Zoljom pretio osoblju Hitne pomoći, tražio da ga pregleda Macura

Zoljom pretio osoblju Hitne pomoći, tražio da ga pregleda Macura

9 априла 2014

stop_policija_2Slobodan Petrović (54) je jutros oko 7:45 ušao u prostorije Hitne medicinske pomoći u Fransa Deperea 5 sa lanserom „zolje“, bez projektila i pretio osoblju, saznaje „Blic“.

Kako „Blic“ saznaje, Petrović je zahtevao da ga pregleda Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Ni Macura niti bilo ko od pacijenata nije se, srećom, nalazio u ambulanti u tom trenutku, tako da je izbegnuta tragedija.

Dvojica tehničara su uspela da savladaju napadača, a ubrzo je stigla Interventa jedinica beogradske policije, koja ga je privela.

Kako saznajemo, napadač se tako naoružan šetao gradom, a da ga niko nije ni zaustavio.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Pavle says:

    Normalno bi bilo pružiti čoveku sa problemom odgovarajuću zaštitu a ne interventnu policiju. Kako kaže kolega , ispaljena zolja ostavlja trag na lanseru i nije teško videti praznu plastičnu cev ili poklopce na ustima cevi i zaključiti da je u takvom stanju neupotrebljiva. Elem kako to biva primenom sile nad pacijentom koji je samo tražio pregled mi smo dobili junaka dana a pacijent je ostao bez pregleda koji je čekao satima i zbog koga je i nastao problem. Verujem da čovek sa problemom koji je uzeo,,stvar u svoje ruke,, nije izgovorio ni petinu izjava kojom dotični junak dana potkrepljuje svoj ,,herojski,, gest... Ali ,što je bilo sad je gotovo, medjutim uzrok probleme nije rešen, hitna služba u smeni spašava na desetine života i isto toliko ljudi čeka sa velikim zdravstvenim problemima...može li smena Hitne opslužiti kvalitetno sve pacijente... normalno da ne ali nova vlada i novi ministar zdravstva morali bi da rade na ovom problemu, danas je bio čovek sa sulundarom i heroj odžačar... ali nije isključeno da se sutra povrati problem i rešenje sa punom cevi ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u