:

  TREBALO BI ONAJ GOVOR MILOSEVICA ISPRED ZIDA KAD JE PREDAO DUZNOST KOSTUNICI PROGLASITI ISTORIJSKIM GOVOROM I DA UDJE U UDJBENIKE !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *