ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ о стању у земљи!

ZORANA MIHAJLOVIĆ o stanju u zemlji!

14 novembra 2016

Zorana-Mihajlovic-1 4

Tramp danas jeste najveća vest u svetu, ali me više od toga fascinira način na koji naša javnost i veliki broj medija reaguju na pobedu Trampa. Kao da je danas na delu poslovica da su mnogi postali „veći Amerikanci od Amerikanaca“, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Ona je navela da je brine što se još ne zna čije je oružje pronađeno u blizini premijerove porodične kuće u Jajincima.

„Nema dileme da je premijer Aleksandar Vučić najugroženiji čovek u zemlji. Verujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba“, rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li je izjava ministra Aleksandra Vulina protiv američkog ambasadora Kajla Skota posle slučaja Jajinci pokvarila odnose dve zemlje, ona je kazala da su odnosi Srbije i SAD na dobrom putu i da ničija izjava ne može da pokvari diplomatske odnose koji traju 135 godina.

Ona je rekla i da se namerno stvara fama o podeli na „proameričke“ i „proruske“ ministre u Vladi Srbije.

„Spremna sam da budem igrač i zapada i istoka i severa i juga samo, ako će to da donese boljitak mojoj zemlji“, navela je Zorana Mihajlović.

Na pitanje ima li unutar Vlade ministara koji drže rusku stranu i onih koji su bliži američkoj kao i šta kaže na to što se njoj stalno pripisuje da je „igrač Zapada“ ona je rekla:

„Namerno se stvara fama o podeli na „proameričke“ i „proruske“ ministre. Mislim da takve priče mnogima odgovaraju. Međutim, spremna sam da budem igrač i zapada, i istoka, i severa i juga, samo ako će to da donese boljitak mojoj zemlji. U praksi to sprovodim ovako: SAD nam je pomogla da za dve godine na Duing biznis listi skočimo za 44 mesta, sa Rusijom obnavljamo našu železnicu, sa Kinom gradimo auto-puteve i brzu prugu Beograd – Budimpešta.“

Ona je ocenila i da je pobeda Donalda Trampa na američkim izborima iznenađenje, ali da nije neočekivana, kao i da se u Srbiji od njegove pobede pravi politički folklor.

„Nije Srbija određivala ko će biti predsednik SAD. Videćemo sada kako će izgledati politika SAD prema Balkanu, kao što ćemo videti kakva će biti dalja previranja u EU. Sve će to na direktan ili indirektan način da utiće na nas, bez obzira koliko smo mali. Ali, baš zato što smo mali, treba da budemo mudri“, navela je Zorana Mihajlović.

Na pitanje da li može da kaže da neće biti kandidat za predsedika Srbije, ona je rekla da o tome ko će biti kandidat SNS-a na izborima odlučuje lider naprednjaka Aleksandar Vučić i vrh stranke.

„Onaj kandidat il kandidatkinja koji dobije podršku Vučića, biće novi predsednik Srbije“, kazala je Mihajlovićeva.

Takođe dodaje da je rano da razmišlja o kandidaturi Tomislava Nikolića.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. lilit says:

  Gospođo "Ministarko", pogrešili ste, trebalo je da kažete da je u Srbiji NAJUGROŽENIJI pošten, nekorumpiran, radan, OBIČAN narod!!!!!

 2. djosa says:

  fuj!

 3. Lajla says:

  „Onaj kandidat il kandidatkinja koji dobije podršku Vučića, biće novi predsednik Srbije“Valjda narod bira,kad su se opasuljili Amerikanci a sto ne bi i Srbi.Gospodo Zorana STRUJA JE POSKUPELA RACNI STRAVA!!!!!! Posla nema,poljoprivreda ubita, kao da ju je uragan zatro.A Vi zivite kao na zapadu i takve su Vam prinadleznosti,izadite iz svojih vila pa pogledajte kako srpski narod zivi,dojadili ste i Bogu i vragu,mozete slobodno za Vasim kolegom Kirbijem.Vi Presednik Srbije,ma dajte molim Vas,previse gledate u Vasington,nego gledajte da nadete novi posao.. Pazite da ne prodete kao Hillary,bolje ne dirajte u karte.

 4. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Svi biste vi bili i igraci na zici, samo da fotelja ostane. Da vas neko pita: "Da li bi da zadrzis poziciju, makar Srbija dozivela totalnu propast", odgovor bi bio: "Da bre!" I tvoj, i Vucicev, i Dacicev, i Vulinov, a mislim i Nikolicev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *